Fedor Emelianenko zná soupeře do posledního zápasu, půjde o titul a odplatu

Fedor Emelianenko zná soupeře do posledního zápasu, půjde o titul a odplatu Fedor Emelianenko, svého času mnohými považován za vůbec nejlepšího bojovníka | zdroj: Profimedia

Čas se naplnil, po více než 22 letech profesionální kariéry vejde "Poslední císař" naposledy do klece jako bojovník. Cíl je jasný – pomstít se za americkému rivalovi za rychlé KO a odejít jako šampion.

"Posledního císaře" Fedora Emelianenka jsme v kleci naposledy viděli loni v říjnu, kdy si připsal další vítězství v prvním kole. Američana Tima Johnsona knockoutoval v čase 1:40. Ve 45 letech ale usoudil, že už je na čase pověsit rukavice na hřebík, a nijak se netajil tím, že jeho příští zápas bude definitivně poslední.

Představu měl Fedor i o parťákovi pro poslední tanec, toužil Ryanu Baderovi oplatit rychlé KO, které z jeho rukou inkasoval v roce 2019 ve finále Grand Prix těžké váhy. Američan se díky vítězství stal dvojitým šampionem, tohoto statutu si ale neužil dlouho, hned následující léto ho totiž z trůnu polotěžké váhy sesadil Emelianenkův žák Vadim Nemkov. Pás v nejtěžší váhové kategorii je ale stále v jeho vlastnictví.

Šéfovi Bellatoru se sice myšlenka odvety zprvu moc nezamlouvala, nakonec ale po dlouhém přesvědčování z ruské strany změnil názor. Zápas je plánován na turnaj Bellator 290, který se odehraje 4. února a bude premiérově vysílán na televizní stanici CBS, což je pro americkou organizaci hodně důležitý moment.

Fedor uvedl, že důležitější než honba za pomstou pro něj byla možnost zabojovat naposledy o šampionský pás.„Chtěl jsem především titulový zápas, o ten jsem usiloval. A prostě se to sešlo tak, že ho zrovna drží Ryan Bader, což je ještě lepší. Posledně mi to nevyšlo, ale tentokrát se lépe připravím.“

V hlavním předzápase pak nastoupí kubánský fenomén Yoel Romero, který v souboji o titul polotěžké váhy vyzve Fedorova žáka Vadim Nemkova, který dnes v noci pás ubránil v odvetě proti Coreymu Andersonovi.

Vadim Nemkov a Yoel Romero se spolu na začátku roku 2023 pobijí o titul polotěžké váhy Bellatoru Vadim Nemkov a Yoel Romero se spolu na začátku roku 2023 pobijí o titul polotěžké váhy Bellatoru | zdroj: FOTO: Bellator MMA

Zdroje:  Bellator MMA

Nejnovější články