Jsem jako trénované zvíře, mým úkolem je zabíjet, hlásí Johnny Walker. Do klece ho doprovodí bojovník Oktagonu

Jsem jako trénované zvíře, mým úkolem je zabíjet, hlásí Johnny Walker. Do klece ho doprovodí bojovník Oktagonu zdroj: Profimedia

Sobotní turnaj organizace UFC okoření potrhlý Johnny Walker, jenž zaútočí na první pětku v žebříčku polotěžké váhy. Bodoví rozhodčí to podle něj budou mít bez práce.

“Je to velmi dobrý a zkušený zápasník. Je nebezpečný, ale já opravdu tvrdě trénuju a jsem oddaný své kariéře, což jsem prokázal během posledních dvou zápasů. Ať už si pro mě přichystal cokoliv, jsem připravený. Připravoval jsem se na nejhorší, tak ať se ukáže,” řekl Johnny Walker na úvod tiskové konference před sobotním trunajem, kde se střetne s Anthonym Smithem. Také dodal, že soupeře rozhodně nebude šetřit, bude chtít vyzkoušet, zda “Lionheart” ještě dokáže snést tvrdé údery. “Víte, že zápasy rád ukončuju. Může to být první minuta, ale také poslední vteřina. V každém případě to ukončím.”

Zápas je pro něj nesmírně důležitý, jelikož Smith uzavírá první pětku nejlépe postavených bojovníků polotěžké váhy. Pokud by ho dokázal porazit, pak by se výrazně přiblížil k vrcholu divize. “Až ho ukončím, tak se ukáže, že jsem připravený na titulovou šanci.”

Walker se snažil dát najevo, že nyní všechno podřizuje cestě za opaskem. “Myslím na to před spaním, během tréninku, sním o tom… Jsem důsledný a disciplinovaný.” Také prozradil, že jeho manželka dokonce dala výpověď v práci, aby ho mohla naplno podporovat v kariéře.

Na první pohled by se mohlo zdát, že mezi bojovníky není žádná zlá krev. Anthony Smith se však během rozhovorů k Walkerovi většinou odmítá vyjadřovat. Brazilec se nechal slyšet, že neví, co mu na něm vadí, co mu udělal, nijak ho to ale netrápí. Osobní vztahy totiž v kleci odsouvá na druhou kolej. “Jsem jako trénované zvíře, mým úkolem je zabíjet… Jsem tu pracovně. Knockoutuju ho, ať je to nejlepší kamarád nebo největší nepřítel. Když se zavře klec, tak na tom nezáleží.”

Smith naposledy bojoval v červenci minulého roku, ve druhém kole jej ukončil Magomed Ankalaev. Nutno podotknout, že si v úvodní pětiminutovce zlomil kotník, bylo tedy jen otázkou času, než Ankalaev rozhodne. Walker by chtěl pořádně otestovat, jak se noha zahojila. “Hned, jak budu mít příležitost,” zmínil s lišáckým úsměvem. Američan také sehrál roli náhradníka pro titulový duel Glover Teixeira vs. Jamahal Hill. Jeho služby UFC nepotřebovalo, i tak se ale stihl postarat o jistou kontroverzi, jelikož se nevešel do stanoveného váhového limitu. Walkerovi by však nevadilo, pokud by opět nenavážil. “Protože pak dostanu víc peněz,” ušklíbl se.

V rozhovoru pro kanál MiddleEasy Walker povyprávěl o přípravě. Reprezentant Straight Blast Gymu se hodně zaměřoval na box, sparringy probíhaly s profesionálními boxery z těžké váhy. K ruce měl také bojovníky z PFL, Bellatoru a i jednoho zápasníka Oktagonu. Jde o Rafaela Xaviera, kterého pravidelně doprovází do zápasů. V sobotu večer se jejich role obrátí, Walker potvrdil, že se “Kratos” objeví v jeho rohu. A chybět samozřejmě nebude ani trenér John Kavanaugh.

Závěrem prozradil, že je postupem času těžší a těžší dostat se na stanovený váhový limit, pomalu se tedy chystá na obrovskou změnu. “V polotíze jsem největší, jsem hodně vysoký a pravděpodobně nejsilnější, začíná to být fakt těžké. Ale budu se dál snažit, dokud nedosáhnu svých cílů v této divizi. Pak samozřejmě přestoupím do těžší.”

Zdroje:  Youtube MiddleEasy , UFC - YouTube

Nejnovější články