Hlavní obsah

Expresní KO! Tvrdé ruce udeřily, 120kilový těžkotonážník šel k zemi. Šampion slaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To byl fofr! Bojová organizace I Am Fighter poznala na turnaji v Říčanech svého prvního šampiona již po osmi vteřinách. Ukrajinský těžkotonážník trénující v České republice Jevgenij Orlov bleskovým způsobem sestřelil Turka Bugrahana Karakase a směle se radoval ze zisku titulového opasku. Stejně rychlou šichtu odprezentoval také český bojovník Frederico Komuenha. Na kontroverzní porážku dal pro změnu zapomenout David Hošek, jehož ruce „uškrtily“ Miroslava Vacka.

Bleskurychlá akce! Těžkotonážník Jevgenij Orlov sestřelil soupeře za pár vteřin a získal titulový opasekVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Od titulového souboje těžkých vah se rozhodně nečekala pětikolová přetlačovaná, rychlý konec ale dost možná překvapil i nezastavitelného Ukrajince Jevgenije Orlova. Na jeho dělové bomby totiž již po osmi vteřinách (dle televizní časomíry vypadalo, že duel trval vteřin jedenáct) narazil 120kilový Turek Bugrahan Karakas, jehož bleskový pád na zem byl ještě rychlejší, než samotný nástup do klece.

Orlov tak nejen, že si připsal již osmý kariérní skalp, ale rovněž mohl oslavit zisk titulu šampiona těžké váhy. Pro organizace IAF se přitom jedná o vůbec prvního krále, který se ještě několik dnů před konáním galavečera snad dal i na modlení. Soupeře pro těžkotonážní rodeo se organizaci dlouhou dobu nepovedlo najít, nakonec pozvánku do kolbiště přijal vousatý Turek. A jak dopadl, to už víte.

Za 11 vteřin hotovo! Český bojovník Frederico Komuenha vyřídil soupeře opravdu bleskurychleVideo: O2 TV Sport

„Ty věci kolem mého soupeře nebyly příjemné, hodně jsem do toho zápasu investoval, když mi potvrdili Turka, kouknul jsem se na něj, myslel jsem, že to bude trvat déle, že se nakonec popasujeme na zemi. Že měl problémy s cestou? To jsem vůbec nevnímal. Ve chvíli, kdy se za námi zavřou dveře klece, beru to tak, že jsme oba maximálně připraveni na to, co nás čeká. Každého soupeře respektuji," řekl Orlov s tím, že už se těší na pořádné jídlo a spánek.

Neuvěřitelně rychle mohl vítězství oslavit i český bojovník s angolskými kořeny Frederico Komuenha. Rodák z Bruntálu dal dokonale zapomenout na premiérovou porážku ve světě MMA, kterou mu v největší evropské organizaci KSW uštědřil slovenský rival Matyas Viszlay. Komuenhovi se povedlo Alexe Vöröse rychle zahnat do kouta a zvítězit po 11 vteřinách!

Znovu se domácím příznivcům představil oblíbenec David Hošek, který koncem února zažil kontroverzní porážku, rovněž v polské KSW. O motivaci měl tedy postaráno. Po dvou letech do klece navrátivší Miroslav Vacek rozhodně nepředstavoval snadné sousto a velkého favorita dlouhou dobu překvapoval. Šestá porážka v řadě přesto zaklepala na dveře. Hoškovi se totiž ve druhém kole povedlo na zemi najít dokonalou pozici ke škrcení a bylo vymalováno.

David Hošek uškrtil Miroslava Vacka. Spravil si tak chuť po kontroverzní porážce v KSWVideo: O2 TV Sport

„Míra mě zaskočil. Trochu jsem čekal, že bude chtít jít na zem. Zaváhal jsem. Jakmile mi dal takedown, tak jsem byl trochu moc v klidu. Nikam jsem se nehnal. I proto mi to trvalo až do druhého kola. Nechtěl jsem do toho nesmyslně vlétnout," zhodnotil Hošek po zápase do mikrofonu.

Ne zrovna tradiční koncovku nabídl střet mezi Viktorem Červinským a Pavlem Pilným. Fyzicky náročná bitva, která se většinu času odehrávala na zemi, se závěru dočkala v koncovce druhé pětiminutovky. Dlouhý nápor se Pilnému sice povedlo odvrátit převrácením soupeře pod sebe, jenomže v době, kdy se postavil na nohy, inkasoval tvrdý up kick přímo do tváře. Třináct vteřin před gongem sudí odmával.

Netradiční zakončení v podání Viktora Červinského. Pavla Pilného zneškodnil up kickem do tváře!Video: O2 TV Sport

Příliš se nezapotil ani třiadvacetiletý talent trénující v uznávaném Reinders gymu David Zoula. O čtyři roky mladší Simon Krajník marně stíhal soupeřovo tempo a konec již v prvním kole byl zkrátka nevyhnutelný. Dílem zkázy byla tvrdá zadní, po které byl Krajník odstřelen k pletivu a od dalších trablích jej vysvobodil až hlavní rozhodčí.

Na turnaji se povedlo uspět i těžkotonážníkovi Vilému Fenclovi, jenž zvládl vyčerpávající  bitvu s Davidem Závodou. Precizní práci odvedl i Matěj Val, který soupeři nedal čuchnout a po tvrdém ground pound zvedl ruce nad hlavu. Celý galavečer otevřely malé pušky – 27kiloví bojovníci Milan Flégr a Kristián Váňa. V odvetě i napodruhé slavil Váňa, který uspěl na body.

Reklama

Související témata: