Kincl zdemoloval Lohorého za necelé 2 minuty, oslavu vítězství mu pak pokazil Vémola

Kincl zdemoloval Lohorého za necelé 2 minuty, oslavu vítězství mu pak pokazil Vémola Patrik Kincl nedal Alexi Lohorému vůbec žádnou šanci a porazil jej na TKO už v prvním kole. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Patrik Kincl ukázal, že má efektivní zbraně i v postoji a Alexe Lohorého totálně přejel hned v prvním kole. Vémolu do klece pustit nechtěl, Terminátor si tam ale našel cestu a začal promovat vzájemný zápas.

 

Patrik Kincl se svojí první obhajoby šampionského pásu zhostil ve velkém stylu. Proti kvalitnímu vyzyvateli v podobě francouzského bojovníka Alexe Lohorého ukázal jeden ze svých nejlepších výkonů a zápas ukončil hned v prvním kole.

Lohoré už jednou o titul střední váhy bojoval, když vzal před dvěma lety narychlo zápas proti tehdejšímu šampionovi Karlosu Vémolovi. Ten jej ale dokázal uválet na zemi a po pětikolové bitvě zůstal šampionem.

Jenomže Proti Patriku Kinclovi nastupoval trochu jiný Lohoré, než ten před dvěma roky. Přibral potřebná kila a na zápas se řádně připravoval. „The Killa Kid“ je především výborným strikerem a tak si spousta lidí (včetně nás) myslela, že Kincl, který je komplexním bojovníkem, jej raději vezme na zem.

Ale Patrik Kincl všechny překvapil a hned od začátku diktoval tempo zápasu v postoji. Na svého vyzyvatele útočil jabem, za který dával dlouhý pravý hák a s touto kombinací slavil úspěch. Několikrát takto Lohorého trefil a ten na Patrikovy sebevědomé útoky nenacházel odpověď. Kincl mu dal dokonce i dobrý highkick, který sice Alex ustál a uznale po něm zvedl palec nahoru, ale to byl začátek konce, protože následným pravým hákem jej Patrik trefil za ucho a malý „taneček“ značil, že je Francouz ve velkých problémech.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„Inspektor“ Kincl ucítil krev a nenechal si ujít příležitost ukončit zápas. Natlačil Lohorého na klec a tvrdými údery jej donutil jít po takedownu, který mu ale ubránil a dvěma lokty jej poslal k zemi. To už rozhodčímu stačilo k ukončení zápasu a Patrik Kincl mohl slavit své dominantní vítězství v čase 1:54.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„Tohle je něco, na čem s Dušanem makáme x let,“ řekl v pozápasovém rozhovoru staronový šampion. „Dneska jsme si sedli v šatně a říkali jsme si, že teď to musíme prodat. ‚Už to tam máš, nemám ti co vytknout, pojďme to tam nechat‘. A já jsem ho konečně poslechl.“

„Dneska mi to sedlo,“ pokračoval v dobré náladě Patrik. „Musím říct, že mi sedlo shazování, že mi sedl tento den, jak jsem se vyspal. A když jsem vyhodil první ‚přední – zadní‘, byť jsem obě netrefil, tak jsem cítil – ‚Ku*va dneska je ten den.‘"

„Přišel tam ten highkick a tam jsem věděl, že jsem blízko ukončení. Dneska to byl prostě můj den. Alex mi přišel maličko pomalejší, utahanější, měl jsem lepší timing… Ale snažil se zůstávat v zápase, zase klobouk dolů. Nezabalil to, šel po mě, jednou mě tam chytil přes ucho, tak říkám ‚musím se vrátit‘… Ale sedlo to.“

V hledišti celý Kinclův dominantní výkon sledoval také bývalý šampion střední váhy a současný šampion polotěžké váhy Oktagonu, Karlos Vémola. Ten má na Kincla spadeno a vypadá to, že nás na konci roku čeká zápas mezi ním a Kinclem. Za tímto účelem si chtěl Karlos poměřit Patrika už teď v kleci, ale ten mu to zatrhl:

„Nechci si tuhle výhru, pro kterou jsem se nadřel, kazit si tou osobou,“ narážel Patrik na Karlose. „Není to o něm. Dneska je to o mě, o Alexovi, o všech klucích, co tady dneska zápasili.“

Karlos se ale nedal odbýt a přece jen si našel cestu do klece a Ondřeji Novotnému vytrhl mikrofon z ruky: „Serem na Patrika Kincla, komu je po tom, co si nepřál,“ řekl Vémola za hlasitého bučení diváků. „Já mu gratuluju k tomu dnešnímu vítězství, byl to neuvěřitelný výkon, ale užij si ten pás do konce roku. Protože na konci roku ho budu mít zpátky, jakože se Terminátor jmenuju.“

Duel mezi Vémolou a Kinclem se pravděpodobně opravdu stane a Patrik má „Terminátorovi“ co oplácet. V roce 2018 totiž Karlos udolal Patrika na body a oba mezi sebou vykopali válečnou sekeru. Na to, jak jejich odveta dopadne, si budeme pravděpodobně muset počkat na konec prosince.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články