Jsem ze staré školy a radši bojuju než žvaním, říká Teixeira. Co podle něj bude Hillova slabina?

Jsem ze staré školy a radši bojuju než žvaním, říká Teixeira. Co podle něj bude Hillova slabina? Glover Teixeira | zdroj: Profimedia

Glover Teixeira bude mít o víkendu šanci znovu získat šampionský pás UFC, tentokrát navíc před domácím publikem. 

Už v neděli ráno se s velkou pravděpodobností dozvíme, kdo usedne na trůn polotěžké divize UFC (93 kg), který musel kvůli zranění ramene na konci loňského roku uvolnit Jiří Procházka. Brazilský veterán Teixeira sice dostal již v prosinci nabídku pobít se o něj s Magomedem Ankalaevem, tehdy ale odmítl. Dagestánec se tak nakonec utkal s Janem Blachowiczem, jejich duel ale skončil bez vítěze a polotíha bez šampiona.

Vedení proto okamžitě kontaktovalo Glovera a nabídlo mu na leden titulový souboj proti Jamahalu Hillovi. "Jsem za tu šanci nesmírně rád. Můžete ode mě očekávat agresi, hlad po vítězství. Půjdu tam a rozjedu svou hru. Jak víte, jsem vždy soustředěný a dělám skvělé zápasy. Není divu, že mám v polotěžké divizi nejvíc ocenění za zápas večera a dostal jsem i ocenění za nejlepší zápas roku 2022," těší se brazilský tvrďák.

Zároveň si ale neodpustil povzdech nad tím, jak to teď v bojových sportech funguje. "Vždy předvedu show pro diváky. Nejsem ukecanec, nemám ten dar. Bohužel, právě to prodává. Já jsem ze staré školy, dělám zápasy. Je smutné, že to lidi nezajímá. Můžete to říct podle počtu mých sledujících na sociálních sítích. Spousta chlapů nezápasí tak jako já, nedokázali půlku toho co já, ale mají mnohem více sledujících než já. To jim získává sponzory a všechno."

Není tedy žádným překvapením, že i o svém nadcházejícím soupeři Hillovi mluví s respektem. "Je velmi dobrý. Hodně mladý a talentovaný bojovník. Má silné údery a má velký potenciál stát se šampionem. Mým úkolem je ho zastavit. Tentokrát se mu to nepovede, půjdu tam a porazím ho," věří si Glover. 

Co tenhle zkušený veterán vnímá jako svou největší výhodu? "Myslím, že je to můj styl. Lidi neví, co udělám. Myslí si, že půjdu po strhu. Jako posledně, Jiří se až moc obával takedownu a na konci jsem ho málem knockoutoval. Já jdu po ukončení. Vím, že se Jamal bude bát, aby se nedostal na zem. A já si pro ten takedown půjdu, o tom není pochyb," rozpovídal se, druhým dechem ale dodal, že má také tvrdé údery a dokáže své soupeře zatáhnout do hlubokých vod, kde se ukáže, co v nich opravdu je. Loňský souboj s Procházkou mu budiž důkazem.

Zda se Teixeira znovu stane šampionem, se dozvíme už v neděli ráno v hlavním zápase UFC 283, které se odehraje v Riu de Janeiru a právě to prý brazilskému tvrďákovi dodává extra motivaci. "Občas zavřu oči a představuju si to. Je to jiné, nemůžu se dočkat." 

Zdroje:  Yahoo Sports , Combate , ufc.com

Nejnovější články