Hlavní obsah

Hororové zranění! Bývalá šampionka UFC přišla o kus čela

Obrázky jako z hororu. Zápas o titul v ženské kategorii v bantamové váze v UFC mezi Američankou Juliannou Peňaovou a Brazilkou Amandou Nunesovou skončil dominantním vítězstvím druhé jmenované zápasnice, která své soupeřce způsobila ošklivé zranění. Na čele jí chyběl pořádný kus kůže.

Foto: Richard Rodriguez, ČTK/AP

Amanda Nunesová (nahoře) dala své bývalé přemožitelce tentokrát co proto.

Článek

V prosinci minulého roku došlo v souboji o titul v bantamové váze v UFC k velikému překvapení, když tehdejší jednička ženské MMA scény Amanda Nunesová podlehla outsiderce Julianě Peňaové na TKO.

V neděli se obě zápasnice utkaly v odvetě v rámci turnaje UFC 277. Tentokrát už jasně dominovala Brazilka, která si vzala titul zpět a svou soupeřku porazila na body 50:45, 50:44 a 50:43. Kromě porážky jí uštědřila i dost ošklivé zranění.

„Lvice" do Peňaové v průběhu celého zápasu bušila jak do pytle brambor a několikrát ji i poslala k zemi. Jednou ranou jí způsobila dlouhý cut na čele. Šéf UFC Dana White po zápase potvrdil, že Američanka musela hned do nemocnice, kde bude muset navštívit plastického chirurga. „Julianně chyběl na čele velký kus kůže," řekl a zároveň lehce naznačil, že by mohlo jít o její poslední zápas.

„Právě teď jede k plastickému chirurgovi. Bude potřebovat nějaký čas na zotavení a pak nevím. Dnes večer byla hodně pomlácená. V prvních dvou kolech dostala asi pět nebo šest knockdownů. Byla zraněná. Potřebuje si vzít delší volno, odpočinout si, strávit nějaký čas s dcerou a pak se uvidí," uvedl White.

Reklama

Související témata: