Keitu knockoutuju a ukážu světu, že jsem připraven na UFC, vyhlašuje Bark před dnešním zápasem

Keitu knockoutuju a ukážu světu, že jsem připraven na UFC, vyhlašuje Bark před dnešním zápasem zdroj: FOTO: Instagram - Samuel Bark

Na turnaji Oktagon 39 se opět představí šampion Losene Keita, tentokrát ovšem v pérové váze, kde ho uvítá jeden z nejzajímavějších švédských bojovníků.

Samuel Bark není žádné ořezávátko, ale spíš pořádně ostrá žiletka. Jde ostatně o šampiona Švédska v thajském boxu, na mezinárodní úrovni si dokonce došel pro titul organizace WBC. Umění osmi končetin nyní praktikuje v MMA, v kleci chce dokázat velké věci. Návštěvu Oktagonu ale vnímá pouze jako rychlou zastávku, díky které by se mohl posunout na tu nejvyšší úroveň.

Řeč je samozřejmě o UFC, kam chce Bark zamířit. A právě vítězství nad Keitou by mohlo udělat dobrý dojem a popostrčit promotéry zámořské ligy k odeslání pozvánky. “Bude to rychlý finiš,” nechal se slyšet v rozhovoru pro magazín Front Kick. “Chci světu ukázat, že jsem připraven na UFC. Až tohohle týpka knockoutuju, nebude pochyb.”

Sebevědomí mu evidentně nechybí, jen co je pravda. To ale platí i pro “Černého pantera” z Belgie. S Keitou toho má hodně společného. Také Bark je zárukou atraktivního duelu, v zápasech předvádí, že má opravdu široký repertoár technik, s oblibou se spoléhá na kolena a lokty, na sobotním turnaji zkrátka uvidíme dva špičkové postojáře. Sluší se připomenout, že i Keita chce prorazit do UFC, oba se tedy budou snažit předvést v tom nejlepším světle.

U severského ranaře si můžeme všimnou ještě jedné zajímavosti. Za minulý rok stihl neuvěřitelných sedm zápasů, což napovídá, že je v kleci jako doma. Jde o jednoho z nejaktivnějších švédských bojovníků. Bilance 8-1 je vskutku působivá, když se vezme v potaz skutečnost, že do prvního profesionálního MMA zápasu nastoupil teprve v říjnu roku 2021. V poslední době bojoval hlavně v Cage Warriors.

Vysoké zápasové tempo vnímá jako důležitou součást dobrého psychického rozpoložení. “V Muaythai jsme zvyklí zápasit každý měsíc. Chci tuto mentalitu přenést do MMA. Když mi dají vědět jeden nebo dva týdny předem, můžu bojovat, zápasy na poslední chvíli nejsou žádný problém. Jsem pořád aktivní.”

Oba zápasníci už mají naváženo, poprvé se také setkali tváří v tvář. A nutno říct, že během staredownu bylo opravdu horko. Po krátkém tanečku se o sebe opřeli čelem a pustili se do přetlačované, Bark se dokoce pokusil o hlavičku. Sice si následně podali ruku, je ale jasné, že v sobotu večer budou v oktagonu lítat jiskry.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Duel Keita vs. Bark najdete na hlavní kartě turnaje Oktagon 39, který startuje dnes v 18:00 hodin. Galavečer můžete sledovat na stránkách oktagon.tv.

Zdroje:  frontkick.online

Nejnovější články