Hlavní zápas libereckého KSW obstará rozpačitá odveta po 11 letech

Hlavní zápas libereckého KSW obstará rozpačitá odveta po 11 letech Vypadá to, že Phil De Fries nemá v těžké váze KSW konkurenci | zdroj: Foto: se svolením KSW

Šampion těžké váhy Phil De Fries se o svůj pás střetne v Liberci s Toddem Duffeem. Potvrzený duel ale vzbuzuje mezi fanoušky dost rozporuplné reakce.

Už od oznámení prvního turnaje KSW v České republice bylo jasné, že se v hlavním zápase večera představí šampion těžké váhy Phil De Fries. Až teď jsme se však dozvěděli, kdo se s ním v jeho již osmé titulové obhajobě utká. Tím vyvoleným bude Američan Todd Duffee, který tuto informaci sám oznámil v pořadu MMA Hour.

Oba zápasníci se spolu střetli už v roce 2012 na galavečeru UFC v Las Vegas, kde Duffee zastavil Phila už ve třetí minutě prvního kola skrze KO. Angličan tak má svému rivalovi co oplácet. Bohužel je to však asi jediný argument, proč má nadcházející zápas alespoň trochu smysl. Todd Duffee totiž od zmíněného souboje s De Friesem bojoval pouze třikrát, připsal si ještě výhru nad Hamiltonem v roce 2014, prohru s Frankem Mirem o rok později a zápas s Jeffem Hughesem v roce 2019, který byl po 4 minutách ukončen bez výsledku kvůli dloubnutí do oka.

Krátce řečeno, Todd Duffee nevyhrál od roku 2014, v kleci nestál více než tři roky a přesto dostane teď šanci jít o titul v KSW. Tento fakt často zmiňují fanoušci na sociálních sítích polské organizace, kteří jsou touto volbou mírně řečeno nepříliš oslněni. Na druhou stranu, promotéři měli velmi složitou práci. De Fries prakticky vyčistil divizi těžké váhy, a pokud nechtěli dát šanci nově podepsanému Viktoru Peštovi, neměli moc kde sáhnout. V heavyweight je totiž dobrých zápasníku dlouhodobě velký nedostatek.

Pokud se Duffee v Liberci představí ve své vrcholné formě, kdy bojoval stylem zabij nebo buď zabit, můžeme se přece jen těšit. Otázka je, jestli v něco takového po tolika letech mimo aktivní zápasení můžeme vůbec doufat. Navíc De Fries je v současné době na úplně jiné úrovni než v době, kdy s Američanem poprvé prohrál. Nejpravděpodobnější varianta je tak profesorský výkon De Friese a další poměrně jednoduchá obhajoba titulu.

Zdroje:  KSW MMA Twitter , The MMA Hour

Nejnovější články