Kincl zdevastoval Vémolovi obličej. Ten mu nepodal ruku a odjel rovnou do nemocnice

V českém MMA zápasu roku uspěl Patrik Kincl, Karlose Vémolu porazil na body. Terminátor očividně nebyl s verdiktem rozhodčích spokojen a svému soupeři před odchodem ani nepodal ruku. Dlouho očekávaná odveta dvou nerozlučných rivalů se uskutečnila v pražské O2 aréně. Kincl obhajoval titul Oktagonu ve střední váze. Svým triumfem vrátil Vémolovi porážku, kterou utrpěl při předchozím vzájemném zápase v roce 2018. Po zápase na souboj nepřímo vyzval Attilu Végha.

Ani jedno z kol nebylo z bodového hlediska pro rozhodčí zrovna jednoduché či jednoznačné. Vémola sice Kincla od prvních sekund tlačil u pletiva, ale jeho soupeř byl lepší v úderech.

I druhé dějství začalo podobně, jak skončilo to první – u plotu klece. Kincl hned od začátku pozval Terminátora sebevědomě na pletivo. Ani se předtím nesnažil jít doprostřed ringu. Vémola se celé kolo pokoušel dostat soka na zem. Jednou se mu to povedlo, přičemž se Kincl okamžitě vysmýkl a znovu postavil. Nepříjemné Kinclovy lokty způsobily Vémolovi krvácení u pravého oka.

V podobném duchu se nesl i zbytek zápasu, přičemž krvácení Vémoly po dalších „kladívkách“ výrazně zesílilo. Oba bojovníci se do sebe pořádně pustili až v závěru třetího dějství. Kincl dost možná zvolil pasivní taktiku, jejímž cílem bylo Vémolu v úvodu unavit.

Kincl nebyl příliš aktivní ani ve čtvrtém kole. U pletiva však působil dojmem, že mu bránění Vémolových pokusů o take down nedělá větší problémy.

Scénář s přetlačováním se opakoval také v úplném závěru. I když Vémola znovu tlačil, stav jeho pravého i levého oka se po dalších tvrdých úderech dramaticky zhoršil. Po uplynutí časového limitu si oba bijci vzkázali ještě několik ostrých slov, slavit začali oba. Například podle Attily Végha si vítězství zasloužil Patrik Kincl. David Kozma byl opačného názoru.

Zajímavá výzva pro Attilu Végha

Bylo hned jasné, že jeden z dlouholetých rivalů ucítí obrovskou křivdu. Z hlediska aktivity by určitě vyhrál Vémola, jenže na základě úderů měl jasnou převahu Kincl, který po 25 minutách „zničil“ Vémolův obličej tak, že ani na jedno z očí skoro neviděl. Tento faktor se ukázal nakonec rozhodujícím.

Kincl zvítězil na body, což Vémolu očividně vykolejilo. Terminátor odešel z ringu předčasně, dlouholetému rivalovi ani nepodal ruku. Podle informací CNN Prima NEWS zamířil rovnou do nemocnice.

„Porazil jsem Karla v jeho vlastní hře. Že se po mně válí? Postupně jsem si ho zavíral. Věřil jsem, že rozhodčí uvidí stav stejně jako já. Takhle to je. Tohle je Karlův styl a tohle u něj budete vídat,“ řekl Kincl bezprostředně po zápase. Rovněž se obrátil přímo na Attilu Végha: „Attilko, asi jsi přišel o prosincovej zápas (s Vémolou). Chcete mě?“

Nepřímá výzva od Kincla překvapila Attilu i promotéra organizace Oktagon Ondřeje Novotného. Že by k zápasu Végh vs. Kincl mohlo dojít, však ani jeden z nich nevyloučil.

Tagy: