Hlavní obsah

Je venku. Bývalého šampiona z vězení vysvobodily miliony, stále mu hrozí doživotí

Z vězení je venku, ale stále nemá definitivně vyhráno. Bývalý šampion UFC v těžké váze Cain Velasquez po osmi měsících pocítil chuť svobody, domů se vrací poté, co byl propuštěn na kauci v hodnotě 1 milionu dolarů (přibližně 25 milionů korun). Američan ale stále čelí deseti obviněním, dokonce mu hrozí pobyt za mřížemi minimálně na 20 let až doživotí.

Foto: UFC

Bojovník Cain Velasquez se dočkal svobody. Archivní foto.

Článek

Život bývalého šampiona nejslavnější bojové organizace nepíše v posledních měsících veselý scénář, nýbrž pořádně krutý. V únoru letošního roku byl Velasquez zatčen poté, co údajně střílel po Harrym Goulartovi, jenž se měl dopustit obtěžování Američanova čtyřletého syna. V době střelby seděly v autě tři osoby, kulka nakonec zasáhla Goulartova nevlastního otce, který byl převezen do nemocnice, nešťastný incident ale přežil.

Msta se zbraní v ruce se bývalému bojovníkovi šeredně vymstila. Od svého zatčení hned třikrát stanul před soudem, ani v jednom případě nepožádal o propuštění na kauci. Povedlo se to až nyní, složení 1 milionů dolarů od advokáta Marka Geragose soudce Bocanegra schválil a Velasquezovi zajistil pobyt na svobodě. Američan však zdaleka nemá vyhráno a i nadále čelí deseti obviněním včetně pokusu o vraždy a v nejhorším mu hrozí až doživotí.

„Nepropustil bych vás, kdybych nebyl přesvědčen, že po osmi měsících za mřížemi byste mohl být nebezpečný. Především k Harrymu Goulaertovi, Patricii Goulaertové nebo Paulu Benderovi. Ale pokud jste tak oddaný manžel a otec, musím věřit a jsem přesvědčen, že neporušíte zákon. Doufám, že mi nedokážete, že se mýlím," řekl soudce Bocanegra.

Pro Velasqueze se ale nebude jednat o plnohodnotný návrat do civilního života. Čtyřicetiletý bojovník zůstává v domácím vězení s GPS monitorováním a v domě nesmí mít žádné zbraně. Zároveň se nesmí dostat blíže než na 275 metrů k údajným obětem střelby. Další podmínkou je podstoupení poradenství pro rodiče dětí a také ambulantní léčby potenciálního traumatického poranění mozku.

Propuštění bývalého šampiona slavné bojové organizace ocenili právě i zápasníci UFC. „Tohle je možná to nejlepší, co se za poslední dobu stalo," neskrýval radost Damien Brown. „Cain je konečně propuštěn, ale čas, který ztratil, když byl od své rodiny, mu nikdo nenahradí. Teď si jí užije jako nikdy předtím," rozpovídal se Gabriel Benitez. Podpora směrem k americkému zápasníkovi se dostavila i od mnohem zvučnějších jmen. Na sociálních sítích sdíleli příspěvky Daniel Cormier nebo Aljamain Sterling.

Další soudní proces proběhne 21. listopadu.

Reklama

Související témata: