Já jsem pro Kincla Gamechanger, prohlásil motivovaný Vémola. Kdy se chce vrátit do klece?

Já jsem pro Kincla Gamechanger, prohlásil motivovaný Vémola. Kdy se chce vrátit do klece? Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Karlos Vémola naznačil, jaké má plány na letošní rok. Priorita je jasná - návrat na trůn střední váhy. Potká se ale s Patrikem Kinclem?

Jestli má někdo v Oktagonu velké plány, tak je to Karlos Vémola. V minulém roce mu ale nepřálo zdraví, své cíle tedy musel odložit. A byť je ještě na hony vzdálený od plného uzdravení, už nyní pomalu začíná upínat pozornost na turnaje letošního roku, na nichž by se mohl znovu ukázat v plné síle.

V rámci rozhovoru pro iSport.cz nejprve vysvětlil, že se nyní pomalu vrací ke sportu, a to na doporučení od fyzioterapeuta. Po měsíci neplánovaného odpočinku se totiž začaly ozývat staré bolesti, například záda, kyčel, koleno a tak dále. A právě to jsou podle Vémoly důvody, které ho přiměly k jízdě na snowboardu, za niž na sociálních sítích schytal hromadu negativních reakcí. Vémola sice připustil, že vzhledem k lékům na ředění krve možná trochu riskuje, sport si ale zkrátka nedokáže odpustit. “Dělám to s nějakou opatrností. Nemůžu několik týdnů jen sedět doma a nehýbat se, protože mám léky na ředění krve.”

Další plány se pochopitelně odvíjejí od zdravotního stavu. “Nevím, kdy budu schopen se vrátit. Jak říká můj fyzioterapeut, může to být za tři týdny, může to být za půl roku, ale pracujeme na tom.” Další postup již stihl probrat s Ondřejem Novotným. Podle promotéra by se odveta s Patrikem Kinclem teoreticky mohla uskutečnit 20. května na dalším turnaji v O2 areně. Společně se domluvili, že fanouškům nebudou slibovat nic konkrétního, vše by se však mělo rozhodnout už koncem měsíce. “Pokud na konci ledna budu moct skočit na žíněnku a makat, tak je květen naprosto reálný.”

Vidinu návratu během květnového turnaje vnímá jako velkou motivaci, hodlá tedy naslouchat radám doktorů a dávat na sebe pozor. “Potřebuju mít cíl, metu. A tu mi [Ondřej Novotný] dal. Letos budu vše připravovat a směřovat k tomu, abych získal zpět titul v 84. Jestli to bude s Patrikem Kinclem, to už je jen na něm. Já chápu, že může být znechucený z toho, že jsem se zranil, ale to se prostě může stát.” Vémola by Kinclovi nevyčítal, pokud by dal přednost projektu Tipsport Gamechanger, v takovém případě by chtěl bojovat o titul s jiným soupeřem. “Jsem přesvědčený o tom, že si to Kincl nenechá ujít, protože já jsem pro něj ten Gamechanger. A on to ví, už si na mně roky staví jméno. Než začal mluvit o zápasu se mnou a motat se do mé váhové kategorie, tak tady po něm neštěkl ani pes. Teď o něm ví celá republika.”

Dřív se však do klece rozhodně nevrátí, ačkoli se původně chtěl znovu představit v Německu. Únorový turnaj v Mnichově nepřipadá v úvahu, Vémola se ostatně zatím nemůže vrátit do přípravy, ani kdyby chtěl. “Bez bolesti nezvednu nahoru levou ruku,” demostroval se zaťatými zuby. “Určitě to není na přípravu, na nějaké připravování do klece. Nemůžu boxovat, nemůžu ani stínovat, tak mě to bolí.”

“Terminátor” dal jasně najevo, že je pro něj pás ve střední váze priorita. Do polotěžké by se vrátil až poté, navíc pouze v případě, že by se potkal se Stephanem Pützem. Na konec roku se navíc zřejmě chystá ještě jeden obrovský zápas, po kterém Vémola dlouho volá. “Čekají nás velké věci, možná s velkým překvapením na konci roku,” pousmál se. Těmito slovy odkazoval na dlouho diskutovanou odvetu s Attilou Véghem. “Kdo ví, jestli už má Attilka podepsáno.”

Zdroje:  iSport

Nejnovější články