Íránský Hulk byl v ringu pro smích, Kazašský Titán ho zničil v prvním kole

Íránský Hulk byl v ringu pro smích, Kazašský Titán ho zničil v prvním kole Íránský Hulk se jednu dobu chtěl dostat do UFC, váhový limit těžké váhy 120 kg by ale asi nesplnil | zdroj: Profimedia

Íránský Hulk se konečně dočkal a nastoupil ke svému prvnímu boxerskému zápasu. Víckrát ho už v ringu ale asi neuvidíme.

Sajad Gharibi, známý spíše jako "Íránský Hulk", se před pár měsíci neúspěšně snažil postavit v boxerském ringu proti kulturistovi Martynu Fordovi. To, že Brit na poslední chvíli ze zápasu vycouval, může Hulk považovat za velké štěstí a pravděpodobně by udělal lépe, kdyby tím celou svou zápasnickou kariéru ukončil. Nedal si však říct a domluvil si náhradní figh s Jumanovem Almatem Bakhytovičem, který si pro změnu říká "Kazašský Titán" a věnuje se podobné činnosti jako Hulk, tedy influencerství na sociálních sítích.

Zápas zastřešila britská organizace Wicked 'n' Bad, a tak se v neděli večer mohli oba "obři" poměřit v Dubajské Aréně P7. O arénu jde spíše jen podle jména, protože se jedná o poměrně skromný prostor a celému galavečeru tedy podle záběrů mohly přímo na místě přihlížet spíše jen desítky diváků.

Hulk do ringu vstupoval s váhou 140 kg a měl tak stěží uvěřitelnou 47 kg výhodu nad svým protivníkem, který navážil pouhých 93 kg. Jak se však mělo ukázat, váha v tomto střetnutí neměla hrát velkou roli. Zápas byl vypsán na šest kol po dvou minutách a oba protagonisti si na sobě dost netradičně nechali trička. Nejspíše proto, aby pak tyto záběry nebyly zbytečně konfrontovány s "realitou" na Instagramu.

Nikdo soudný nemohl očekávat nějaký technický box, ale z bojovných výrazů obou hrdinů se diváci mohli těšit alespoň na srdnatý výkon. Jenže přišlo velké zklamání, do ringu přišel totiž boxovat jen jeden z nich. A tím byl Titán.

Kazach vyslal hned jeden ze svých prvních úderů na tělo neohrabaně se bránícího Hulka a tomu rána evidentně vzala většinu odvahy, kterou ten večer disponoval. Jako svou primární obranu si pak zvolil otáčení se zády k soupeři a úprk do svého rohu. Po chvilce této frašky rozhodčí na chvíli zápas přerušil a dal Hulkovi chvíli na vzpamatování se.

Několik sekund navíc Hulkovi trochu pomohlo a zdálo se, že se přecejen rozhodl čelit důstojně svému protivníkovi. Rozdal i několik úderů, jenže Titán jeho útoky v pohodě ustál a sám byl mnohem přesnější. Pár inkasovaných ran vrátilo Hulka do módu "přežít" a znova se otočil Kazachovi zády. Pravý hák přímo na hlavu pak celou frašku ukončil. Íránský Hulk padl k zemi a rozhodčí zápas odmával.

Gharibi z ringu okamžitě odešel a na vyhlášení vítěze se díval pouze z povzdálí. Po tomto výkonu se tak s největší pravděpodobností jedná o konec spojení Íránského Hulka s bojovými sporty. Nezbývá než doufat, že Hulk vezme svou prohru sportovně, protože jeho psychický stav v průběhu ságy s Martynem Fordem byl nejspíše velmi špatný a potupná prohra s Bakchytovičem mu rozhodně k dobru nepřidá.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články