Jen na velikosti nezáleží. 60kilový David nedal 120kilovému Goliášovi žádnou šanci

Jen na velikosti nezáleží. 60kilový David nedal 120kilovému Goliášovi žádnou šanci Goliáš vs. David | zdroj: FOTO: Dogfight Wild Tournament

Ve Španělsku v praxi otestovali, že i dvakrát lehčí bojovník může v MMA zvítězit, pokud ví, co dělá.

Je dobrým zvykem, že se spolu v bojových sportech většinou poměřují váhově podobní jedinci. Čas od času se ale dočkáme i utkání, v nichž je jeden z fighterů mnohem větší. Není třeba chodit daleko, na akci Fight Night Challenge v Brně koncem loňského roku Tomáš Zátorský dokázal na body přeboxovat dvakrát tak velkého Alexe Cvernu.

A podobný zápas nyní uspořádali i ve Španělsku na akci Dogfight Wild Tournament, jednalo se však o MMA, kde váha hraje ještě o dost větší roli než v postojových disciplínách. Necelých 60 kg vážící Raymison "Formiga" Bruno měl vůči svému 120kilogramovému soupeři alespoň výhodu zkušeností, v oktagonu už absolvoval 17 zápasů, zatímco pro Rogera Daleta to byla podle dostupných informací v profesionálním souboji premiéra.

Menší Formiga po úvodní oťukávačce usoudil, že se s mnohem větším soupeřem nebude zbytečně přebíjet v postoji. Zkušeně tedy zkrátil vzdálenost a zkusil Daletu strhnout k zemi. To se sice zprvu zdálo jako nadlidský úkon, po dlouhém zápolení se to ale přece jen podařilo.

A znovu se potvrdilo, že v boji na zemi je technika mnohem důležitější než velikost a síla. Daleta se sice na okamžik dokázal dostat zpět na nohy, hned byl ale zpátky dole a Formiga mu nakonec nasadil armbar.

Na celý zápas i turnaj, kde byl k vidění například box bez rukavic nebo souboj dva na jednoho či vyřazovací pyramida ve fackované se můžete podívat tady:

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články