Jakub Bahník promluvil o těžkém zranění, které ho málem přimělo ukončit kariéru. Teď by rád zápas v boxu

Jakub Bahník promluvil o těžkém zranění, které ho málem přimělo ukončit kariéru. Teď by rád zápas v boxu

Jakub Bahník má formu, z posledních 7 zápasů prohrál jen jediný, takřka všechny soupeře navíc zničil před limitem. Stačilo však málo a s MMA kdysi skončil, všechno zlé ale nakonec bylo k něčemu dobré.

V poslední epizodě pořadu Fight and Talk se ukázal Jakub Bahník, který spolu s Patrikem Kinclem a Tomášem Kvapilem rozebral poslední vítězství na turnaji Oktagon 31. I tentokrát předvedl působivý a velmi dominantní výkon, Jonathan Cucciniello nedokázal přežít do druhého kola. Recept na úspěch je však velmi prostý. “Nedostat se na zem a ukončit soupeře v postoji. Jsem připraven na tři kola a když to padne, tak to padne. Jdu si po tom ukončení,” prozradil Kuba. 

Na zápas se připravoval po boku Patrika Kincla, který si na stejném turnaji došel pro pás šampiona střední váhy. I to mu samozřejmě hodně pomohlo. Kvůli pandemii tentokrát neabsolvoval žádný zahraniční kemp, připravoval se v gymech v Praze a Poděbradech. “Fakt jsem se cítil dobře. Když jsme jezdili na ty sparingy, tak jsem odbouchal pět kol o pěti minutách a pořád jsem jel. Byl jsem v dobré formě.”Jediné, co Bahník podcenil, byla dieta, během posledního týdne měl tím pádem poměrně dost práce s váhou. V přípravě začínal na 84 kilogramech, díky upravenému jídelníčku se dostal na 76 Kg, posledních 6 kilogramů pak musel odvodnit. Jakub přiznal, že se rád nají, s dietou tedy bývá problém. I kvůli tomu v týdnu před turnajem nerad zůstává sám doma, protože má tendenci až příliš často kontrolovat ledničku. Nejtěžších podle něj bylo finálních 700 gramů, které navíc v sauně doháněl na poslední chvíli. “Klukům jsem říkal, že už to nedám. Lehnul jsem si, už se mi nechtělo, byl jsem strašně vyčerpaný. Úplně jsem hořel, měl jsem zalehlé uši,” popsal kritický moment. Po krátké procházce na čerstvém vzduchu se ale do sauny vrátil a zbavil se i přebytečných gramů ...

CELÝ ČLÁNEK