Éra nejlepšího bojovníka se chýlí ke konci. Jones po souboji s Miocicem nejspíš pověsí rukavice na hřebík

Éra nejlepšího bojovníka se chýlí ke konci. Jones po souboji s Miocicem nejspíš pověsí rukavice na hřebík Těžkotonážní Jon Jones | zdroj: Profimedia

Nejlepší zápasník MMA, jaký kdy vstoupil do klece. To je podle mnohých Jon Jones. Američan sice s UFC podepsal novou lukrativní smlouvu a letos v březnu se velkolepě vrátil, teď ale přiznal, že už nejspíš absolvuje jen jeden zápas.

Trvalo to, nakonec se ale legendární Jon Jones začátkem března po tříleté pauze vrátil do oktagonu a připomněl, proč je mnohými považován za nejlepšího zápasníka v dějinách MMA. S Cirylem Ganem učinil rychlý proces a po dvou minutách ho chytil do gilotiny, z níž nebylo úniku. Jednalo se o třetí nejrychlejší submisi v titulovém zápase těžké váhy UFC.

"Chcete mě vidět porazit Stipeho?" zeptal se pak Jones diváků v hale. Odpovědí mu byl nadšený jásot. "Jedna věc, co o UFC vím, je, že dávají fanouškům to, co chtějí vidět. Stipe, doufám, že trénuješ. Jsi nejlepší bojovník v historii těžké váhy a to já chci. Strašně tě chci." 

Přesné datum pro zápas ještě nebylo stanoveno, měl by se ale odehrát pravděpodobně letos na podzim v ikonické Madison Square Garden v New Yorku. Co bude s Jonem pak, to neví ani on sám. Přestože totiž podepsal s UFC smlouvu na 8 zápasů, v rozhovoru pro Fox Sports přiznal, že souboj se Stipem možná bude jeho posledním.

"Mám pocit, že zápas se Stipem mi bude bohatě stačit. Opravdu nemám pocit, že bych po vítězstvím nad ním měl ještě co dokazovat. Jsem v tomhle sportu už dlouho, jsem starý chlap. Mám nějaká drobná zranění a chci být nablízku své rodině, chci si hrát se svými dětmi a mít dobrou hlavu na ramenou a klouby, které fungují. Takže jo, vidím, že to brzy skončí a jsem s tím v pohodě, jsem na svou kariéru pyšný."

Definitivní rozhodnutí to ale samozřejmě ještě není. Jon by měl dle svých slov stále zájem o souboj s Ngannouem"Francis je bývalý šampion, je v USA i ve světě zatraceně populární, takže by to přineslo spoustu peněz, a pro ně bych bych byl ochotný se vrátit." Problém je v tom, že kamerunský "Predátor" UFC opustil a jeho návrat nevypadá aktuálně vůbec pravděpodobně, byť si zatím žádný zápas jinde nedomluvil.

Nahoru se v těžké váze dere také Sergei Pavlovich. Rodák z Rostova na Donu 6 posledních soupeřů knockoutoval v prvním kole a z 19 profi duelů prohrál jediný, v premiérovém zápase pod UFC si s ním před lety poradil Alistair Overeem. Ačkoliv ale Jones uznává kvality Rusovy kvality, do zápasu s ním se mu z jednoho prostého důvodu nechce.

"Je to velká výzva, ale nikdo neví, kdo to je. Myslím, že Luke Thomas (analytik) to řekl nejlépe – Velký risk, hodně malá odměna. Když bys zatím mohl zápasit s chlapem jako je Francis a mluvil by o tom celý svět. To by za ten risk stálo, za ty peníze, za to všechno," vysvětlil Jon. Druhým dechem ale dodal, že pokud by UFC s Pavlovichem dobře zaplatilo, možná by si dal říct. Záležet tedy asi bude na nás fanoušcích, zda budeme mít o souboj dostatečný zájem. Zvednout by ho jistě pomohlo, kdyby Sergei v dalším zápase porazil před limitem třeba Ciryla Ganea.

Zdroje:  Fox Sports

Nejnovější články