Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Karlos Vémola má větší malér, než tuší: Policie postavila neprůstřelný případ, tvrdí zdroje

Karlos vypadal jako tělo bez duše.
Zdroj: Se souhlasem Oktagonu
+ Dalších 7 fotografií
kauza tygři

Chtěl pečovat o zvířátka, ale jaksi zapomněl, že bez povolení je to u těch ohrožených trestné. Jak jsme již informovali, Karlos Vémola (37) je spolu se třemi „kumpány“ obviněný kvůli dvěma mláďatům tygra bílého, které chovali a u jednoho z nich se měli snažit prý podvodem zlegalizovat jeho původ. Podle informací eXtra.cz strážci zákona nic neriskovali. „Mají tolik vyjádření institucí a znaleckých posudků, že ten případ je nevyvratitelný a neprůstřelný,“ tvrdí naši informátoři.

Karlos Vémola: Jsem nevinný, tvrdí. Vyšetřovali ho ale důkladně

Zatímco obviněný bijec Karlos Vémola tvrdí, že je čistý jako lilium a neprovedl nic špatného, usnesení o zahájení trestního stíhání podle našich informací naznačuje, že všechno může být úplně jinak, než se on pokouší tvrdit.

Nejenže podle strážců zákona měl za 145 tisíc prodat známému jedno z mláďat, což samo o sobě už je vážný přečin vůči zákonu, kromě toho měl s pomocí A. Š. zkoušet zlegalizovat další mládě bílého tygra přes jeho dospělé tygry žlutočerného zbarvení, které vydávali za rodiče prcka. Rozbor DNA to samozřejmě vyvrátil, čímž se ukázalo, že veškeré papíry k tygříkovi jsou nesmyslné a bezcenné.

Spousta svědectví, posudků a vyjádření

Redakci eXtra.cz se podařilo získat další detaily o vyšetřování.

„Zajímavé na něm je, že i u skutku s tak poměrně nízkou trestní sazbou (až tři roky natvrdo – pozn. red.) na případu odvedli obrovské množství práce. Všechny předpisy si přesně nechali vyložit Českou inspekcí životního prostředí a dalšími příslušnými úřady. Nechtěli udělat botu a něco špatně pochopit, proto se ptali na všechny strany, co se smí a co ne. Mají také spoustu svědeckých výpovědí, audiovizuálních důkazů (spolehli se na to, že čtveřice si nechávala fotky a videa na památku, což se potvrdilo) a hlavně znaleckých posudků. Kromě rozboru srsti se třeba i ptali na to, jestli je možné, že A. Š. tygříka vážně našel náhodou v kleci u svých dospělých tygrů.“

Dva veterináři jim řekli, že když nejde o příbuzné, že to vylučují. Nechali si odpovídat i na další i sebemenší detaily vyšetřování. Teď se třeba kvůli původu koček doptávají odborníků ve Francii. Prostě neponechali nic náhodě. Díky tomu je ten případ pevný jako skála. Nevím, jak se budou obvinění chtít obhajovat, pokud dojde k soudu,“ pokračuje jeden z našich dosud velmi důvěryhodných pramenů.

„Protože u Vémoly našli fotku rovnou čtyř mláďat, z nichž dvě určili jako Šarlotu a Antonii Rambu, o kterých je tenhle případ, nechali si zpracovat také znalecký posudek na ta dvě mláďata. A vyšlo jim, že je 200x vyšší pravděpodobnost, že jde o sourozence, než že nejsou v žádném příbuzenském vztahu.

„O osudu zbylých dvou koťat se zatím nic neví, ale pátrá se. Nevím ale, jestli se může vůbec kdy potvrdit a prokázat, že byla prodána na čínskou medicínu, jak se spekulovalo,“ krčí rameny zdroj závěrem.

O pokračování případu vás budeme průběžně informovat.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy