Když mě takhle dostal O'Malley, tak co by udělal Volkanovski? Padlý šampion Sterling vzal porážku se vztyčenou hlavou

Když mě takhle dostal O'Malley, tak co by udělal Volkanovski? Padlý šampion Sterling vzal porážku se vztyčenou hlavou Sean O'Malley dobíjí Aljamaina Sterlinga | zdroj: Profimedia

Zatímco někteří bojovníci prohru psychicky neunesou, Aljamain Sterling ji s pokorou přijal a věří, že pás šampiona UFC v budoucnu získá zpět.

Aljamain Sterling už v oktagonu čelil papírově mnohem těžším soupeřům a tohle měla být jeho rozlučka s bantamovou divizí, jíž kraloval od roku 2021, kdy po diskvalifikaci sebral pás Petru Yanovi. Jenže Sean O'Malley ukázal, že v MMA není nikdy nic jisté a po z obou stran velmi opatrném prvním kole hned na začátku druhého dějství šampiona poslal k zemi skvělým kontrem ze zadní ruky a následně ho na zemi zasypal údery, aby si pojistil vítězství na technické KO.

Sterling vzal porážku se vztyčenou hlavou už v oktagonu. Ačkoliv před zápasem neskrýval, že si dělá zálusk také na titul ve vyšší váhové kategorii, nyní upřímně přiznal, že by na to neměl. "Když mě takhle dostal on, tak si můžu jen domýšlet, co by udělal Volkanovski," prohlásil. Pro O'Malleyho měl jen slova plná respektu.

"Už jsem předtím prohrál, byl jsem knockoutovaný, ale dal jsem se do kupy a stal jsem se šampionem UFC. Nebuďte tedy překvapení, když mě tu uvidíte znovu, jak dostávám pás," dal jasně najevo, že nevěší hlavu a věří, že se na vrchol znovu vydrápe.

"Samozřejmě to stojí za prd, nebudu lhát," neskrýval o chvíli později na tiskové konferenci zklamání. "Stalo se toho před zápasem hodně, bojoval jsem nedávno (v květnu, pozn. red.). Ale nebudu se vymlouvat, Sean odvedl skvělou práci s tou jednou věcí, o které jsem věděl, že v ní bude dobrý, což je ten kontr z ústupu. Jo, byl to dobrý úder. Myslel jsem, že jsem viděl něco jiného, přiskočil jsem a on té chyby využil. Zaplatil jsem za to," popsal finální sekvenci ze svého pohledu.

"V pohybu na nohou byl lepší, než jsem čekal. To byla jedna z věcí, kvůli které jsem se snažil sehnat chlapy, kteří by mi to simulovali. Věděl jsem totiž, že je těžké se s tím vypořádat. Dělám to taky, když chodím ze strany na stranu. Ale je to jiné, když vám to samé dělá někdo jiný a nemůžete toho zmetka zaměřit," nešetřil chválou na adresu svého přemožitele.

"On zůstal disciplinovaný," pokračoval pak Sterling v analyzování, proč se mu zápas nepovedl. "Já nechtěl, aby to byl nudný zápas. Mohl jsem zůstat na distanc a jen ho okopávat, ale pak bych od všech schytal kritiku. A to je rozdíl, on se držel své taktiky, ale já chtěl být stylem trochu zábavnější pro fanoušky, což hrálo roli. Viděli jsme už takové nudné zápasy, kdy nikdo nechce udělat chybu, třeba Adesanyu s Romerem. Já tu chybu udělal, Sean toho využil."

Ačkoliv by se dalo diskutovat o předčasnosti ukončení, Aljo se na zákrok sudího nesnažil vymlouvat. "Abych byl upřímný, tak jsem cítil, že by ten zápas mohl pokračovat. Mám za to, že jsem se odkulil, abych se mohl zvednout a ve chvíli, kdy přiskočil, tak jsem byl v pohodě. Ale to se stává, nemůžu se na rozhodčího zlobit. Prohry vždycky bolí. Obzvlášť prohrát s ním. Ale popravdě, je to dobrý bojovník," uznal, zároveň si ale posteskl, že by O'Malleyho byl býval rád otestoval také v boji na zemi. Za tím účelem si ale holt bude muset nejprve vydobýt odvetu. Okamžitě ji s největší pravděpodobností nedostane, jelikož se na titul stojí fronta a sám nový šampion by rád nejprve srovnal účty s Marlonem Verou a dokázal tak, že ho Ekvádorec v prvním zápase porazil jen díky štěstí.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články