Humburger ladí formu před KSW. S váhou mu pomáhá mentor Vémola

13.02.2024

Autor: Ondřej Huml

Dominik Humburger.

Dominik Humburger.FOTO: KSW


Už v sobotu čeká Dominika Humburgera další velký zápas. V dresu KSW se opět představí na domácí půdě, v Liberci se pobije s Polákem Adrianem Dudkem. Ten měl původně jít na Davida Hoška, nakonec ale v kleci nahradí zraněného Alberta Odzimowského. "Na změnu soupeře jsem už bohužel zvyklý. Mění se mi každý zápas, někdy nejen jednou. Dokonce se mi už stalo, že se mi změnil pětkrát za den," pousmál se armádní četař Humburger v rozhovoru pro kaocko.cz.


Dominiku, prozradíte na úvod, jak jste na tom aktuálně s váhou? 
Shazuji asi nejvíc v kariéře. Jelikož můj původní soupeř byl těžkej wrestler a Dudek je mu hodně podobný, nabral jsem sílu a svaly, ale teď to jde hůř dolů. Trochu se s tím peru.

Kolik kil vám zbývá udělat? 
Málo to není. 

Takže styl Karlos Vémola?
Trochu ano. Karlos mi s tím teď pomáhá. On je jeden z mála, co tohle dobře zná, i on hodně shazuje ze svalů a z vody. Stal se z něj můj mentor na shazování. 

Karlos je známý tím, že poslední noc před vážením dokáže shodit i hodně přes deset kil. Čeká vás něco podobného? 
Doufám, že ne (s úsměvem).

Zápas proběhne ve vašem rodném Liberci. Jak se těšíte na domácí půdu? 
Hrozně moc. Je to můj vysněný zápas, já miluju bojovat doma. Bude tam rodina, kamarádi, celý můj svět. Už loni mi fanoušci vytvořili v Liberci úžasnou atmosféru. Budu si ji pamatovat do konce života. 

Občas však takové prostředí sváže bojovníkům nohy. Může se to stát i vám? 
Je pravda, že loni mi to nohy svázalo. Nechtěl jsem udělat chybu, nechtěl jsem prohrát, odjel jsem to hodně na jistotu. Ale už je to rok zpátky, jsem teď trochu jiný. Připravený udělat co nejlepší zápas. 

Kolik kamarádů z armády vás přijde podpořit? 
Hrozně moc. Loni mě doprovázeli až ke kleci, letos jsem ale vymyslel něco trochu jiného. Chtěl bych, aby co nejvíce lidí dorazilo v maskáčích, aby to bylo jako ve filmu Warrior. Pro kluky z armády jsem zařídil sto lístků. Budou mít vlastní sektor, další důležití lidé budou sedět přímo u klece. Byl bych fakt moc rád, aby v maskáčích přišlo fanoušků co nejvíce. Ať je vidět, že armáda drží vždycky při sobě. Bylo by to super! 

Na poslední chvíli se vám změnil soupeř. Jak velká je to komplikace?
Já už jsem na to bohužel zvyklý. Soupeř se mi mění každý zápas, někdy nejen jednou. Dokonce se mi už stalo, že se mi změnil pětkrát za den. Naposledy ve chvíli, kdy jsem dával tašky do auta, chystal jsem se odjet na vážení... Jediné štěstí je, že Dudek a Odzimovski jsou si fightersky dost podobní, takže nemusím překopávat taktiku. Gameplan zůstává stejný, i tak je to ale nepříjemné. 

Pikantní je, že půjdete na soupeře, který měl jít s Davidem Hoškem…
Upřímně říkám, že jsem fakt nevěděl, že mají jít spolu. Neviděl jsem na jejich zápas ani žádné promo, prostě nic. Když jsem to pak zjistil, byl jsem z toho vykolejený. Bál jsem se, že na mě bude David naštvaný. Mrzelo by mě, kdyby ano, protože já za to fakt nemůžu. Pro mě je ten zápas samozřejmě hrozně důležitý, zároveň mě ale překvapilo, že to KSW vyřešilo zrovna takhle. 

Mluvil jste o tom přímo s Davidem? 
Nemluvil. Ale viděl jsem nějaké jeho video. 

Mimochodem, s Hoškem jste se měli utkat už v RFA. Chtěl byste se s ním pobít v dresu KSW, nebo to teď není na pořadu dne?
Tohle je spíš otázka na mého manažera Honzu Malého. Já jsem o zápas s Davidem vždycky stál, láká mě se s ním v kleci poměřit. Jenom nevím, zda je to teď pro mě priorita, zda by mě ten zápas žebříčkově posunul. Dostal jsem se totiž do top desítky střední váhy KSW a chci stoupat nahoru. 

