Jay Jay Gottvald vysvětluje, proč se rozhodl ukončit kariéru

Gottvald

Už příští víkend nás čeká další turnaj, kterým bude akce OKTAGON 41, skrze kterou organizace vůbec poprvé ve své historii míří do Liberce. O hlavní zápas se postará bitva šampionů Magard vs Lopez, ale hodně pozornosti přitahuje i souboj Vémola vs Matavao. Startovka však nabízí celou řadu zajímavých jmen a atraktivních duel. Bohužel jsme však přišli o souboj Montagnac vs Gottvald, protože se Jay Jay nakonec rozhodl, že ukončí kariéru. Co ho ke klíčovému rozhodnutí vedlo?

Vémola prozrazuje, jaké odškodné po něm Kincl chce a má pro rivala sázku

„‘JayJay’ Gottvald odstupuje ze zápasu v Liberci a ukončuje svoji bohatou zápasovou kariéru z osobních a rodinných důvodů a pro ztrátu sportovní motivace. Díky za skvělé zápasy a hodně štěstí v budoucích životních krocích,“ informovala organizace OKTAGON MMA 1.4. na svém profilu, což mnozí brali jen jako další aprílový vtípek, ale bohužel se jedná o realitu a Jay Jay opravdu končí.

„Proměnných tam bylo víc. Jeden z hlavních důvodů tkvěl ale v tom, že jsem už necítil oheň uvnitř sebe. Vlastně ani nevím, proč jsem ještě bojoval, kvůli mně to ale nebylo. Radost z bitev se vytratila. Po dohodě s trenérem, který končil dost podobně, jsem se tedy rozhodl toho včas zanechat. Ostatně už delší dobu jsem měl v hlavě, že až mi bude 30, začnu novou životní kapitolu. Třicáté narozeniny slavím právě letos, nakonec jsem se tedy rozhodl to malinko uspíšit. Nemělo by žádný smysl dávat ještě dva zápasy, když už to tak zkrátka necítím. Jen bych si tím ničil svoje jméno,“ vysvětlil Gottvald pro Kaocko.cz, proč se nakonec rozhodl kariéru ukončit.




Jay Jay se přitom minulý rok dokázal po hodně dlouhé pauze vrátit na vítěznou vlnu, ale ani ta nezažehla potřebný motor, „Vítězství bylo samozřejmě super, v kleci jsem byl ale trochu líný, na můj vkus to bylo až moc opatrné. Prostě už to nebylo jako dřív. Cítil jsem se nesvůj, ten vnitřní oheň bohužel vyprchal. Ale možná je to i věkem. Jak člověk stárne, mění se mu priority, alespoň u mě to tak je. Za svou dráhu v MMA jsem však samozřejmě vděčný. V profesionálním sportu jsem strávil jedenáct let, těžit z toho budu až do konce života. „

Jan Gottvald tak končí kariéru s bilancí 10:3 s tím, že jeho největším úspěchem byl zisk titulu v německé organizaci GMC, o který ho pak v náročné bitvě připravil Stephan Puetz, „Nejvíc hrdý jsem na pás GMC a bronzovou medaili z mistrovství světa. Tam to bylo fakt vydřený, musel jsem překonat řadu těžkých soupeřů. O to větší pro mě tahle placka měla význam.“

Honzovi samozřejmě přejeme na jeho další cestě hlavně hodně štěstí a zdraví!

 

15.4. Liberec – OKTAGON 41: Prozatímní Startovka

Magard vs Lopez

Vémola vs Matavao

Mikulášek vs ?

Palasz vs Todev

Škvor vs Vinni 

Hosseinpour vs Malach 

Fošum vs Hajdarpašič 

Gabal vs Nafuka

29.4. Bratislava – OKTAGON 42: Prozatímní Startovka

Sanikidze vs Keita 

Čepo vs Taburceanu

Mazuch vs ?

Paulus vs Samsonidze

Kohout vs Ryšavý

Magnor vs Kotalík 2

Kimball vs Wolf

Stuart vs Winter

Bahník vs Rock 

Holota vs Etebar






Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *