Jestli se na tenhle zápas netěšíte, tak nejste fanoušci MMA. Bude to čelní srážka, předvídá Poirier

Jestli se na tenhle zápas netěšíte, tak nejste fanoušci MMA. Bude to čelní srážka, předvídá Poirier Dustin Poirier vs. Justin Gaethje | zdroj: Profimedia

Američan Dustin Poirier vysvětlil, proč po letech kývl na odvetu s šíleným Justinem Gaethjem. Zdá se, že se prostě potřebuje bát.

Když se Dustin Poirier a Justin Gaethje potkali v oktagonu naposledy, byl z toho nejlepší zápas roku 2018. Vyrovnaná agresivní bitva od prvních sekund, v níž po celou dobu viselo ve vzduchu KO. V závěru třetího kola vítězství o vlásek uniklo Gaethjemu, aby se hned na začátku toho následujícího radoval Poirier.

Ten se odvetě dlouho vyhýbal. Není divu, vždyť kdo by se nechal s šílencem jako je Gaethje dobrovolně zavřít do klece podruhé, když jej v prvním zápase porazil a vítězství by mu kromě uznání od fanoušků nejspíš žádný výrazný kariérní posun nepřineslo. Teď je ale vše jinak – oba sice stále figurují v nejlepší pětce lehké váhy, na další šanci zabojovat o titul teď ale nemají nárok. Zároveň patří k největším hvězdám UFC, které nemohou nastoupit jen tak proti komukoliv.

V rozhovoru pro The MMA Hour Poirier vysvětlil, proč na odvetu přistoupil. 

"Protože to potřebuju. Přesně tam si totiž vedu nejlépe, jsem nejvíc motivovaný. Je to zápas, ve kterém se naučím nejvíc o sobě a bojových sportech," rozpovídal se Američan s přezdívkou "Diamant". "Snažím se sám sebe dostat do ohně. A tenhle zápas to splňuje. Jestli se na něj netěšíte, tak nejste fanoušci bojových sportů."

"Vím, do čeho jdu – bude to čelní srážka a já se zády neotočím. Takový ten zápas bude a přesně to já chci."

Odveta bude o to zajímavější, že se bude zápasit na 5 kol a v sázce bude unikátní BMF pás pro největšího drsňáka UFC. Po něm touží spousta zápasníků a Dustin není výjimkou. "Tenhle zápas by podle mě mohl vévodit turnaji i bez toho BMF titulu. Je to vzrušující fight. Ale ten pás z toho pro mě dělá ještě větší zábavu. Rád bych ho měl ve svém obýváků."

Druhým dechem ale Poirier dodal, že se se stříbrným pásem případně nehodlá naparovat jako by byl pravým šampionem. Podle něj si s Gaethjem ale titul BMF zaslouží, protože oba svedli spousty památných bitev, které byly nominovány na ocenění za nejlepší zápasy roku.

Kdo se po Jorge Masvidalovi stane druhým "baddest motherfuckerem", se dozvíme už 29. července na turnaji UFC 291, který má papírové předpoklady stát se nejatraktivnější akcí roku na poli světového MMA. 

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články