Khabib, Adesanya a další bojovníci komentují megazápas Volkanovski vs. Makhachev

Khabib, Adesanya a další bojovníci komentují megazápas Volkanovski vs. Makhachev Islam Makhachev a Alexander Volkanovski | zdroj: FOTO: UFC

Takový zápas tu nebyl. Ve svých vahových kategoriích (65,8 a 70,3 kg) nemají konkurenci, a tak se šampioni Alexander Volkanovski a Islam Makhachev pobijí spolu. Jak to vidí jejich kolegové?

Khabib Nurmagomedov:

Zaklinčuje ho, dá mu tam spoustu kolen, to mu vezme všechnu energii, pak ho vezme na zem a tam ho uškrtí. Takhle si to já představuju. Jasně, Volkanovski umí boxovat, má hodně zkušeností, vždyť kolikrát ubránil titul, ale brácho, thajský klinč ho zabije. Ale myslím si, že Volkanovski bude těžší soupeř než Charles Oliveira. Ale to je jedno, toho chlapa ukončíme.  

 

Jamahal Hill:

Musím dát na svou intuici a na všechno, co mi říká, že je Volkanovski nejlepší napříč všemi vahami. Je rychlý. Nemyslím si, že Islam někdy bojoval s někým tak rychlým. A jen proto, že je malý... Je někdy těžší na zemi zápasit s malými týpky, je těžké se na nich udržet a mají malou dobrou tělesnou konstrukci. Myslím, že se Volk zvládne postavit a udržet to v pohybu, bude se hýbat, bude lehký na nohou a útočit a naláká ho do nějakých pastí. Několikrát ho tvrdě zasáhne, obzvlášť na začátku. Umím si představit Alexe, ale stejně tak i Islama, jak ho dostane pod sebe a on se už nepostaví, chápete? Je to pro mě buď a nebo, ale pravděpodobně se mírně přikláním na stranu Volka.

 

Jan Blachowicz:

Makhachev. Právě teď tam v divizi nevidím nikoho, kdo by ho mohl zastavit.

 

Michael Chandler:

Jsem velký fanda Volkanovskiho. Ano, asi bude menší než Islam, ale myslím si, že bude lepší, než všichni čekáme. Když hrával rugby, tak vážil mezi 210 a 220. Vaše tělo si to pamatuje, tu sílu si nesete s sebou. Jen ta síla v bocích, Islam ho nebude schopen vzít na zem. Jedinou nevýhodu vidím v tom, že je nižší, takže pokud se Islamovi podaří nacpat hlavu pod jeho bradu, bude ho snadno schopen zvednout ze země. Ale v postoji je Volk lepší a podle mě i v síle a rychlosti. Takže pokud ho Islam hned v první minutě nevezme na zem a nebude ho tam držet, tak si myslím, že by Alex mohl vydřít výhru na body. Pravděpodobně to neukončí. 

 

Charles Oliveira:

U Islama si nejsem jistý v postoji, když jsem sešlápl plyn, tak tam stál a byl docela měkký. Takže to podle mě bude souboj různých stylů. Jestli ho Makhachev vezme na zem, tak nebude o čem, ale jestli to Alex udrží v postoji, bude se hýbat a kopat, tak může vyhrát. Umí dobře bránit takedowny a má tvrdé údery a kopy. Bude záležet na tom, kdo si prosadí svou.

 

Israel Adesanya:

Dlouhá léta hrál rugby a vypracoval si tím jiný typ svalů. Snažil jsem se ho udržet na zemi, nejsem teda nejlepší wrestler, ale i s mou stavbou těla a váhou to bylo těžké. On si prostě našel cestu zpátky na nohy. I v postoji se ke mně dokázal dostat, je technický. Jeho vnitřní lowkick, přední direkt, jak kontroluje ruce soupeře. A září pod tlakem. Tento víkend od něj nečekám nic jiného. Myslím, že zápas se rozhodne na nohou. Alex před sebou ale má těžký úkol.

 

Paddy Pimblett: 

Bude to bitka. Dostal jsem strašnou sodu, když jsem tipoval, že Charles Islama porazí. Lidi říkají, že jsem Islamovi nedal kredit, ale dal. Ten večer vypadal neuvěřitelně, Oliveirovi úplně dominoval. Ale Volkovi síla v lehké váze zůstane, bude rychlejší a taky bude mít ještě lepší kardio, protože jde do vyšší váhy. 

 

Dustin Poirier:

Myslím, že Volkanovski bude na lehkou váhu trochu malý. Ale i tak může vyhrát. Porazil skvělé pérové váhy jako třeba několikrát Maxe Hollowaye. Uvidíme, ale bude oproti Islamovi trochu malý.

 

Conor McGregor:

Mé dva staré pásy. Na dvou malých klíšťatech. Tenhle zápas prodá 10 přenosů. 

 

Dominick Cruz:

Islam je i na svou divizi obrovský a Volk jde za ním nahoru. Co ale tenhle zápas dělá zajímavý, je to, že Alex míval víc než 250. Pokud bude bude na lehkou váhu dost velký, mohl by Islamovy takedowny zastavit. Jenže Islam není jen velký, on je i technický, takže to pro Volka bude těžký zápas.

 

Daniel Cormier:

Volk nevypadal menší, když přišel Islama vyzvat do oktagonu. Nebude menší a má více zkušeností a talentu než kdokoliv jiný. Ale co se týče šance stát se dvojitým šampionem, tak to bude mít nejtěžší ze všech v UFC. 

