Když chybí motivace. Jay Jay Gottvald ve svých 29 letech ukončil kariéru

Když chybí motivace. Jay Jay Gottvald ve svých 29 letech ukončil kariéru Jan Gottvald | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jan Gottvald se může pochlubit perfektní kondicí a bohatými zkušenostmi, zápal pro MMA už ale evidentně chybí. Brněnský rodák se tedy rozhodl, že je nejvyšší čas ukončit kariéru.

“Všech těchto pět zápasníků s námi, s okamžitou platností, ukončuje kontrakt,” stálo v sobotním příspěvku na sociálních sítích organizace Oktagon MMA. Na přiložených fotkách se objevil například David Kozma, Rony Paradeiser či Losene Keita, na první pohled však bylo jasné, že jde o aprílový vtípek. Podobnou zprávu Oktagon zveřejnil i dnes, tentokrát se však jedná o vážně míněné oznámení.

Zpráva se týká jednoho z nejúspěšnějších bojovníků domácí scény - Jana Gottvalda. “Jay Jay Gottvald odstupuje ze zápasu v Liberci a ukončuje svoji bohatou zápasovou kariéru z osobních a rodinných důvodů a pro ztrátu sportovní motivace.” Na Gottvalda si brousil zuby rozjetý Jorick Montagnac, kterého v Oktagonu ještě nikdo nedokázal porazit. Promotéři mu nyní budou muset sehnat náhradníka.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

“Jay Jay” se k ukončení kariéry ještě nevyjádřil, vysvětlení ze strany Oktagonu ovšem mluví za vše. Zástupce brněnského Jetsaam Gymu končí ve věku 29 let, skoro by se chtělo říct, že ty nejlepší roky má teprve před sebou. Gottvald si ale své sny v oktagonu dávno splnil. Už v roce 2014 získal bronz na mistrovství světa v Minsku, v roce 2016 se pak stal mistrem České republiky. Titul šampiona získal v organizacích Fusion FN a GMC. Za svou kariéru prohrál pouze třikrát, mimo jiné třeba se Stephanem Pützem.

Trenér Martin Karaivanov ještě minulý rok v září avizoval, že Gottvald v polotěžké divizi Oktagonu může udělat pěkné výkony, vyzdvihl především jeho těžce nabrané zkušenosti, sílu a skvělé tréninkové podmínky. Na Gottvalda ostatně spoléhal i Jiří Procházka, když se drápal k titulu UFC, podle Karaivanova rozhodně patřil k lepším sparring partnerům, kteří s českou jedničkou dokázali udržet krok.

Zatím se zdá, že perfektní fyzickou kondici už fanouškům Oktagonu nepředvede. Nyní se tedy může naplno soustředit na kariéru u Armády České republiky. Do služby vstoupil koncem roku 2020 s vidinou stabilního zaměstnání a finanční jistoty.

Zdroje:  Oktagon MMA - Instagram

Nejnovější články