Jeho slova se mu vrátila jako bumerang, opřel se Pirát do Vémoly a okomentoval jeho přesun do vyšší váhy

Jeho slova se mu vrátila jako bumerang, opřel se Pirát do Vémoly a okomentoval jeho přesun do vyšší váhy Samuel "Pirát" Krištofič na Oktagonu 25. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Zápas mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou pozorně sledoval také Samuel Krištofič, nadšený z něj ale nebyl. “Terminátorovi” dokonce vrátil úder za jeho dřívější komentáře.

“Pro diváky to bylo jedno velké zklamání, ten zápas prostě nebyl atraktivní. A to je asi ještě slabé slovo,” řekl Krištofič během svého posledního vysílání na konto hlavní události turnaje Oktagon 43. “Byl to důležitý zápas o titul, bylo to z obou stran osobní, takže chápu, že se nebude hrát na krásu ale na účelovost. Akorát mi to přišlo vtipné ze strany Karlose, který se snažil na Kincla tlačit, ale na pletivu vlastně nic nedělal.”

“Pirát” evidentně nezapomíná, co o něm jeho rivalové řekli. V této souvislosti totiž zmínil svůj zápas s Marcinem Naruszczkou, který Vémola ostře kritizoval. “Když si zpětně vzpomenu na svůj vlastní zápas na Štvanici s Naruszczkou, v němž jsem získal titul, tak to bylo podobné. Tlačil do mě, já jsem se bránil, snažil jsem se bodobat přes slabá kladívka a mikroúdery. A Karlos byl tehdy vůči tomu velmi vysazený, stěžoval si na výkony obou borců, že to bylo strašidelné, zlé a podobně,” připomněl, přičemž dodal, že se mu kritika moc nevyplatila. “Nám to vyčítal, ale pak inicioval takový zápas teď v O2 areně. Jeho slova se mu vrátila jako bumerang.”

Šampiona Patrika Kincla naopak pochválil. “Musím mu vzdát hold a vyzdvihnout jeho obranu proti takedownům. Drtivá většina zápasníků, s nimiž Karlos zápasil, věděla, s čím přijde, báli se takedownu, snažili se utíkat, aby je nechytil. Patrik Kincl zvolil jinou taktiku, Vémolu nechal přijít k sobě a pohlídal si úchopy, dobře svazoval ruce, dobře ho vytahoval nahoru. A když bylo potřeba, tak mu zase zatlačil na hlavu. Velmi dobrá práce.” Kinclovi nijak nevyčítá, že zůstával na pletivu, když mu tato pozice přinášela ovoce. “Nakonec jde o výsledek… Dokázal se probojovat k výhře a to je pro něj největší zadostiučinění.”

Krištofič je přesvědčen, že Vémola i přes porážku nakonec nastoupí do zápasu s Attilou Véghem. Všechny zúčastněné strany totiž na odvetě Zápasu století mohou jenom vydělat, přičemž nepochybuje o tom, že dojde k vyprodání O2 areny. “Přece jen je to asi jeden z posledních zápasů Attily, možná i Karlose.”

Nyní se bohužel zdá, že se “Pirát” vytouženého zápasu s “Terminátorem” asi nikdy nedočká. Zájem by přitom stále měl. “Já bych s ním šel, protože jsme měli mít zápas… Lidem to v podstatě dlužíme. Ale slyšel jsem, že se přesouvá do 93, což respektuju, protože když pro něj ta 84 začíná být náročná, tak je třeba poslouchat tělo a soustředit se na to, co je pro něj přirozenější.” Právě Krištofič moc dobře ví, o čem mluví, jelikož se také musel hodně přemáhat, když shazoval do welterové váhy. Po neúspěšné štaci v projektu Tipsport Gamechanger se zařekl, že se bude soustředit na střední divizi, byť podstupuje riziko, že v kleci natrefí na těžšího soupeře.

A kdy se opět představí? To zatím neví ani on sám, stále čeká na další nabídku. Ve hře je nově oznámený turnaj pod širým nebem. “Měli jsme nějaké debaty o tom, že bych mohl být na Štvanici, ale pak to utichlo. Takže čekám, jestli se mi Ondra [Novotný] ozve.”

Zdroje:  Samuel Krištofič YouTube

Nejnovější články