Hlavní obsah

Kincl ukázal oslavy po bitvě s Vémolou. Pět let! zařval si. Měl i další komplikace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šampion Patrik Kincl si výhru nad dlouholetým rivalem Karlosem Vémolou i nadále vychutnává. Na turnaji Oktagon 43 dokázal bývalému kamarádovi oplatit porážku z roku 2018, s odstupem pěti let navíc předvedl obrovský progres a Terminátorovi nedal žádnou šanci. Král divize do 84 kilogramů nyní dal ve svém video vlogu nahlédnout pod pokličku toho, co se dělo krátce před jedním z největších MMA zápasů v česko-slovenské historii i to, jak se slavilo bezprostředně po něm.

Patrik Kincl porazil Karlose Vémolu v jeho vlastní hře. Terminátor skončil s pořádně rozbitým obličejemVideo: Oktagon TV

 
Článek
Fotogalerie

V šatně i několik desítek minut před dlouho očekávaným soubojem piloval techniky, aby velezkušeného Vémolu dokázal eliminovat v jeho nejsilnější zbrani. Společně s trenéry proto nacvičovali různé varianty toho, o co by se Terminátor mohl pokoušet. Jednalo se o nácviky boje v klinčích a na zemi.

Následovaly i postojové pasáže, ve kterých se Kincl snažil co nejméně dráždit problém s rukou, který se mu dostavil jen několik dnů před zápasem. „Trestat, trestat, trestat, až spadne!" radil svému svěřenci trenér Dušan Macák. „Jeden i dva údery vydrží, třetí už ne," prohlásil zkušený trenér.

Rozcvičování se hradeckému rodákovi přesto znepříjemnilo. Dostával křeče do lýtek, které mu musel jeden z kolegů rozmasírovat. „Ještě trochu tahá pravé lýtko. Ale snad to nejde ke křeči," prozradil Kincl směrem ke svému týmu. „Průběžně to protahuj," nakázal mu trenér Macák.

Pak už došlo k boji, který pro Kincla dopadl skvostně. Terminátora sice v pětikolové bitvě nepřetlačil před limitem, přesto u sudích zvítězil jednomyslně na body. Radost se po odchodu z klece pochopitelně přenesla i do šatny, kde Kincl slavil s trenérským týmem přímo před kamerami. „Je to tam!" zařval Macák a následovala hromadná objímačka.

„A on (Vémola) to ani neviděl," zaznělo dále od jednoho z trenérů, který narážel na Vémolův potlučený obličej. „V půlce čtvrtého kola jsem se začal radovat, že je konec zápasu a zastaví to rozhodčí," prozradil s úsměvem David Dvořák, další člen Kinclova týmu.

Co na vítězství Patrika Kincla říkají manželka a parťák? Věděli jsme, že to cinkne!Video: Sport.cz

Kincl okamžitě líčil zkušenosti z pětikolového pasování u pletiva. „Už od začátku mi nepřišel silnej. Když mě ale hodil, tak jsem cítil, že má páru. V klinči u stěny ale ne. Víš, že kdybych se hned nezvedal, bylo by to v p**i," kroutil hlavou Kincl. „Jsem spokojený a tenhle večer si ještě vychutnám. Jsem rád, že to klaplo. Když opravdu něco chcete a už to nevypadá, že to dopadne a máknete na tom, tak se to může zlomit," rozloučil se s úsměvem.

Šampion si v těchto dnech vychutnává zasloužený odpočinek, načež ho během nadcházejícího víkend čeká odlet do Kanady, kde bude plnit trenérské povinnosti v rohu českého bojovníka Dvořáka. Toho již 10. června ve Vancouveru čeká šestá prověrka v prestižní UFC. Soupeřem bude Američan Matt Schnell.

Reklama