Houževnatý Jan Blachowicz reaguje na „krádež“ v souboji s Pereirou

Blachowicz

Bývalý šampion polo-těžké váhy Jan Blachowicz sice avizoval, že si chce s Pereirou poměřit svůj postoj, ale v praxi se pak hned na začátku zápasu chytře vrhl po takedownu, který doručil a poté strávil celé kolo v soupeřových zádech. Hned několikrát se mu navíc podařilo zamknout škrcení, ale ani jednou ho nedokázal dotáhnout. Očekávalo se, že druhé kolo nabídne stejný scénář, ale Jan se viditelně unavil, takže jej bylo snazší bránit a Alex tak začal duel otáčet.

Oba opasky pryč? Losene Keita reaguje na nešťastné zranění! Co se stalo?

Alex Pereira ve druhém kole skvěle kopal a navíc se prosadil v postoji. Klasicky soupeře natlačil na pletivo, kde hrozil svým pověstným levým hákem. Blachowicz však houževnatě vzdoroval a i když inkasoval, tak také tvrdě vracel. Bylo však jasné, že druhé kolo jde za Pereirou, tedy je stav vyrovnaný jedna jedna a rozhodne třetí kolo.

To bylo opravdu hodně těsné, protože Pereira dál trefoval a bránil. Na konci kola se však Jan přeci jen prosadil a přenesl boj na zem. K většímu tlaku se však nedostal, což se mu asi stalo osudným. Jeden rozhodčí sice viděl Poláka vyhrát dvě kola, ale ostatní dva to měli opačně, takže se z výhry radoval brazilský bojovník, který si tak zajistil titulový duel s Procházkou.

„Je to banda zlodějů, kteří mě okradli. Co se dá dělat. Děkuji všem za podporu. Budu zpátky,“ reagoval Blachowicz stručně a jasně na výsledek těsného souboje. Jan tak bohužel přišel o titulovou šanci, ale zatím není všem dnům konec.

Co se týče souboje Procházka vs Pereira, tak ten bychom ideálně mohli dostat v prosinci na poslední číslované akci roku 2023. Ostatní karty už jsou totiž v podstatě plné, takže se nabízí prosinec a nebo pak až leden, únor a podobně. Doufejme tedy, že už čekání nebude moc dlouhé.




   

Pereira a jeho reakce na výhru

„Byl to opravdu nesmírně těžký zápas. Ukázal jsem však, že dokážu držet krok i na zemi. Říkal jsem, že musíte být trpěliví a uvidíte, jak si vedu na zemi. Dnes se to ukázalo,“ reagoval Alex Pereira na těsnou výhru po náročném souboji. „Samozřejmě je mým hlavním cílem titulový zápas. Řešili jsme to s vedením už před tímto zápasem. Nyní je jasné, že o titul budu bojovat. Je mi jedno, s kým to bude. Moc děkuji UFC.“

Pereira sice přímo nezmínil Procházku, což se možná trochu čekalo, ale je jasné, že právě Jiří je další soupeř. Ten má totiž od vedení organizace slíbenou titulovou šanci a nyní už zná i svého soupeře.

Ohledně Pereiry se samozřejmě vždy bude mluvit o možném završení trilogie s Adesanyou ve střední váze, ale Alex má nyní jasný plán, „Nyní se soustředím na polo-těžkou váhu. Chci být šampion a poté se uvidí, jak se věci vyvinou. Bylo skvělé, že jsem nyní nemusel tak moc shazovat. Užil jsem si to.“




  

„Trénuji opravdu tvrdě, na což dohlíží bývalý šampion Glover Teixeira. Budu tedy v tréninku pokračovat. Nic se nemění,“ potvrdil Pereira, že neplánuje žádnou pauzu, ale že naopak brzy naskočí do další přípravy.






Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *