Když v bojovníkovi vyhasne oheň. Robo Pukač vysvětlil, proč vzdal souboj s Keltem a opustil OFA gym

Když v bojovníkovi vyhasne oheň. Robo Pukač vysvětlil, proč vzdal souboj s Keltem a opustil OFA gym Christian Jungwirth vs. Robo Pukač | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Psychika hraje v MMA zápasech důležitou roli, své o tom ví i slovenský bojovník Robo Pukač, který svůj poslední zápas prohrál především v hlavě. Kvůli tomu se rozhodl k radikální změně.

“Ano, odešli jsme - já, Feri, Tomáš Deák, Rony Paradeiser,” přiznal bojovník Robo Pukač během rozhovoru v pořadu Bez rukavic odchod z vyhlášeného slovenského gymu. “Není za tím jeden konkrétní důvod, je to vývoj mezilidských vztahů, situací. Až to dospělo do bodu, kdy jsem nabyl dojmu, že už to není vhodné místo pro můj fighterský a osobní rozvoj, už jsem se tam necítil tak příjemně,” řekl a zmínil také narušené vztahy s některými lidmi.

Pukač však nechtěl specifikovat, s kým konkrétně si v gymu přestal rozumět, odmítl se vyjádřit i k Iljovi Škondričovi, hlavní tváři Octagon Fighting Academy. Podle všeho ale nejde o jeden konkrétní moment, který by ho přiměl odejít, spíše šlo o dlouhodobou náladu v kolektivu. “S některými lidmi jsem měl dobrý vztah, i nadále je perfektní, s některými zase horší. A proto bych o tom už nerad dál mluvil, protože každá mince má dvě strany,” vysvětlil a dodal, že jsou některé věci hodně osobní, takže by je nerad zmiňoval před tolika lidmi.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Robo Pukač (@diamantovy_chiavo)

Nabízí se samozřejmě otázka, zda Pukačovi nebudou chybět kvalitní sparing partneři. “Diamantový čávo” vysvětlil, že se s některými bojovníky z gymu stále potkává, momentálně ale nepatří do žádného klubu, což mu vyhovuje, protože si tréninkový plán může nastavit podle sebe. Navštěvuje například Jiu-jitsu Academy v Bratislavě, Wrestling Club Slovakia v Ružinově či Corener Gym v Bratislavě, na sparingy také dochází za thaiboxery do Hanumanu. “Jsem rád, že můžu střídat různá prostředí, protože když jsem dlouho na jednom [místě], tak je člověk až moc v jednom světě, takže ho vidí jen z jedné perspektivy. A to někdy není dobré. Takhle když chodím na vícero míst, tak poberu více názorů, vidím více věcí, více lidí. A to mi vyhovuje.”

Na poslední zápas Pukač vzpomíná jen velmi nerad. V souboji s Christianem Jungwirthem totiž odmítl nastoupit do třetího kola, nepomohlo ani naléhání ze strany trenéra Ilji Škondriče. V rozhovoru vysvětlil, co za rozhodnutím stálo. “Upřímně - byl to důsledek toho, jak jsem se v tom svém prostředí už delší dobu necítil úplně dobře, úplně podporovaný,” řekl a dodal, že ho zřejmě podvědomě ovlivnily problémy v týmu, byl totiž vyčerpaný z tamější atmosféry. Tou dobou už ostatně přemýšlel, že gym opustí. Dlouholetý parťák František Fodor navíc onemocněl, takže mu u klece chyběla důležitá podpora. “Do zápasu jsem šel s lidmi, s kterými jsem už neměl tak dobré a čisté vztahy.”

A to vše se podepsalo na celkové psychické pohodě, která mu v zápase zkrátka chyběla. “Přišel jsem si frustrovaný, že nemá smysl tam být, že nemám za koho bojovat,  nevím… Byl to takový vyhaslý oheň, už jsem tam nechtěl stát ani sekundu.” V tu chvíli už neměl žádnou chuť pokračovat do posledního kola.

Robo věří, že mu změna v přípravě jen prospěla, po psychické stránce se nyní cítí mnohem lépe, což by se mohlo projevit i v dalších zápasech. Ukáže se koneckonců už na příštím plánovaném turnaji, který se v září uskuteční v Brně, soupeřem mu bude Tomáš “Bolo” Meliš, jenž si naposledy poradil s Václavem Mikuláškem. “Každý soupeř na této úrovni je nebezpečný. Je to fyzicky zdatný bojovník, má velké zkušenosti,” okomentoval Pukač příštího soupeře. “Jako bojovníka ho nemám moc nasledovaného, takže to ještě budu muset doladit. Ale z mé strany určitě půjde velký repertoár technik, v tomto zápase bych chtěl být hodně technický a velmi dravý.”

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články