Jiří je bojovník a rváč. Každý zápas je titulový, říká Procházkův trenér Hovězák

14.11.2022

Autor: Libor Kalous

Vše směřuje k obhajobě titulu v UFC.

Vše směřuje k obhajobě titulu v UFC.FOTO: se souhlasem Jaroslava Hovězáka


Nevrátí se. Jiří Procházka odletěl do USA, měsíc před obhajobou titulu v UFC, ta proběhne 10. prosince v Las Vegas. Až do dne souboje zůstane za velkou louží. Soupeřem šampiona polotěžké divize bude opět Glover Teixeira z Brazílie. Nyní je s českým fighterem v Americe trenér Jaroslav Hovězák. Jak on vidí nejbližší týdny?



Odlet měsíc před obhajobou titulu:
Budeme trénovat. Jirka jako šampion má kolem sebe hodně vlivů, nechci říct, že jdeme utéct, ale potřebujeme náš klid, dostat se do tréninkového módu, takže jíst, spát a trénovat. Tohle je základ. 

Problémy s rukou:
Tohle je spíše otázka na Jiřího, ale když to řeknu, byl to zodpovědný pacient, dával tomu klid, je to výborný. Pan doktor odvedl nejlepší práci, Jiří rehabilitoval, je to v suchu.

První titul a obhajoba:
Pro nás je každý zápas titulový. I ty zápasy v Japonsku předtím. Každý zápas je ten nej a tak to bude i nyní. Jestli to je složitější, od toho se oprostěme a pojďme to zase dokázat.

Změna po titulu:
Nemyslím si, že Jiřího titul změnil. Je pořád stejný, v základu je pořád bojovník a rváč, jen to v sobě musí zase najít. Je to v něm. 

VIDEO/FOTO: kaocko.cz/UFCJak vidí Jiří Procházka obhajobu titulu v UFC?



Hlavní zápas UFC 282:
Nedávám tomu váhu, neřešíme to, trénujeme, aby byl připraven. Je to zápas večera, dobře, ale nedávám tomu takovou váhu, jdeme zvítězit.

Teixeira v odvetě:
Gloverovi jde o všechno, má svůj věk, znovu dostal šanci. Podle tabulek byl měl jít Jiří s Blachowiczem, tedy podle mě. Jde s Gloverem, ten má jedinečnou šanci se navrátit, takže čekáme toho nejlepšího Glovera, kterého můžeme čekat. 

Bydlení v USA:
Máme pronajatý dům, máme své soukromí, máme klid, nejsou tam žádné vnější vlivy, tam budeme tři týdny, pak se přesuneme na hotel na fight week, tam už bude kolotoč, takže média, povinnosti a už jen fokus na zápas. Do té doby budeme mít svůj domácí klid. 

Jídelníček, vaření:
Vaření? Jak to vyjde. Jiří jí zdravě a velmi dobře. Jestli si dá banán, kuřecí, hovězí, vepřové, co ho zpomaluje, zrychluje, je na něm. Pojedeme podle jeho vědomí a svědomí, tak ho budeme vyživovat. S úklidem si poradíme, jsme dospělí chlapi.

UFC 282:
Tady se bude lámat chleba v polotěžké váze. Jiří s Teixeirou a Ankalaev s Blachowiczem. Čekáme, kdy se uzdraví Rakič, ta divize se hodně pohne, rozsekne. My máme ale fokus na náš zápas, teď nás nic jiného nezajímá. 

Klid před bojem:
Jsem strašně rád, že jsme v Americe tak dlouho před zápasem. Trpí tím ale naši blízcí, je to měsíc. Soustředíme se na zápas. Jiří je šampion, když jde po ulici, lidi se s ním fotí, plácají ho po ramenou, jsou tu noví trenéři, každý mu chce radit, tohle ovlivňuje, proto teď budeme mít klid. 

Harmonogram v USA:
První tři až čtyři dny budou na aklimatizaci, vyřešíme časový posun, budeme fungovat, pak už podmínky a výkon budeme směřovat k času zápasu v Las Vegas.



Další články v kategorii

Budu silnější než kůň. Přinesu lidem něco, co ještě nikdy neviděli, slíbil Boráros před premiérou v RFA

26.04.2024Už 18. května ho čeká velká premiéra. První zápas v dresu RFA. Slovenský bojovník Gábor Boráros bude hlavní hvězdou ...

Bojoval o holý život, Procházkův kolega hlásí návrat. Životní zkoušku zvládl

26.04.2024Populární americký ranař a bývalý soupeř Jiřího Procházky hlásí návrat do bojové akce. Dominick Reyes se ...

Jasná vize. Kinclův svěřenec míří do další bitvy. Jdeme pro výhru, burcuje

26.04.2024Na sklonku loňského roku zažil premiéru mezi profesionály. Václav Štěpán se na akci Heroes Gate 28 blýskl fantastickým výkonem, ...

Bojovník se utkal s neobvyklým soupeřem. Rukama přemohl aligátora

26.04.2024MMA bojovník holýma rukama zkrotil dva a půl metru dlouhého aligátora, který se v neděli večer plazil ulicemi v severní části Jacksonvillu ...

Říkejte mi Terminátor. Mám titanovou tyč, která jde od kolene dolů ke kotníku, chlubí se McGregor

26.04.2024Hvězdný comeback se blíží. Již za dva měsíce se zpátky na bojovou scénu vrátí věhlasný Conor McGregor, jenž takřka tři ...

Nestačí mi být nejlepší v Evropě, chci být nejlepším bojovníkem na světě, vzkazuje Keita

26.04.2024Coby největší favorit milionové pyramidy do ní vstoupí až jako poslední, na Oktagonu 57 ve Frankfurtu ho čeká osmifinálový ...

Jasný cíl. Pokud si titulovou šanci musím vybojovat, budiž. Věřím, že si ji však zasloužím, míní Procházka

26.04.2024"Jediný a jedinečný," tak představil bývalý šampion UFC a současný komentátor Michael Bisping Jiřího Procházku ve svém ...

Nečekaný návrat. Bývalý soupeř Vémoly se hlásí zpět v Oktagonu

26.04.2024Před dvěma lety odešel z Oktagonu do RFA, teď vrací zase zpátky. Mr Comeback Milan Ďatelinka bude opět zápasit v show Ondřeje Novotného a Pavola ...

Nevzdat se, vytrvat. Královna násilí zažila v UFC své znovuzrození, nyní vyhlíží životní výkon

25.04.2024Velkolepý kolos opět roztáčí svá kola. Slavná UFC po týdenní odmlce připravuje další lasvegaský turnaj. Ten proběhne ...

Načíst další články