Kincl srovnává KSW a OKTAGON a vysvětluje, proč je polský gigant stále evropská jednička

OKTAGON KSW Kincl

Organizace OKTAGON MMA stihla během relativně krátké doby raketově vyrůst. Není to totiž zase tak dávno, co se s organizací XFN přetahovala o domácí scénu. Nyní je však všechno jinak. OKTAGON je nedostižnou domácí jedničkou, která v poslední době dále expandovala do Německa a Velké Británie, takže se nyní na evropské úrovni pomyslně přetahuje s KSW o post kontinentální jedničky. Jak situaci vnímá Patrik Kincl, který má zkušenosti s oběma stájemi?


 

„Nejšílenější sr*čka, kterou jsem kdy viděl,“ reaguje White na pekelnou bitku v hledišti

„Rozdíl je především vizuální. Co se liší, je představování zápasníků. Myslím, že pro české oko, které je zvyklé na OKTAGON, je to zajímavé. Postaví je na pódium a představují je. Na nástupy navíc používají velké obrazovky. Zápasnicky to není úplně příjemné, hlavně pro toho, kdo jde první. Rozcvičuje se, pak ho během představování zastaví a on pak musí jít bojovat,“ reagoval Kincl pro FlashScore na otázku, jaké jsou mezi KSW a OKTAGONem rozdíly.

A jak se dívá na téma evropské vlády? Má OKTAGON na to stát se evropskou jedničkou? „Určitě ano. Z lokálních turnajů to vytáhli do zahraničí a pokud budou pracovat systematicky a dobře, je to možné. Ale to se dá říct i o KSW. Pro mě osobně jsou to dva největší konkurenti v Evropě a kdo si to odpracuje, stane se dominantním. KSW má pořád náskok, žebříčkově výše postavené bojovníky, možná jich má i víc, ale nechci řečnit, protože nevidím do čísel. Až přijde konkurenční boj, který je podle mě velmi blízko, uvidíme, kdo bude jedničkou a dvojkou.“

Na to, kdo je evropskou jedničkou, se názory různí. Někdo hodnotí podle kvality bojovníků, někdo podle čísel na sociálních sítích, někdo podle prodeje lístků a někdo podle ovládnutých území. Tak či tak platí, že jde o dva velké kolosy, které v Evropě vynikají a jejichž případný boj by mohl přinést hodně zajímavé věci. Zatím je však situace klidná, i když mírné rýpání z jedné či druhé strany už postupně sledovat můžeme, tak uvidíme, jak se situace dále vyvine.




Co nás čeká?

2.3. Ostrava – OKTAGON 54: Start Tipsport Gamechanger 2

Kincl vs Wawrzyniak – o titul střední váhy

Amirkhani vs Machaev

Grabinski vs Duque

Lengál vs Torres

Wanliss vs Siraj

Nafuka vs Bognadović

Legierski vs Kohout 2

Paradeiser vs Korkmaz

Janičić vs Hosseinpour

Ponet vs Rajewski

Roušal vs Neale




  

23.3. Stuttgart – OKTAGON 55

Jungwirth vs Pukač 2 

Poppek vs Kimball

Kertész vs Stolze

Ryšavý vs Topallaj

Bahník vs Cruz

Polívka vs Taburceanu

Cordero vs Schober

Wolf vs Herzberg

Montagnac vs Heil

Szabová vs Gumienna

Austin vs Wójcik




   

20.4. Birmingham – OKTAGON 56

Stanton vs Wojciechowski

Morris vs Álvarez

Škvor vs Fleury

Handanagić vs Dixon

Rock vs ?

Staines vs ?

Aby vs ?

Frimpong vs ?

4.5. Frankfurt – OKTAGON 57

Moeil vs Austin – o titul těžké váhy

 Eckerlin vs Brož 

Keita vs Sardari

8.6. Praha – OKTAGON 58 – Eden Fotbalový stadion

Vémola vs Végh 2 – o titul polo-těžké váhy




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *