Hlavní obsah

KO hodila za hlavu, stále pomýšlí nad miliony. Česká bojovnice se nyní porve s šampionkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českou bojovnici MMA Martinu Jindrovou čeká již příští měsíc, přesněji 16. června v Atlantě, další zápas v zámořské PFL. Plzeňská rodačka se utká s bývalou šampionkou organizace Bellator Julií Buddovou, která naposledy vyhrála před dvěma lety. Jindrová se zároveň bude snažit odčinit nedávnou rychlou porážku, a pokud chce pomýšlet nad postupem do vyřazovacích bojů, na jejichž konci vítězka obdrží 1 milion dolarů (přibližně 21 milionů korun), musí za každou cenu zvítězit.

Foto: PFL

Martina Jindrová vyhlíží další zápas. Archivní foto.

Článek

Jindrová zkraje dubna padla již po dvou minutách a 19 vteřinách proti vytáhlé ranařce Amber Leibrockové, jejíž výstavní kop na hlavu určitě ještě teď děsí českou zápasnici, která se rychlou porážkou dostala do těžké pozice. Do play off totiž postupují čtyři nejlepší zápasnice z celkových deseti, Češka proto potřebuje získat co nejvíc bodů a ideální by bylo předvést perfektní výkon a zvítězit před limitem. Leibrocková například již zmíněným KO v prvním kole obdržela šest bodů do tabulky a aktuálně žebříček vede.

„Strašně moc mě mrzí, co se stalo, ale nic s tím nenadělám. V zápase jsem se do té doby cítila výborně. Ale pak přišla ta kopačka. Bohužel, stalo se. Za celou svoji zápasovou kariéru, která trvá již 25 let, jsem dostala první KO v životě. Musím se soustředit na další zápas, do kterého dám všechno, a věřte, že se vrátím mnohem silnější," vyjádřila se po posledním zápase Jindrová na sociálních sítích.

Šanci na reparát bude mít 16. června, kdy se na druhou stranu klece postaví veteránka Julie Buddová. Devětatřicetiletá Američanka, která před šesti lety vyhrála titul v slavné organizaci Bellator a následně ho ještě třikrát obhájila, rovněž v letošní sezoně zámořské PFL v úvodním duelu padla. Nestačila na vítězku loňského ročníku Mexičanku Larissu Pachecovou, která uspěla na body.

Situace ohledně Američanky není v posledních letech zrovna příznivá. Ani jednou se jí nepovedlo vyhrát ani v sezoně 2022, kdy oba své první duely prohrála na body a ročník pro ní skončil již v listopadu. Rychlý konec visí nad velezkušenou bojovnicí i nyní a rovněž potřebuje za každou cenu zvítězit.

Reklama

Související témata: