Sleduj nás

Ivan Buchinger promluvil, kdy by se mohl vrátit znovu do klece

Ivan Buchinger promluvil, kdy by se mohl vrátit znovu do klece
Očekávalo se, že se s ním uvidíme už v dubnu v Bratislavě, kvůli operaci ramene je to však nemožné.

Ivan Buchinger je sužován mnohými zdravotními komplikacemi, přičemž ta největší se nyní týká jeho ramene, se kterým musel na operační sál.

Už sama organizace OTKAGON MMA stihla informovat, že „Buki“ v dubnu kvůli tomuto zákroku v Bratislavě nenastoupí, přičemž se netušilo, jak vážné a dlouhé to s ním bude. Na tyto otázky již známe odpovědi.


„Rameno musím mít na osm týdnů v ortéze, za nějakých pět až šest měsíců bych ale měl být zpátky v tréninku. Vidím to tak, že zhruba v září bych už určitě mohl znovu zápasit," uvedl šestatřicetiletý fighter serveru kaocko.

losene keita oktagon 33 vyhra


Zranění si údajně způsobil během poslední bitvy. „Při souboji s Keitou jsem cítil, že se mi rameno prostě utrhlo, že nemůžu ani zvednout ruku, což mě nakonec stálo zápas. Šel jsem hned na vyšetření, doktoři tam ale neviděli nic, co je třeba za každou cenu operovat. Spíš mi doporučili dva až tři měsíce dlouhou pauzu s tím, abych pak rameno začal zvolna zase zatěžovat,“ popsal.

„Tak jsem šel na operaci s kolenem, když jsem se teď ale začal vracet zpátky do tréninku, cítil jsem, že rameno dobré zkrátka stále není. Prakticky bylo pořád nepoužitelné," podotkl Buchinger, který se tak bohužel opět odebral do péče lékařů.


Další články