Jablko nepadlo daleko od stromu, vnuk Muhammada Aliho se dal během covidu na MMA a podepsal smlouvu s PFL

Jablko nepadlo daleko od stromu, vnuk Muhammada Aliho se dal během covidu na MMA a podepsal smlouvu s PFL Nico a Biaggio jdou ve stopách svého dědečka Muhammada Aliho | zdroj: Profimedia

Je to už dávno, co Muhammad Ali proháněl soupeře po ringu, jeho vnuci se ale rozhodli jít v dědečkových stopách a úspěšně si klestí cestu napříč bojovými sporty.

Prestižní MMA organizace PFL oznámila, že do svých řad získala Biaggia Ali Walshe, vnuka legendárního boxera Muhammada Aliho. Na tom by samo o sobě nebylo nic zvláštního, mladý Ali ale začal s tréninkem MMA teprve před 2 lety, kdy na něj přešel od amerického fotbalu a zakotvil v prestižním Xtreme Couture gymu.

Zápasovou premiéru si Ali junior odbyl letos v červnu a byť sahal po vítězství, nakonec ve druhém kole padl do pasti v podobě škrcení rear-naked choke. Na konci sprna ale srovnal skóre knockoutem v prvním kole. 

Na PFL by se měl Biaggio poprvé představit na konci listopadu, zatím podle amatérských pravidel. Mezi profesionály by pak měl vstoupit až následující rok a není zatím jasné, zda naskočí rovnou do regulérní sezóny, nebo bude nejprve sbírat zkušenosti ve vložených zápasech.

"Chci poděkovat Professional Fighters League za podporu a důvěru. Musím dostát odkazu, který započal můj dědeček a v němž já a můj bratr pokračujeme," okomentoval podpis smlouvy mladý Ali. "Mým jediným cílem je stát se jednoho dne šampionem PFL."

Biaggio Ali Walsh v gymu Biaggio Ali Walsh (vlevo) v tělocvičně Xtreme Couture | zdroj: Profimedia

Biaggiův starší bratr Nico úspěšně válčí v boxerském ringu, kde zatím mezi profesionály nasbíral 6 vítězství, 5 z toho na KO. Proč on nepokračoval v rodinné tradici a vrhl se na jiný sport?

"Když jsem vyrůstal, byl jsem vždycky fanoušek bojových umění a boxu. Na začátku střední školy jsem opravdu začal mít rád MMA kvůli různým aspektům boje. Však víte, wrestler versus boxer, boxer versus karatista, karatista proti judistovi... Opravdu se mi líbí myšlenka mixu technik, které využijete v zápase. Zamiloval jsem se do té myšlenky, takže jsem si vybral MMA." 

Bez známého jména by kariéra 24letého Američana samozřejmě postupovala o dost pomaleji, na druhou stranu je na něj od začátku upřena velká pozornost a musí tedy cítit velký tlak. Od PFL je ale každopádně velmi chytré, že si jej pojistilo smlouvou dříve, než po něm skočí nějaká jiná velká organizace. I kdyby totiž v kleci neuspěl, mediální pozornost rozhodně přinese.

Zdroje:  Tisková zpráva – UFC

Nejnovější články