 

Yair Rodriguez:

Alexe neodepisuju, protože vím, že v kleci toho zvládne hodně. Jen si prostě myslím, že Islam své zbraně využívá lépe a Alex by musel být hodně chytrý, aby vyhrál. 

 

Josh Emmett:

Oba jsou zatraceně dobří. Fandím samozřejmě Volkovi, umíte si představit, jaký velký by pak ten zápas s ním byl? Bylo by to obrovské. 

 

Robert Whittaker:

Podle mě má Volk velkou šanci proti komukoliv. Je komplexní, má obrovskou sílu, je dost chytrý, má velké srdce, fyzičku. Má všechno. Otázka je, jak dobrý je Islam? Všechny reporty říkají, že má ten dagestánský wrestling jako Khabib a k tomu ještě lepší ruce, takže uvidíme.

 

Aleksandar Rakic:

Pro Makhacheva to bude těžké, protože Volkanovski je bývalý hráč rugby a vážil mnohem mnohem víc. A mám v gymu kluky, kteří s Alexem trénovali v Tiger Muaythai a říkali mi, že je nikdy žádný člověk tak silně netlačil na pletivo jako Volkanovski. A já jim věřím. A taky kvůli výškovému rozdílu bude pro Islama těžké jít pro double-leg nebo single-leg takedown. A rychlost a boj v postoji budou hrát do karet Alexovi. Bude to náročný fight, ale já řeknu Islama, ale bude to mít opravdu těžké.

 

Johnny Walker:

Myslím, že Volkanovski bude dvojitým šampionem. Je to nejlepší bojovník napříč váhami a má větší šanci to ukončit. Ale Makhachev ukázal, že je silný, porazil Charlese Oliveiru. Má silný wrestling a je dobrý na zemi. Takže to bude zábavný zápas na sledování, ale já stejně tipuju Volkanovskiho.

 

Sean O'Malley:

Nedávno jsem sledoval zápas Islam versus Charles a byl jsem velmi ohromen Islamovým bojem v postoji. A pak jsem se díval na zápas Khabiba s Alem Iaquintou, sledoval jsem některé nejlepší momenty a ti kluci mají dobrý striking. Jsou hodně známí pro ten jejich grappling, ale umí dát dobré kombinace a jsou v postoji dobří. Bude těžké toho týpka porazit. Mám ale zvláštní pocit, že Alexander Volkanovski bude mnohem větší výzva, než si všichni myslí. Potenciálně by dokonce mohl proti Islamovi zvítězit. Ale pokud to nedokáže on, tak nevím, kdo to zvládne.

 

Cory Sandhagen:

Kdybych byl sázkař, tak bych si vsadil na Islama jen proto, že na velikosti záleží.

 

Curtis Blaydes:

Islam, jen proto, že je větší. Myslím, že ho prostě rozdrtí. Nebude to moc napínavý zápas.

 

Renato Moicano:

Podle mě tenhle zápas nedává žádný smysl. Neumím si představit, jak Volkanovski Makhacheva porazí. Jasně, Alex je velmi dobrý bojovník, dominuje své divizi. Ale myslím, že ten rozdíl ve velikosti je šíleně velký a Makhachev mu bude dominovat na zemi. 

 

Terrance McKinney: 

Myslím, že to Volk zvládne. Lidi by ho neměli podceňovat. Pro Islama bude hodně těžké ho vzít na zem, bude se podle mě dobře hýbat a víme, že jeho striking je lepší. A pokud si pohlídá vzdálenost a aby to nešlo na zem, tak ho vidím jednoduše vyhrát na body.

 

Drew Dober:

Islam vyhraje, pravděpodobně na body.

 

Geoff Neal:

Islam prostě bude větší. Co se týče schopností, tak je podle mě Volkanovski lepší, ale netuším, jak si poradí s tou Islamovou silou a velikostí.

 

Firas Zahabi (renomovaný trenér):

Mám to 55 ku 45 ve prospěch Makhacheva. Přemýšlel jsem, že to dám 60 ku 40, hodinu jsem teď procházel jejich zápasy. Alex dlouho nikoho neukončil, nemá knockoutovou sílu, tak jak by mohl porazit Makhacheva? Mohl by ho vzít na zem, tam ho kontrolovat a eventuálně mu nasadit submisi? Ne. Nedokáže to udělat ani soupeřům v pérové váze a nezápasil s nikým, kdo měl tak úžasný wrestling a grappling. Ale stejně se na ten zápas strašně těším, možná mi Volkanovski ukáže, že jsem se pletl.

 

Jiří Procházka: Volkanovski.

 

Randy Couture:

Solidní zápas, u kterého si můžete hodit mincí a argumentovat pro kteréhokoliv z těch dvou, že vyhraje. To tenhle sport dělá tak vzrušující. Je to opravdu těžké tipnout. Kdysi jsem dělával hodně predikcí a měl jsem úspěšnost okolo 90 procent.

 

Jakub Tichota:

Jsem na ten zápas fakt zvědavej, bude to stylisticky hodně zajímavý, ale osobně si myslím, že si Makhachev dokáže prosadit tu svoji hru. (Celá analýza ZDE)

Zdroje:  ESPN , YouTube Helen Yee Sports , Jakub Chimp Tichota - YouTube , James Lynch - Youtube

Nejnovější články