Jak se Vémola s Gottem v uších stal opět králem. Blíží se odveta s Attilou?

  10:00
Už dávno odbila půlnoc. Na hlavu si posadil zlatou korunu a z plných plic zařval do kamery: „V Oktagonu je jenom jeden král!“ Karlos Vémola získal na sobotním Oktagonu 34 titul šampiona polotěžké váhy do 93 kilogramů. Proti Aleksandru „Jokerovi“ Iličovi zaujal strhujícím zápasem i nástupem.
Karlos Vémola porazil Aleksandera Iliče v 1. kole

Karlos Vémola porazil Aleksandera Iliče v 1. kole | foto: OKTAGON MMA

„Vzepřít se jednou provždy kalendáři, jen mládí, nikdy stáří…,“ znělo zaplněným stadionem na pražské Štvanici. Karlos Vémola protentokrát vyměnil svou nástupovku z filmu Terminátor za hit Karla Gotta Být stále mlád. A na zlatém trůnu oděn v královském plášti ho jeho tým sunul ke kleci.

Přes sedm tisíc lidí v areálu vytahovalo z kapes telefony, aby si tuhle show natočilo. Zdvižené obočí údivem, cukající koutky. „To je blázen,“ zašumělo tu a tam svěžím vzduchem. Sedmatřicetiletý velikán českého MMA si nemohl přát lepší kulisy.

Zlatého slavíka Karla Gotta by nejspíš nikdy nenapadlo, že jednou bude znít na galavečeru bojových sportů. Že si jeho tklivou píseň budou notovat potetovaní nabušenci v hledišti. A nejen oni. Mezi diváky byl i fotbalista Patrick Schick či hokejisté David Pastrňák, Michal Kempný a Filip Hronek.

„Chtěl jsem nastupovat jako král. Říkal jsem si, že ke královskému nástupu musí být hudba hodna krále, proto mě do klece doprovázel samotný bůh, Karel Gott,“ vysvětlil první Čech v UFC.

Je známo, že Vémola právě Gotta vždy uznával. Dokonce si přál, aby ho na zápas proti Attilovi Véghovi v listopadu 2019 doprovázel sám Mistr osobně, ovšem měsíc před turnajem zpěvák zemřel. „Ta píseň nakopla mě i celou Štvanici, lidi to nečekali. Vždyť já už skoro dvacet let nastupuju na Terminátora. I můj táta, velký tvrďák, skoro brečel.“

Vémola se zároveň omluvil britskému boxerovi Tysonovi Furymu za to, že si vypůjčil jeho nápad s královským převlekem, v němž se předvedl v dubnu ve Wembley.

Vémola je znovu šampionem Oktagonu. Drzý Srb vzdal hned v prvním kole

Svého soupeře, velkohubého Srba Aleksandra „Jokera“ Iliče, Vémola umlčel už v prvním kole. Za 2 minuty a 52 vteřin. Skolil ho takedownem, načež ho na zemi zasypal pěstmi, lokty, nasadil arm-triangle a uškrtil ho.

Joker, zbitý jako žito, musel odklepat. „Ty černé brýle mám na očích proto, aby moje holky doma neviděly, jaké mám modřiny,“ líčil poté na tiskové konferenci.

Tatam byla jeho nabubřelá prohlášení před zápasem, Srb naopak vyjadřoval sokovi respekt. „Všichni vědí, kdo je Karlos Vémola, v Česku je teď spolu s Jiřím Procházkou číslo jedna,“ řekl Ilič. „A atmosféra v Praze? Úžasná. Navzdory prohře jsem si zápas vychutnal, trochu vám závidím tak zapálené fanoušky do MMA.“

Očima Lely Ceterové, snoubenky Karlose Vémoly:

Jsem na Karlose moc pyšná. Ani jsem nebyla nervózní, že by se svatba zrušila. Věřila jsem svému muži, vím, jak se připravoval. Vyspal se na dnešek geniálně, byl veselý, takže už ráno jsem věděla, že výhru máme doma. Svatba bude s opaskem, skvělé! Bude to v Česku svatba roku! Máme pozvaných více než 200 hostů. Těším se, že teď budeme mít chvíli klid, užijeme si děti. Pro Karlose to byl náročný rok, hodně zápasů. Vždy když přijde domů, tak děti jsou z něj poblázněné, zbožňují ho. Ráda bych, aby syn Rocky šel v jeho stopách. Je sice ještě malý, ale už teď je velmi houževnatý.

Což takhle svatba, králi?

Vémola má za sebou tuze pernou šichtu. Zvládl tři zápasy za tři měsíce: květnový boxerský duel s Marpem, souboj s Polákem Michalem Pasternakem ve Frankfurtu a nyní i oblíbenou Štvanici.

