Jihoafričan svými řečmi naštval Adesanyu. Budu ho mlátit, dokud nezčerná, vyhrožuje šampion

Jihoafričan svými řečmi naštval Adesanyu. Budu ho mlátit, dokud nezčerná, vyhrožuje šampion Bude Dricus du Plessis novou hvězdou UFC? | zdroj: Profimedia

Jestli má někdo o zajímavé vyzyvatele nouzi, tak je to šampion střední váhy Israel Adesanya. Jednoho sice na obzoru našel společně s důvodem, proč mu chce v oktagonu ublížit.

Poté, co Adesanya konečně srovnal účty se svým úhlavním rivalem Alexem Pereirou a znovu usedl na trůn střední váhy, zaměřil svou pozornost okamžitě na Dricuse du Plessise. Ačkoliv na tiskovce nezmínil jméno, bylo jasné, že slovně pálí právě na Jihoafričana. Není divu, “Stylebender” totiž netouží po žádné další odvetě a rád by čelil někomu novému.

“Už jsem mluvil s Danou,” prozradil v pořadu The MMA Hour s tím, že už probíhají jednání. Jedinou podmínkou zřejmě bude, aby Dricus na červencovém UFC 290 prošel přes Roberta Whittakera, což nebude vůbec snadný úkol. Na “Reapera” totiž ve střední váze vyzrál pouze Adesanya a Du Plessisův relativně statický styl ve dvojitém krytu by vysoce pohyblivému Australanovi měl sedět.

Pokud ale přece jen zvítězí, může se Dricus těšit na další obrovskou výzvu. “Vezmu ho do školy, v oktagonu i v historii,” vyhlíží Adesanya, kterému se nelíbí, že jeho a ostatní “africké” šampiony Du Plessis nepovažuje za Afričany, jelikož na kontinentu nežijí a netrénují, zatímco on ano. “Já ho jako Afričana nikdy nezpochybňoval, protože se v Africe narodil. Takže jasně, že je to Afričan. Ale kdo je sakra ten trapák, aby mi říkal, kdo jsem já? Aby to říkal Usmanovi a Ngannouovi. Říkal jsem si, jestli není blbý. Jako produkt kolonizace mi zkoušíš říkat, kdo jsem? Můžeš vzít kluka z Afriky, ale nikdy nemůžeš vzít Afriku z kluka,” vysvětlil šampion, co ho přesně naštvalo. “Proto bude mým příštím soupeřem, nechci bojovat s nikým jiným. Rozsekám ho, budu ho mučit. Mohl si ten zápas mít, aniž bys musel kecat ty s**čky. Takže si dávej bacha, co si přeješ. Budu ho mlátit, dokud nezčerná.”

Adesanya prý lobboval za to, aby se zápas případně odehrál v Jižní Africe, sám ale uznal, že to nejspíš nevyjde, byť stále doufá, že ano. Možná na něj nedojde vůbec, protože, jak už bylo zmíněno výše, pravděpodobnost, že Du Plessis s Whittakerem prohraje, není vůbec malá. A v takovém případě by si mohl na titulovou šanci nechat zajít chuť.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články