Klein se vrátí na místo činu, na UFC 286 v Londýně ho čeká ex-šampion Cage Warriors

Klein se vrátí na místo činu, na UFC 286 v Londýně ho čeká ex-šampion Cage Warriors Lajoš Klein slaví svou první výhru v UFC | zdroj: Getty Images

Ludovít Klein má konečně domluven další zápas. V Londýně se postaví domácímu bojovníkovi, který má v UFC nůž na krku.

Slovenští fanoušci si už v březnu přijdou na své. Jejich největší naděje v UFC – Ludovít Klein jde opět do boje. Naposledy se představil v červenci na turnaji UFC Fight Night 208 v londýnské O2 aréně, kde jednomyslně na body porazil nebezpečného velšského borce Masona Jonese. Bylo to jeho druhé vítězství po sobě z celkových třech výher pod hlavičkou UFC a v součtu už pátý zápas v rámci nejlepší MMA ligy světa. 

Nyní čeká "Mr. Highlighta" britský soupeř Jai Herbert, který rozhodně není žádné ořezávátko. Do UFC přišel jakožto šampion Cage Warriors s bilancí 11 vítězství a jedinou porážkou. V prvních dvou zápasech mezi elitou ale narazil. 

Nutno ale uznat, že vedení UFC Angličana vůbec nešetřilo a do cesty mu stavělo těžké soupeře – nejprve ostříleného brazilského veterána Francisca Trinalda, od něhož ve třetím kole vyfasoval TKO (VIDEO). Následně Renata “Moicana” Carneira, kterému ve druhém kole musel odklepat škrcení rear-naked choke. Od vyhazovu se nejspíš zachránil zachránil až rychlým a působivým vítězstvím nad Kamou Worthym (VIDEO). 

Následně ale opět zaváhal, kdy nestačil na neporaženého Iliu Topuriu. Toho sice v úvodu zápasu překvapil highkickem, ukončit jej ale nedokázal a v úvodu druhého kola si sám naběhl na děsivý knockout.

Naposledy jsme pak Herberta mohli v akci vidět stejně jako Lajoše Kleina loni v létě v Londýně, kde slavil výhru nad Kylem Nelsonem. Ta byla ale “pouze” na body, takže v případě další prohry bude jeho osud v UFC hodně nahnutý.

Klein je sice podle sázkových kanceláří  favoritem, Angličanovi ale bude do karet hrát výhoda domácího prostředí a také výšková převaha 15 cm. Lajoš se bude muset dostat přes obranu soupeře, který je o 15 cm vyšší a podobnou výhodu má i v rozpětí paží. Jelikož ale Herbert preferuje boj v postoji, mohl by Slovákovi stylisticky sedět a navíc by se mělo jednat o hodně atraktivní podívanou.

Zápas je naplánován na 18. března na velký turnaj UFC 286 do Anglie. Ta byla naposledy svědkem tzv. číslovaného turnaje před více než dvěma lety. Tehdy tam Stipe Miocic získal v titulovém zápase s Danielem Cormierem pás šampiona těžké váhy a Marlon Vera se stal dosud jediným přemožitelem hvězdného Seana O´Malleyho.

I loňské menší turnaje Fight Night ale přinesly mnoho zábavy a vynikaly skvělou atmosférou. Zatím byla odtajněna pouze malá část startovky. Ukázat by se měl například italský hřebec Marvin Vettori v souboji s Romanem Dolidze. Je ale jasné, že oznámení těch největších zápasů nás teprve čeká.

V Londýně se měla odehrát také očekávaná titulová odveta mezi domácím šampionem welteru Leonem Edwardsem a bývalým králem divize Kamaruem Usmanem. "Nigérijská noční můra" se však podle posledních zpráv potýká se zraněním a zápas je tak v ohrožení. Otázkou je, zda “Rocky” případně kývne na jiného soupeře, z komerčního hlediska by dával smysl souboj s Jorge Masvidalem, s nímž se právě v O2 aréně před lety krátce porvali a mají spolu od té doby nevyřešené účty.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články