Inu, měl o motivaci navíc, proč uspět. „Když slíbíte své ženě, že se budete ženit jedině jako šampion, tak nemůžete prohrát. Neumím si představit, že přijdu domu s prohrou a řeknu: „Lásko, za čtyři dny ta veselka nebude.“

Poctivě dřel v Reinders gymu, brazilské jiu-jitsu zas trénoval s Eldarem Rafigaevem, zvaným Yakuzou, kdysi druhým na světovém žebříčku BJJ. Přestože před pár lety se spekulovalo, zda český Terminátor už neskončí kariéru, nyní může pomýšlet na další velkolepý zápas. S kým?

Vémola několikrát zopakoval, že soupeře si nevybírá. Že mu mohou organizátoři předhodit kohokoli.

„Dneska tu měl být Rafael Xavier. To byl ten nejlepší vyzyvatel v boji o titul, protože měl nejvíc vítězství. Dostal šanci, ale nechtěl se mnou zápasit. Všichni, co říkají, že si vybírám soupeře, ať jdou do p**ele. Klidně půjdu pro titul v těžké váze a stanu se šampionem tří divizí. A pak tu ještě lítá jedna malá, tlustá sedmasedmdesátka s mým pásem,“ ušklíbl se při vzpomínce na Patrika Kincla, šampiona střední váhy, kterého už v minulosti porazil.

Kincl se na zářijovém Oktagonu 35 v Brně utká v titulovém souboji s Alexem Lohorém. A pokud uspěje, nabízí se v prosinci jeho pikantní souboj Vémolou.

Ostatně, právě Kincl s oblibou tvrdí, že Vémola dostává neadekvátní soupeře. „Ilič je zlej frajer, vynikající. Akorát v Karlosově podání ten zápas vypadal opět jednoduše,“ míní Ondřej Novotný, promotér organizace Oktagon MMA. „Ukázal, že je zvíře, každý se ho bojí a nikdo s ním nechce zápasit.“

A bude někdy Vémola obhajovat pás v kategorii do 93 kg? „Zaměřím se na to, že seberu titul v kategorii do 84 kg nebo v těžké váze. Jediný, proti komu bych v 93 obhajoval, je Attila Végh. Ten jediný mě v této váze porazil. Tohle je v podstatě jeho pás. A ještě po Německu běhá jiný blázen, který si říká německý Terminátor. Takže tenhle pás nabízím jen Attilovi nebo rádoby Terminátorovi.“

A co na to promotéři? Uskuteční se odveta „Zápasu století“ Vémola vs. Végh? „Jsme blíž než kdykoli jindy, ale letos nebude,“ pousmál se Pavol Neruda.

Další eventy organizace Oktagon MMA:

17. září: Oktagon 35 v Brně
15 . října Oktagon 36 ve Frankfurtu
3. prosince: Oktagon 37 v Ostravě
30. prosince: Oktagon 38 v O2 aréně v Praze

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

27. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Sparta uhájila náskok, v šestce zůstalo Slovácko, Karviná se vyšvihla ze dna

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  16:57

Sparta v závěrečném kole základní části fotbalové ligy suverénně vyhrála v Olomouci (4:1) a před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kaderka z krunýře nevyleze. Velké kluby mlčí, hráči zklamali, říká kritik

2. května 2024

Premium Policisté v rozsáhlém spise uvádějí, že když Ivo Kaderka začal tušit, že se na něj vyšetřovatelé...

Kolik minut se vlastně (ne)hraje? Bída ve srovnání s Evropou, z ligy zaujme Zlín

4. května 2024

Premium Není to údaj, nad kterým by fotbalový fanoušek běžně přemýšlel. Dokud nevidíte data černá na bílém,...

Kvalifikaci na sprint F1 v Miami vyhrál Verstappen před Leclercem

3. května 2024  20:17,  aktualizováno  23:52

Kvalifikaci na sprint ve Velké ceně Miami formule 1 vyhrál lídr mistrovství světa Max Verstappen z...

Bilbao i bez dvou vyloučených hráčů a trenéra vyhrálo na půdě Getafe

3. května 2024  23:16

Fotbalisté Bilbaa zvítězili v předehrávce 34. kola španělské fotbalové ligy 2:0 na hřišti Getafe....

Boloňa hrála v Turíně bez branek, dál ale drží čtvrté místo v italské lize

3. května 2024  23:01

Fotbalisté Boloni uhráli v předehrávce 35. kola italské ligy jen bezbrankový výsledek na hřišti...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...