Jedna z nejbláznivějších rvaček v historii MMA

Někdy přijde najednou problém.

Někdy přijde najednou problém.FOTO: Profimedia.cz


Zatímco v sobotu všichni netrpělivě očekávali začátek UFC 289 ve Vancouveru, nadšenci MMA měli možnost si vychutnat nabídku Nomad FC z Almaty v Kazachstánu. Netušili ale, že budou svědky jednoho z nejchaotičtějších zápasů v historii MMA. 


Zápas mezi Ulanem Nurgali a Sayatem Kunshashvem na akci Nomad Fighting Championship v Kazachstánu skončil poměrně ošklivě. Po třech vyčerpávajících kolech intenzivního boje, po nichž byl Nurgali notně potlučen a zkrvaven, byl jednomyslným rozhodnutím vyhlášen vítězem jeho oponent Sayat Kunshashev. Tím ale drama neskončilo.

Když se členové Nurgaliho týmu přiblížili ke Kunshashevovi, došlo ke slovní přestřelce, která rychle přerostla ve fyzickou konfrontaci. Během několika okamžiků se v ringu strhla plnohodnotná rvačka, do níž se nakonec zapojily více než dva tucty osob. Prostor se rychle zaplnil členy obou týmů a ochrankou, než se však ochrance podařilo obě strany uklidnit, padaly rány a kopance na všechny strany. 

Celá karta akce odehrávající se v Kazachstánu byla v sobotu divákům zpřístupněna zdarma online. Nicméně větší pozornost přesto teď získalo video rvačky, kterou zachytil jeden z fanoušků a které se na sociálních sítích stalo rychle virálním. 


Přestože se podrobnosti o rvačce a následných událostech teprve objevují, tento incident je jasnou připomínkou výbušné povahy bojových sportů a emocí, které mohou snadno v soutěžní aréně propuknout.

Vzhledem k tomu, že se záběry nadále šíří po internetu, diskuse kolem incidentu se jistě zintenzivní a osvětlí potřebu řádných bezpečnostních opatření a protokolů, které zajistí bezpečnost bojovníků, funkcionářů a diváků na akcích bojových sportů.

Komunita okolo MMA se nad touto překvapivou událostí zamýšlí a doufá, že z ní vyjde poučení a budou přijata opatření, která podobným incidentům v budoucnu zabrání. Teprve čas ale ukáže, jaký dopad bude mít tento nešťastný incident na bojový sport a zároveň na pověst Nomad FC.