Hlavní obsah

Jak vybojovat smlouvu v UFC? Kopem na hlavu! Brazilka zaskočila soupeřku drtivým KO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že ženské duely bývají nudné? Kdepak. Brazilská zápasnice Bruna Brasilová si schovala drtivé KO na svůj nejdůležitější zápas kariéry, a sice do populární show Dana White's Contender Series. Její kop na hlavu nejen, že sestřelil soupeřku, ale dokonce jí zajistil vysněný kontrakt v nejprestižnější bojové organizaci UFC.

Foto: Chris Unger/Zuffa LLC

Bruna Brasilová (vlevo) a Marnic Mannová během duelu v DWCS.

Článek

Osmý týden bojů před prezidentem UFC Danou Whitem, dalších pět bojovníků, které získalo smlouvy. Stalo se tak popáté v letošní sezoně. Na vysněnou metu dosáhla i devětadvacetiletá zápasnice Bruna Brasilová, která věděla, že k zisku smlouvy potřebuje předvést něco výjimečného. A to se povedlo do puntíku.

To nejdůležitější se odehrálo v závěru druhé pětiminutovky. Američanka Marnic Mannová si rukama kryla obličej, v momentě, kdy je ale spustila dolů, přišel zdrcující kop na hlavu, který rodačku z Montany poslal k zemi. Bylo jasné, že je hotovo. Tohle ukončení uchvátilo i prezidenta UFC Danu Whitea, který na pozápasové tiskové konferenci nešetřil chválou.

A co by to bylo za KO, když by nepřineslo kontrakt v UFC. Slavný americký šéf neváhal ani chvíli, naopak Brazilku přirovnával k dalším bojovnicím, kterým se podobné knokauty povedly. Ženské MMA totiž zdaleka nepřináší tolik tvrdých ukončení, jako tomu je u mužů a minimálně pro prezidenta Whitea je to při udělování smluv klíčový prvek.

Šlo o náhodu? Zdaleka ne. Brasilová to měla patřičně natrénované. „Tolik jsem trénovala, abych se sem dostala. Trénovali jsme to tak dlouho, že to nebyla náhoda. Člověk musí trénovat, aby se to povedlo," sdělila Brasilová po udělení kontraktu.

Výstavní KO rázem zaplavilo sociální sítě a lidé se shodovali na jednom, UFC si tuhle bojovnici nemůže nechat ujít. „Brasilová si to vzala. Nikdy jsem ji neviděl, ale začíná být pro ostatní zápasnice velký problém," vyjádřil se jeden z uživatelů na Twitteru. „Musím připomenout, že až bude znovu bojovat, musím si na ní vsadit," navázal další.

Show Dana White's Contender Series tak úspěšně zvládlo dalších pět zápasníků, zbývají poslední dva týdny.

Reklama

Související témata: