Kincl má vyzyvatele! Vémolovi dal košem a na konci roku se utká se slovenským „El Chapem“

Kincl má vyzyvatele! Vémolovi dal košem a na konci roku se utká se slovenským „El Chapem“ Patrik Kincl si byl svým vítězstvím jistý | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Většina fanoušků tipovala, že se Patrik Kincl ještě jednou utká s Karlosem Vémolou. Nakonec ale post vyzyvatele dostal slovenský bijec Vlasto Čepo.

 

Patrik Kincl už ví, proti komu bude obhajovat svůj šampionský pás ve střední váze Oktagonu. 29. 12. se střetne se slovenským ranařem Vlastem „El Chapem“ Čepem. Cesta k tomuto zápasu byla dost krkolomná, Kincl se měl totiž původně utkat s polským bojovníkem Robertem Bryczkem, ale toho začalo namlouvat UFC, takže titulový zápas odřekl.

Kinclovi se tak nakonec nabízely dvě možnosti – buďto dokončit trilogii s Karlosem Vémolou, nebo vzít zápas se slovenským bombardérem Vlastem Čepem, který se dobrými výkony probil až do čela žebříčku střední divize.

Rivalita mezi Kinclem a Vémolou je obrovská a oba mají nedořešené účty. „Terminátor“ před pěti lety porazil Kincla na body a ten mu to před půl rokem vrátil v nejvíc sledovaném zápase v historii československého MMA. Nabízela se tak trilogie, ve které by oba borci rozsekli své nerozhodné skóre, a která by pravděpodobně přilákala znovu spoustu diváků.

Terminátor navíc ukázal, že ještě nepatří do starého železa, když nedávno v Bratislavě knockoutoval Pavola Langera za pouhých 7 sekund a obhájil svůj titul v polotěžké váze. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

I přesto se ale nakonec Patrik Kincl a organizace Oktagon MMA rozhodli dát šanci na titul slovenskému bojovníkovi. Svoji roli v tom mohly hrát nejen peníze, ale také obavy, že by Karlos nemusel udělat požadovaný váhový limit pro střední váhu.

Vémola tak dostal od Patrika Kincla košem a moc se mu to nelíbilo: „Kdybych to udělal já, většina fanoušků by mě odsoudila, že jsem se pos*al. Kincl si vybral jednodušší cestu a je to škoda pro sport. Tohle byla poslední šance. Ze statistik jsem viděl, že lidi trilogii chtěli. Kincl sobecky myslel na sebe.“

„Malou roli v tom sehrál i Oktagon,“ pokračoval Vémola. Nepřáli si, abych jim pohřbil Kincla, jako jsem jim zabil Langra. Moc by jim toho po mém odchodu nezůstalo. Byl to bezpečnější krok. Já nikoho neuháním.“

„Chci v prosinci zápasit a není moje vina, že Oktagon nemá adekvátního soupeře na soupisce, aby ho lidi nezhejtovali. Měli by mi někoho dát,“ uzavřel šampion polotíhy Vémola.

Kincl na Vémolu reagoval na svém instagramovém účtu, kde napsal: „Že si Karel vybírá, to víme, ale ne všichni skočej jak kluk pískne.“

Český šampion z Hradce Králové se tak každopádně bude muset připravit na naprosto odlišného soupeře. Zatímco Vémola je zkušený wrestler, Čepo je obávaný striker, který ze svých 12 výher ukončil 8 soupeřů na KO nebo TKO. Čtyři další výhry navíc ukončil na submisi. Slovenského bijce tak rozhodně není radno podcenit. Dokáže ze zápasu udělat pořádnou rvačku, ve které má díky tvrdé bradě, a ještě tvrdším pěstem většinou navrch.

Patrik Kincl je ale neobyčejně inteligentní bojovník a dá se očekávat, že nebude chtít s Čepem chodit do zbytečných přestřelek. Šampion by měl mít výhodu hlavně ve wrestlingu a na zemi a dá se předpokládat, že přesně tam bude chtít zápas co nejrychleji přenést.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články