Hlavní obsah

Festival boje! Epické bitvy rezonují Mohanem, dočkají se fanoušci bitvy Terminátorů?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podruhé během necelých čtyř měsíců zavítá největší česko-slovenská bojová organizace Oktagon MMA za hranice, konkrétněji do německého Frankfurtu, kde tamní Festhalle znovu přivítá nejlepší tuzemské zápasníky. Ani tentokráte nebudou ochuzeni čeští a slovenští příznivci, hned několik bojovníků má před sebou klíčové duely. Hlavním zápasem sobotního turnaje Oktagon 36 bude odveta mezi Christianem Eckerlinem a Denilsonem de Oliveirou. Na české scéně nejvíce rezonuje boj Miloše Petráška s německým Terminátorem Stephanem Pützem.

Foto: Oktagon MMA

Miloš Petrášek (vlevo) a Stephan Pütz během staredownu.

Článek
Fotogalerie

Organizace Oktagon MMA pojala expanzi do zahraničí skutečně v obřích rozměrech. Po červnové premiéře na německém území, kde se konal například návrat Karlose Vémoly nebo titulová bitva v lehké váze mezi Ivanem Buchingerem a Losenem Keitou, přichází druhý díl frankfurtské epizody. Tamní Festhalle v sobotu večer uvidí hned 12 bitev, hned v polovinu z nich reprezentují i němečtí bojovníci.

Na česko-slovenské scéně se ovšem největší pozornost obrací na Miloše Petráška, který si po necelém roce znovu vyzkouší boj v kleci. A nevybral si rozhodně lehké sousto. Vyzval totiž jednoho z nejlepších německých bojovníků Stephana Pütze, který dokonce při premiéře v organizaci Oktagon MMA bojoval o titul polotěžké váhy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„Jsem mladší a dravější. Pütz má na kontě už víc titulů a z více váhových kategorií, já ještě žádný. A hrozně stojím o titulový zápas v Oktagonu. V našem sportu platí, že dokud nemáš pás, tak nemáš nic. A přesně to bude v našem zápase hrát roli. Vůle. Že budu víc chtít a že budu hladovější po vítězství," věří bojovník s přezdívkou Meloun. Právě v tomto duelu polotěžké divize, ve které drží pás Karlos Vémola, by se mohlo rozhodnout o dalším titulovém vyzyvateli.

Zajímavý bude jistě pohled i na česko-slovenské měření sil mezi Zdeňkem Polívkou a Samuelem „Pirátem" Krištofičem. Zatímco slovenský bojovník v únoru neúspěšně bojoval o pás střední váhy, naopak Polívka zdárně zapomenul na porážku s Alexem Lohorém. Také v tomto duelu se může rozhodnout o tom, kdo by se v příštím duelu mohl utkat o titul divize do 84 kilogramů.

„Je to tak. Nebo takhle... nevím, jak to má Ondra Novotný vymyšlené, ale dávalo by mi to smysl, aby se vítěz ve svém příštím zápase o titul utkal," konstatuje Polívka, jenž bude v duelu v roli papírového outsidera.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Sérii tří proher v řadě se bude snažit přeseknout Václav Mikulášek, který chuť vítězství nepocítil od října roku 2019. Po porážkách s Karlosem Vémolou, Thomasem Robertsenem a Tomášem Bolem tentokráte přichází měření sil s Němcem Hojatem Khajevandem, který bude v organizaci Oktagon MMA debutovat.

Hlavním soubojem turnaje s pořadovým číslem 36 bude odveta mezi bývalým fotbalistou Christianem Eckerlinem a Brazilcem Denilsonem de Oliveirou. První souboj, který se uskutečnil právě v červnu, byl anulován kvůli spornému kopu do slabin, po němž se Eckerlin skácel k zemi a soupeř ho mohl ukončit. Německý bijec poté duel vyhrál, s výsledkem se ovšem protějšek nespokojil a úspěšně se odvolal u technické komise GEMMAF.

Zpět k titulové šanci si to chtějí namířit Bojan Veličkovič a Leandro Silva. Oba bojovníci shodně padli při boji o pás veltrové váhy s Davidem Kozmou, tentokráte ale narazí sami na sebe. Chybět nebude ani oblíbený Christian Jungwirth, který se bude snažit natáhnout třízápasovou sérii výher proti Mátému Kertészovi. Kategorii těžkých vah pro změnu reprezentují Hatef Moeil a Jeremy Kimball, také v této bitvě se může rozhodnout o titulovém uchazeči.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Po osmi letech se do klece vrací bývalý bojovník slavné UFC John Hathaway. Britskou hvězdu, která si mezi elitou připsala hned sedm výher, skolila ulcerózní kolitida, s odstupem pořádné dávky let ale hlásí návrat na scénu. A když se osvědčí, dočká se návratu do nejslavnější organizace světa.

Turnaj Oktagon 36 z německého Frankfurtu, ve kterém budou české barvy reprezentovat ještě Marek Bartl a Jakub Bahník, startuje v sobotu v 18:00. Sledovat jej můžete zakoupením PPV na stránkách oktagon.tv.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.