Hlavní obsah

Ještě jedna bitva o titul! Česká boxerská jednička dokonce musela přemlouvat manželku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak přeci jen. Nejlepší český profesionální boxer Vasil Ducár ještě letos stihne další zápas o titul. Třiatřicetiletý boxer kývl na výzvu Vladimíra Řezníčka, se kterým se před koncem roku utká v pražské Lucerně. Ducára tak čeká v roce 2022 už čtvrtý titulový zápas, znovu na české půdě.

Foto: Jiří Šimeček

Vasil Ducár s pásem šampiona křížové váhy.

Článek

Po duelu, který se uskutečnil začátkem října a Vasil Ducár obhájil titul v křížové váze, to vypadalo, že to pro českou boxerskou jedničku bude zároveň poslední zápas v letošní sezoně. „Letos toho nebylo málo, ale nakonec jsem se s manželkou dohodl a dostal svolení ještě k jednomu zápasu," směje se Ducár.

Diváci se tak dočkají další titulové bitvy. Ducár se po zápasech s Kubáncem Perezem, Američanem Thompsonem a plzeňským rváčem Pejsarem, utká s čtyřiatřicetiletým Řezníčkem. „Myslím si, že mám z letoška dobře natrénováno a byla by škoda nevyužít formy a zápasů, které mám za sebou," uvědomuje si česká jednička.

Vasil Ducár potvrdil roli české jedničky. Znovu porazil Václava Pejsara. Už jsou z nich zase kamarádi.Video: Sport.cz

Bude se zároveň jednat o druhé vzájemné měření sil, v roce 2018 skončil duel remízou. „Tehdy to byla velká bitva na deset kol. Doufám, že teď český titul obhájím. Každopádně soupeř je technický a myslím si, že bude i dobře takticky připravený, protože se dobře známe," připomíná civilním povoláním policista ze speciální jednotky.

K titulovému souboji dojde na tradičním galavečeru v Lucerně, který se uskuteční 29. prosince. „Je to Lucerna, takže si myslím, že by mě nakonec mrzelo, kdybych galavečer sledoval od televize nebo jenom z hlediště," pokračuje Ducár.

Znojemského rodáka tak už za pár týdnů čeká už čtvrtá těžká příprava, kvůli které si bude muset odpustit některé vánoční dobroty. „Možná je to ve finále dobře, protože by se to mohlo zvrtnout," směje se dvaatřicetiletý boxer. „Bude lepší, když budu muset přes Vánoce držet disciplínu," dodává.

Reklama

Související témata: