Když mě vyhodí z KSW, vydám se nejspíš do Oktagonu, překvapil Hošek

22.01.2024

Autor: Ondřej Huml

David Hošek.

David Hošek.FOTO: RFA


Dva roky bojoval v RFA, s tím už je však konec. Populární MMA zápasník David Hošek se rozhodl soustředit jen na KSW. V únoru v Liberci ho tam čeká druhý zápas. Porážku s Andreasem Gustafssonem zkusí napravit vítězstvím nad Adrianem Dudkem. "Pevně věřím, že tenhle rok bude pro mě lepší než ten minulý. Končí totiž čtyřkou, což je moje šťastné číslo. To trojku moc rád nemám," pousmál se Hošek v rozhovoru pro kaocko.cz. Prozradil, že pokud by ho KSW vyhodilo, jeho kroky budou směřovat zpět do Oktagonu! 


Davide, sezonu odstartujete zápasem s Dudkem. Jak těžký to bude souboj?
Dudek je kvalitní postojář, já taky. Je tedy možné, že mi tenhle zápas bude hodně sedět, většina soupeřů mě totiž zkouší kopnout a poslat hned k zemi. Tenhle kluk by měl se mnou boxovat, to je pro mě dobré. Vždyť mám v boxu přes stovku zápasů. 

Rýsuje se z toho skvělá řežba pro diváky.
To asi jo, řežba pro diváky by to mohla být fakt dobrá. Na druhou stranu, já dost trénuji komplexní boj. Připravuji se furt na to, že mě každý zkusí hodit na zem, to samé ale můžu udělat i já. Je to MMA a v něm se může stát úplně cokoliv. Říká se, že když na sebe jdou dva silní postojáři, stejně se skončí na zemi. Děláme si z toho srandu, ale často to tak je. A není to o tom, že by tam jeden z nás vyloženě chtěl. Hlava je zvyklá už z tréninku, že když člověk cítí, že se soupeř až tak nebrání, automaticky toho využije. Podkopne ho a pošle na zem, což ale není vždycky dobře. Mě to naposledy stálo zápas s Viktorem Červinským. Tam jsem to tímhle úplně podělal. 

K němu se ještě dostaneme. Kdybyste měl ale Dudka srovnat s Gustafssonem, kdo z nich by z toho vyšel lépe? 
Popravdě, Gustafsson je lepší. Ale ono se to těžko popisuje, neboť oba mají úplně jiný styl. Andreas je špičkový řecko-římský zápasník. Byl i v olympijském týmu, domlouval si bitvu s Chimaevem. Kdyby bojoval s Dudkem, nahází ho taky. Dělá to tak vždycky. To Adrian zase boxuje a kope. 

I když to bylo hodně vinou rozhodčího, s Gustafssonem jste bohužel prohrál. Cítíte se pod tlakem, abyste svou bilanci v KSW srovnal na 1-1?
Mít tam dvě prohry by pro mě bylo dost blbý. Může se klidně stát, že mě KSW pošle v tom případě hned pryč, prý jsou v tomhle směru docela přísní. Nevím, no. Je to na nich. Když mě ale vyhodí, půjdu do Oktagonu. Tahle možnost tady je. Jen se nechci do Oktagonu vracet jako úplný s*áč, který v KSW nic nepředvedl. To by mě dost trápilo. Je jasné, že některé zápasy vám prostě nevyjdou, ale rád bych v KSW ukázal své kvality. A nejde mi tolik o to, jestli tam pokračovat budu nebo ne. Jde o mě osobně, o můj vlastní pocit. I když jsem teď totiž párkrát prohrál, dobře vím, že to v kleci umím mnohem lépe, na tréninku mě všichni chválí. Musím to ale přenést do zápasu. Ideálně zvítězit. Hlavně nepředvést žádný fraška výkon! 

Vážně máte indicie, že kdyby to teď s Dudkem nevyšlo, KSW s vámi rozváže smlouvu? 
Hodně lidí mě starší, že to tam tak chodí. Že v KSW stačí dvakrát prohrát a jste rázem na dlažbě. Samozřejmě jsou ale i výjimky, navíc Češi se jim nyní hodí. Já však do vedení nevidím, záleží to pouze na nich. Jak říkám, když budu odejit, vydám se nejspíš do Oktagonu. Samozřejmě si vyslechnu nabídky i jiných organizací, Ondra (Novotný) bude ale ten první, za kým půjdu. Jelikož mám podepsanou smlouvu už jen v KSW, tak to snad nemusím tajit. 

Tušíte, zda by vás Ondřej Novotný vzal zpátky? 
Myslím si, že ano. Nedávno jsem s ním byl v kontaktu, mluvili jsme o tom spolu. Řekl mi, že kdybych v KSW skončil, můžu se k nim vrátit. Doufám, že by to tak bylo. 

V RFA vás už tedy určitě neuvidíme? 
To jsem neřekl. Je ale pravda, že na posledním turnaji se mi nelíbilo dost věcí, i proto jsem se rozhodl pokračovat už jen v KSW. Zkrátka jsem s něčím nebyl spokojený. 

Prozradíte, co přesně vám vadilo? 
Hlavně že mi dvakrát nedali peníze, na kterých jsme byli domluvení. Ale nechci jim křivdit. RFA se brání tím, že výplatu určuje dle kvality soupeře, je pravda, že ten se mi dvakrát změnil. Přiznám se, že můj trenér jejich pohled chápe, já jako bojovník ale moc ne. Ve smlouvě jsem totiž nic takového neměl. Ovšem nechci si stěžovat. Tvrdit, že v RFA dělají všechno špatně, ani si nic takového nemyslím. Jen mám právo si vybrat to nejlepší pro sebe. 

Když se teď vrátím k titulové porážce s Červinským, prý jste ji dlouho rozdýchával. Už to přebolelo?  
Ještě moc ne. Byl to nejspíš můj nejhorší výkon v kariéře, pro mě hotová tragédie. Sám jsem nepochopil, co jsem v kleci předvedl. Jen bych chtěl říct jednu věc.

Povídejte.
Někdo si myslí, že jsem Viktora podcenil jako soupeře, ale tak to vůbec nebylo. Podcenil jsem ho jen v daný moment. Protože jsem cítil, že je rychlej a mrštnej, ale nemá sílu. Zjistil jsem to, když se pokusil o takedown. Vím, jak vypadá vážně silný bojovník, na tréninku se tahám s mnohem silnějšími kluky. Viktor byl ale zase hodně rychlej. Vyhodnotil jsem si to tak, že než riskovat, že mě v postoji přeboduje, pošlu ho na zem a ukončím, jenže jsem to tam strašně podcenil. Nasadil mi gilotinu a já ji nejdřív vůbec nebránil. Začal jsem až v momentě, kdy už jsem byl zcela seklej. Moje chyba. Prostě jsem to podělal. Viktor je šikovný, nechci o něm mluvit nějak špatně. Pravda ale je, že ten zápas jsem si prohrál sám. A mrzí mě to furt dost. Mohlo to udělat špatný dojem na KSW, Oktagon i RFA. 

Původně jste neměl jít s Viktorem, ale s právoplatným šampionem RFA Dominikem Humburgerem. Chtěl byste se s ním utkat v KSW?
Za podmínek, co tam mám, určitě ano. Jen nevím, jestli by to dávalo teď smysl, když jsem s Viktorem takhle prohrál. Jestli by to lidi pořád zajímalo. 

Budu mluvit za sebe a řeknu, že rozhodně ano. 
Tak asi jo (s úsměvem). Uvidíme. I podle mě má náš zápas pořád hlavu a patu, já bych do toho rád šel. Lidi to možná můžou brát tak, že si ho nezasloužím, jak ale říkám, špatný den má občas každý. Tím, že bychom v KSW nebojovali o titul, by náš střet mohl být dál reálný. Uvidíme. 

A co říkáte na to, že po zápase s vámi se KSW upsal i Červinský? 
Je to sranda, že jsem mu k tomu takhle pomohl. Pokud tam nasbírá nějaké prohry, tak to zas tak velká pomoc nebyla, Viktor je ale v pohodě kluk. Přeji mu vše dobré. Jen si tedy pořád myslím, že jsem prohrál s klukem, co není lepší než já. Pokud je, ukáže to čas a KSW. 



Další články v kategorii

Polský rival pochválil Procházku, pak ho zatratil. Myslím, že by o titul bojovat neměl

09.05.2024 Stojí opodál, kvůli zranění nezápasí. Na bojovou výhru čeká již dva roky, přesto věří, že by měl v dalším zápase ...

Unikátní pohled na KO. Oktagon si pro fanoušky připravil revoluční novinku

09.05.2024Když skončí zápas MMA, může být jasno. Soupeř padne po tvrdém KO, o vítězi rozhodne submise nebo jasná výhra na body. Když skončí ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Esa pro historický Eden. Sportovní, fanouškovské, nervové a mediální

09.05.2024Největší domácí MMA turnaj se blíží. Co se týče fanouškovského zájmu, půjde v Česku a na Slovensku napříč ...

Jeho zápasy všechny nudí, řekl šéf UFC o neporaženém bijci a přeladil na fotbal

09.05.2024Sbírá jednu výhru za druhou, v kleci je zatím neporažený. Zastavit jej nedokázali ani v UFC, přesto nemá na růžích ustláno. ...

Bude to parádní štípaná, těším se jak malý Jarda, přiznal Mikulášek

09.05.2024Datum 22. června má v kalendáři zakroužkované už hezky dlouho. Populární bojovník Václav Mikulášek se v ten den pobije ...

Ranař z RFA už zná titulového soupeře. Američan v UFC čelil Hollowayovi

09.05.2024Dlouho se mu hledal soupeř. Zápas s ním odmítli i ti největší tvrďáci. Najít titulovou překážku pro Alexandera Butenka bylo ...

Další nálož do Nových Zámků. Bývalý soupeř Mikuláška se tam utká se Šamanem

08.05.2024V roce 2022 poměřil síly s Babou Jagou, teď ho čeká bitva se Šamanem. Český bojovník Petr Bartoněk se představí na druhém společném ...

Derby na PML. Tvých bomb se nebojím, uslyšel slovenský tvrďák a přijal českou výzvu

08.05.2024Podruhé v kariéře vyzval zkušenějšího soupeře, podruhé se dočkal kladné odpovědi. Český talent Viktor Červinský loni ...

Načíst další články