Hlavní obsah

Kincl po bitvě s Vémolou: Nudil jsem se. Po zápase mi ani nepodal ruku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šampion zůstává šampionem. Pro Patrika Kincla má navíc zdolání dlouholetého rivala Karlose Vémoly ještě cennější význam. V odvetné titulové bitvě turnaje Oktagon 43 dokázal nejen skvostným způsobem eliminovat Terminátorovu nejsilnější zbraň, ale navíc mu na jeho obličeji nadělal pořádnou neplechu. Odplata za rok 2018 jest dokonána. „Udělal jsem si domácí úkoly,“ vtipkoval Kincl bezprostředně po zápase, ve kterém uspěl jednomyslně na body.

Ten zápas byl nuda, já sám jsem se tam nudil, přiznává Patrik Kincl. Co si dopřeje hned po vítězství? Video: Sport.cz

 
Článek

Odveta mezi nesmiřitelnými rivaly přitom všech pět kol nabízela stejný obrázek. Vémola neustále tlačil Kincla směrem k pletivu, kde paradoxně ztroskotal na své nejsilnější zbrani - takedownech a boji na zemi. „Věděl jsem, jak se na něj připravit a ubránit to. Hodil jsem si do hlavy, že ho porazím jeho vlastním stylem," prozradil z úsměvem Kincl, který tak i napodruhé uhájil pás šampiona střední váhy organizace Oktagon MMA.

Ačkoliv byl neustále pod tlakem, dařilo se mu pracovat maximálně efektivně. Z obranných pozic totiž dokázal vykouzlit celou řadu úderů, kterými sudí přesvědčil o bodovém vítězství. „Z mého pohledu to byla nuda. Nudil jsem se. Koukal jsem na rozhodčí a do lidí. Jsem z toho trochu otrávený," přiznal s tím, že během zápasu musel několikrát okřikovat i rozhodčího za Vémolovu neaktivitu u pletiva a rány pod pás. „Byť nerad, tak to trochu házím i na rozhodčího."

Co na vítězství Patrika Kincla říkají manželka a parťák? Věděli jsme, že to cinkne!Video: Sport.cz

Terminátora nejen porazil, ale pořádně mu zmaloval tvář. Vémola měl totiž ve druhé polovině zápasu pořádně nateklé oko, na které dost možná ani neviděl. „Pocit vítězství, pás a fakt, že jsem ho zbil, protože vypadal fakt hrozně, mě samozřejmě uspokojuje, ale potřeboval bych cítit, že to byla fakt dřina," rýpl si Kincl, kterého ale zabolelo po duelu gesto soupeře. „Trochu mě mrzí, že mi po zápase nepodal ruku. Říkal, že to udělá," dovysvětlil.

Kincl také mohl srovnat rok 2018, kdy bývalému kamarádovi podlehl na body. „Posunul se ve lhaní. S respektem ale musím říct, že se ve své silné hře nijak extra technicky neposunul. Spíš jsem se posunul já, ubránil jsem všechno. Ocením ale to, že si dokáže prosadit svojí hru," narážel na soupeřovu taktiku, která byla ovšem neúspěšná.

Právě třiatřicetiletý šampion měl v publiku početnější tábor příznivců, kteří ho bouřlivě přivítali již během nástupu. Svému manželovi poblíž klece držela palce i manželka Pavla. „Na jednu stranu to bylo hodně napínavé, ale po prvních ubráněných takedownech jsem věděla, že minimálně na body je to doma," popsala. „Byla jsem přesvědčená, že vyhraje," neváhala ani vteřinu.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola (vlevo) v souboji s Patrikem Kinclem.

Kincla v nejbližších dnech čeká odpočinek, poté ale přijdou další povinnosti. Tentokrát v roli trenéra svého kamaráda Davida Dvořáka v slavné UFC. „Patrik předvedl skvělý výkon, porazil Karlose v jeho vlastní hře, byť to nebyla přesně ta strategie, kterou jsme chtěli," svěřil se Dvořák, jenž nechyběl v Kinclově rohu. „Po šatně jsme si zakřičeli a objali se," konstatoval s úsměvem.

Dlouho očekávaná odveta tak má svůj konec. Je ale jasné, že v nejbližších dnech i týdnech bude stále ústředním tématem česko-slovenské bojové scény. „Minimálně půl roku z toho vlaku nevyskočím. Ani z toho prvního zápasu jsem po pěti letech nevyskočil," vrátil se v čase Kincl, který narážel i na případný střet se slovenským velikánem Attilou Véghem.

„Pokud Karlosovi nedovezete někoho, koho vyřídí v prvním kole... Viděl jsem tady Attilku! Asi si přišel říct o prosincový zápas," zareagoval Kincl na Végha. „Uvidíme, co poví Oktagon, co povíme my... Chtěli byste to vidět?" zeptal se slovenský velikán bouřící haly, ve které propuklo nadšení.

Reklama