Jeden z nejlepších letošních zápasů. Díky tvrdému čelu a skvělým kopům zvítězil “Wonderboy” nad Hollandem na TKO

Jeden z nejlepších letošních zápasů. Díky tvrdému čelu a skvělým kopům zvítězil “Wonderboy” nad Hollandem na TKO Kevin Holland vs. Stephen "Wonderboy" Thompson | zdroj: Profimedia

Stephenu Thompsonovi bude za pár měsíců už 40 let. Cítí se ale na 25 a jeho výkon v posledním zápase tomu odpovídal.

UFC v Orlandu uspořádalo povedený turnaj, ve kterém všech 7 zápasů na hlavní kartě skončilo před limitem a celý večer vygradoval parádní bitvou mezi Kevinem Hollandem a Stephenem “Wonderboyem” Thompsonem.

Thompsonovi, který je ostříleným karatistou, bude v únoru už 40 let, ale na jeho výkonu to nebylo znát. Nutně však potřeboval vyhrát, protože poslední dva zápasy nešly podle jeho představ a on chtěl ukázat, že ještě nepatří do starého železa. Také o 10 let mladší Kevin Holland ale určitě nechtěl zažít další porážku, zvláště po výprasku, který dostal v září od Chimaeva.

Zatímco plán “Wonderboye” je vždycky poměrně jasný a spočívá v udržení zápasu na nohou, odkud může soupeře ostřelovat dlouhými údery a kopy, Kevin Holland je přece jen komplexnější a má také velice dobrý grappling, který dokáže často s úspěchem použít. Jenomže Kevin je především showman a tváří v tvář zkušenému strikerovi nechtěl fanoušky ochudit o postojovou bitvu. Zápas tak držel téměř celý v postoji a i když měl možnost několikrát skočit s Thompsonem na zem, nechal jej vždy zvednout.

Kevin Holland vs. Stephen Thompson Kevin Holland vs. Stephen "Wonderboy" Thompson | zdroj: Profimedia

První kolo bylo poměrně vyrovnané, ale Holland se v postoji s Wonderboyem rozhodně neztrácel, spíše naopak. Americký karatista měl sice několik dobrých momentů a svého soupeře dobře kontroval zadním direktem, ale neučinil mu tím žádnou větší škodu. Zatímco Holland jej tlačil před sebou a podařilo se mu otřást jím tvrdou zadní přímkou, která dopadla na čelo. Tento úder nakonec pravděpodobně rozhodl zápas, protože Holland si v tu chvíli nejspíše zlomil ruku.

Thompson o zranění soupeře nevěděl a uvědomil si, že pokud bude jen čekat na kontr a nebude agresivní, zápas nejspíše prohraje. Od druhého kola proto sešlápnul plyn a po dlouhé době jsme v oktagonu viděli “zlého Wonderboye”. Byl agresivnější a začal Hollanda více trefovat kopy i údery. Holland si to však nechtěl nechat líbit a fanoušci tak byli svědky skvělých výměn, po kterých si ale častokrát oba soupeři s respektem plácli a usmáli se na sebe.

Ve čtvrtém kole už ale bylo vidět, že Holland není úplně v pořádku a zdálo se, že nechce v oktagonu být. Wonderboy jej nejdříve trefil dvakrát tvrdým kopem na játra a pak si z něj udělal na kleci boxovací pytel, kde jej nemilosrdně trefoval kopy z otočky. Po tak velkém výprasku už chtěl jít Kevin přece jen na zem, ale Thompson mu jeho pokusy o takedowny neutralizoval a v závěru kola jej na podlahu sestřelil úderem a pak mu tam ještě přidal několik dalších ran.

Holland sice přežil, ale o přestávce už do pátého kola nechtěl. “Chceš to zastavit?” zeptal se Kevina jeho kouč. “Zastavte ten zápas,” odpověděl zklamaný zápasník a požádal trenéry, ať mu sundají rukavice.

Thompson tak mohl slavit velké vítězství nad těžkým soupeřem a ukázal, že i v téměř 40 letech se s ním pořád musí počítat.

“Ten chlap má obrovský dosah a já jsem věděl, že bude těžké se k němu dostat. Takže jsem musel použít svůj timing a svoji kontrolu vzdálenosti, abych se k němu dostal,” popsal vítěz svoji taktiku. “Moje poslední dva zápasy jsem prohrál s grapplery a chtěl jsem ukázat UFC a fanouškům, že Wonderboy je pořád tady. Cítím se, jakoby mi bylo 25. Pořád jsem tady a pořád na to mám.”

Ke svému soupeři měl ale Thompson jen slova uznání. “Je to neskutečný tvrďák, obě moje ruce mě z něj bolí. Je to zvíře, věděl jsem, že budu muset použít moje nejdelší zbraně, což jsou moje kopy.”

Poražený Holland byl z výsledku zápasu očividně hodně zklamaný. “Myslím, že jsem jím otřásl v prvním kole a potom už to bolelo, je to tak, jak to je” řekl Kevin o okamžiku, kdy si zranil ruku. “Je trochu rychlejší, než jsem čekal, ale jinak jsem čekal to, co předvedl. Klobouk dolů před Stephenem a jeho trenéry, je to skvělý tým."

Holland se ale nemá i přes porážku moc za co stydět. Opět předvedl skvělou show, odbouchal 3 kola se zlomenou rukou a místo toho, aby se snažil vzít jednoho z nejlepších strikerů na zem, nebál se s ním měřit síly v postoji. Oba borci si tak právem vysloužili bonus 50 tisíc dolarů za zápas večera a jeden z nejlepších v tomto roce.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články