Takže co nejrychlejší cestou k titulu?
Přesně tak. Co nejdál, co nejvýš. 

Jak oslavíte, když v sobotu zvítězíte?
Dobrým jídlem a pohodou s rodinou. Už v pondělí se ale budu hlásit do služby (s úsměvem).

Žádná dovolená nebude? 
Doufám, že pak ano, musím přítelkyni vynahradit čas, kdy jsem se věnoval přípravě a váze, kdy to se mnou měla vážně těžké. Dovolenou hledáme, ale díváme se po nějaké ve stylu Karlose Vémoly. Ideálně Thajsko, kde bych mohl i trénovat. Napůl dovča, napůl kemp. 

Minulý týden jste potrénoval s vaším kamarádem, hokejistou Bílých Tygrů Janem Šírem. Jak mu to šlo? 
S Honzou se znám už hodně dlouho, s jeho bráchou jsem chodil do školy. Honza chodí i k nám do gymu, on je prostě talent na jakýkoliv sport. V rukou má fakt ránu, navíc za poslední roky hrozně zmohutněl. Je to obrovskej chlap. Nechtěl bych od něj dostat na ledě, zvlášť když on tam bitky asi trošku vyhledává. Určitě ho do nich nemusíte přemlouvat (směje se). 

Zvládl by i MMA zápas? 
Stačil by mu rok tréninku a byl by fakt top.

A když se na závěr vrátím ještě k vám, v RFA držíte pás šampiona střední váhy. Budete tam pokračovat? 
Opravdu nevím. Není tajemstvím, že mě RFA malinko naštvalo zápasem o prozatímní titul, přitom stačilo na mě jenom měsíc počkat. Navíc mi v RFA vypršela smlouva. Vážně ale nevím, jestli je tam ještě dohoda na zápas nebo ne. Budu to řešit až po turnaji v KSW. 

A vy byste v RFA pokračovat chtěl? 
To teď nedokážu říct. Nevím, jaké má RFA dál plány, přijde mi, že je teď trochu v útlumu. Ale vážně nevím. Uvidíme. 



Další články v kategorii

Polský rival pochválil Procházku, pak ho zatratil. Myslím, že by o titul bojovat neměl

09.05.2024 Stojí opodál, kvůli zranění nezápasí. Na bojovou výhru čeká již dva roky, přesto věří, že by měl v dalším zápase ...

Unikátní pohled na KO. Oktagon si pro fanoušky připravil revoluční novinku

09.05.2024Když skončí zápas MMA, může být jasno. Soupeř padne po tvrdém KO, o vítězi rozhodne submise nebo jasná výhra na body. Když skončí ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Esa pro historický Eden. Sportovní, fanouškovské, nervové a mediální

09.05.2024Největší domácí MMA turnaj se blíží. Co se týče fanouškovského zájmu, půjde v Česku a na Slovensku napříč ...

Jeho zápasy všechny nudí, řekl šéf UFC o neporaženém bijci a přeladil na fotbal

09.05.2024Sbírá jednu výhru za druhou, v kleci je zatím neporažený. Zastavit jej nedokázali ani v UFC, přesto nemá na růžích ustláno. ...

Bude to parádní štípaná, těším se jak malý Jarda, přiznal Mikulášek

09.05.2024Datum 22. června má v kalendáři zakroužkované už hezky dlouho. Populární bojovník Václav Mikulášek se v ten den pobije ...

Ranař z RFA už zná titulového soupeře. Američan v UFC čelil Hollowayovi

09.05.2024Dlouho se mu hledal soupeř. Zápas s ním odmítli i ti největší tvrďáci. Najít titulovou překážku pro Alexandera Butenka bylo ...

Další nálož do Nových Zámků. Bývalý soupeř Mikuláška se tam utká se Šamanem

08.05.2024V roce 2022 poměřil síly s Babou Jagou, teď ho čeká bitva se Šamanem. Český bojovník Petr Bartoněk se představí na druhém společném ...

Z těch peněz se mi podlamují kolena, řekl Neruda o výplatě pro Vémolu s Véghem

08.05.2024Pavol Neruda. Spolu s nerozlučným parťákem Ondřejem Novotným zakladatel a majitel Oktagonu, který pod jejich vedením vyrostl v možná nejslavnější ...

Načíst další články