Sleduj nás

Íránský Hulk konečně prozradil, proč podlehl kazašskému soupeři. Za prohru prý nemohl

Íránský Hulk konečně prozradil, proč podlehl kazašskému soupeři. Za prohru prý nemohlFOTO: Getty Images

Íránský Hulk Sajad Gharibi je rozený válečník. Bohužel mu štěstěna nešla naproti v nejvíce důležitý moment života.

Íránský bojovník s „nadpřirozeně“ velkou silou se na svůj boxerský debut připravoval dobré dva roky. Když ovšem nastal ten klíčový moment, tak náhle zklamal.

Na short notice a prakticky bez přípravy jej udolal slabší a menší soupeř Djumanov Almat Bakhytovich, který si přezdívá „Kazašský Titán“. Ten překvapil tím, že internetového Hulka zničil na technické KO a uřízl mu obří ostudu.


V tom zápase jsem nebyl já!

Klasická výmluva, leč v tomto případě prý opodstatněná. Po měsíčním odstupu Sajad odhalil, že by duel za normálních okolností kvůli svému špatnému zdravotnímu stavu zrušil.

Finančně strádající sponzoři ho ale tlačili do bitvy, jelikož už dříve přišli o peníze, když se zrušil tehdy domluvený boxerský souboj s kulturistou Martynem Fordem.


„Tohle není žádný výmysl, zeptejte se kohokoliv z mého týmu. Chvíli před zápasem jsem měl úpal, který doprovázely silné horečky. Měl jsem 38+ a necítil se vůbec dobře. Nasypal jsem se tedy léky, které mi sice trochu pomohly, ale zase mě omámily. Nebyl jsem tedy schopen boje,“ přiznával deníkem Mirror citovaný íránský bojovník.

„To byl ten důvod, proč jsem před ani po zápase nechtěl dávat žádná interview. Můj tým věděl, že nejsem bojeschopný, ale měli jsme se sponzory uzavřenou nějakou dohodu, dokdy musím podstoupit zápas, načež bych platil penále. A to bylo v mé finanční situaci nepřípustné. Poslední dny jsem cvičil tak, že jsem vlastně ani necvičil. Trenér mě musel vyzvedávat, nutil mě něco dělat. A když nastal den zápasu, přemohl mě stres, protože jsem nechtěl nikoho ze svých přátel ani rodiny zklamat. V jeden moment se tedy sešlo mnoho záporných faktorů a nakonec to dopadlo tak, že jsem v tom ringu ani nestál já, nýbrž jen nějaký můj stín,“ popsal Gharibi.


S Fordem se ještě utkáme!

I navzdory této nepřízni osudu se Íránský Hulk svého boxerského snu nevzdává. Ba naopak současný nezdar má použít jako motivaci ke sebezdokonalení.

„Martyn Ford mým směrem vyslal několik nemístných poznámek. Sám ví, že v dubnu utekl hrobníkovi z lopaty. Jen ať se teď směje, ale slibuji vám, že udělám vše potřebné, abych ho do toho ringu dotáhl a ten úsměv mu z tváře vymlátil!“ vzkázal Gharibi závěrem. A nám je tedy jasné, že tato „show“ ještě bude pokračovat.


Další články