Je rozhodnuto! Francis Ngannou se upsal PFL, zlákal ho podíl i funkce ředitele

Je rozhodnuto! Francis Ngannou se upsal PFL, zlákal ho podíl i funkce ředitele zdroj: Profimedia

Několikaměsíční anabáze Francise Ngannoua v hledání nového působiště je u konce. Bývalý šampion těžké váhy UFC se dohodnul na speciální smlouvě s PFL, kde působí mimo jiné například česká bojovnice Martina Jindrová.

 

 

 

Kamerunský zápasník se naposledy v kleci představil před skoro 16 měsíci, když v zápase s Cirylem Ganem obhájil pás šampiona těžké váhy UFC. Následovala dlouhá rekonvalescence po zranění kolen prokládaná neméně zdlouhavým dohadováním s UFC o prodloužení smlouvy. Vyjednávání nakonec ztroskotala, nejspíše na neústupnosti obou stran, a Francis nejslavnější organizaci jako její úřadující šampion opustil. O služby „Predátora“ pak měla samozřejmě hned zájem konkurence jako ONE Championship, Bellator nebo Bare Knuckle FC, nikdo z nich se ale s Ngannouem dohodnout nedokázal. To se povedlo až nyní jedné z nejrychleji se rozvíjejících organizací, americké PFL.

Ta evidentně dokázala nabídnout Francisovi mnohem více, než byli ochotni dát konkurenti:

„Řekněme jen, že v konečném důsledku je moje smlouva s PFL lepší, než všechny nabídky, které jsem dostal,“ řekl k tomu sám Ngannou, a přestože finanční nebo časové podmínky kontraktu nebyly zveřejněny, není těžké pochopit, proč tomu tak je. Francis se totiž bude moci představit ve svém vysněném boxerském souboji, což byla podmínka, která byla jednou z hlavních překážek při jednání s UFC. Jeho protivník mezi čtyřmi provazy sice zatím nebyl potvrzen, sám Ngannou ale prozradil, že je blízko dvouzápasové dohodě s knockoutérem Deontayem Wilderem (43-2-1, 42 KO). První duel by prý mohl proběhnout už v létě.

Pro fanoušky je ale nejspíše trochu zarážející ohlášený termín „Predátorovy“ premiéry v jeho hlavním sportu, tedy v MMA. Na tu si budeme muset počkat až do poloviny roku 2024, kdy bude mimochodem Francisovi už 37 let a od jeho posledního představení v MMA uběhne více než 28 měsíců.

Neméně zajímavé jsou další aspekty „strategického partnerství“, jak smlouvu s Francisem nazývá samo PFL. Ngannou dostane návdavkem podíl v samotné organizaci a pozici ředitele nové odnože PFL Africa, která by měla pracovat na expanzi na africký kontinent v podobě budoucích galavečerů. Dále by měl působit v poradním panelu reprezentující zájmy bojovníků.

Jeho exkluzivní pozice se tak dá přirovnat k roli Jakea Paula, který s PFL podepsal za velmi podobných podmínek v lednu. Stejně jako americký youtuber/boxer by měl i Francis vystupovat v divizi tzv. super zápasů, které budou vyhrazeny zvláštní galavečery s příslibem, že nejméně 50 % ze zisku z prodaných PPV na tyto akce by mělo být rozděleno mezi participující bojovníky a bojovnice.

Zdroje:  NY Times

Nejnovější články