Kozma ladí formu na Eden s dcerami v zádech. Kluka přenecháme jiným, má jasno Růžový panter

11.03.2024

Autor: Ondřej Huml

David Kozma se v červnu vrátí do klece.

David Kozma se v červnu vrátí do klece.FOTO: OKTAGON MMA


V létě se vrátí zpátky do akce. Na Oktagonu 58 v Edenu vyzve 8. června Moldavana Iona Surdu. David Kozma je už v plném zápřahu, na comeback do klece chce být připravený po všech stránkách. Odstartovat zpátky k titulu. "Rozpinkat se můžu na tréninku, do klece jsem ale chtěl pořádného soupeře. Někoho, jako je právě Surdu," poznamenal Růžový panter v rozhovoru pro kaocko.cz. 


Davide, už se zahojily všechny šrámy, doplnil jste diesel? 
Doufám, že ano. Cítím se odpočatý a hladový. Čeká mě ten největší turnaj, který tady kdy byl, k tomu hodně těžký soupeř. Chci začít zase vyhrávat, směřovat to k titulu. Tenhle zápas sice o pás ještě nebude, já ale věřím, že už na konci roku bych ho získat mohl. 

Jak jste si užil dlouhé volno?
Užil jsem si ho moc, všechno bylo v klidu. Narodila se nám druhá dcerka, takže jsem alespoň vypomáhal doma. Cítím se odpočatý. Plný sil. 

Vyspíte se v noci? 
Já spím vždycky dobře (směje se). Holky naštěstí taky, jenom vstávají dřív. Zvykl jsem si vstávat spolu s nimi. 

Kdy do vašeho rodu přibyde kluk?
Se Sarah jsme si řekli, že třetí dítě už nechceme, že dvě holky nám stačí. Tím máme doma splněno. Kluka přenecháme jiným.

Jak to vypadá se svatbou?
Svatba se bohužel pořád odkládá. Přítelkyni jsem požádal o ruku snad tři roky zpátky, vždycky nám však do toho něco vlezlo. Určitě máme svatbu pořád v plánu, žádný termín ale zatím není. 

Pojďme k zápasu. Prý jste měl možnost dostat snazšího soupeře pro návrat, vy jste ale zvolil těžší cestu. Chtěl jste narazit na velké zvíře, což se vám splní. 
Byla možnost, že bych dostal někoho na rozpinkání. Když se ale podíváte na top desítku mojí váhy v Oktagonu, nikdo takový tam určitě není. Museli by mi přivézt někoho zvenku. Jít třeba s Brazilcem, co ani není mezi 300 nejlepšími ve světovém žebříčku, by mi ale nedávalo žádný smysl. Nikam by mě to neposunulo. Rozpinkat se můžu na tréninku, do klece jsem chtěl pořádného soupeře. Někoho, jako je právě Surdu. 


Chtěl byste mu něco vzkázat?
Nejsem ten typ, co soupeřům vzkazuje něco přes média. Hlavně doufám, že se skvěle nachystá. Že my oba uděláme přípravu bez zranění a v kleci předvedeme lidem skvělý zápas. Ať vyhraje ten lepší, což budu samozřejmě já (směje se).

O soupeři mluvíte s respektem, on o vás taky. Předpokládám, že mezi vámi se to nevyhrotí. 
Není k tomu žádný důvod. Osobně ho sice neznám, působí však na mě jako sympaťák, jako v pohodě kluk. V kleci si ale nic nedarujeme. Já tam půjdu s jasným cílem vyhrát. Být lepší než on. 

Váš zápas má být součástí širšího titulového plánu…
Je to tak. Samozřejmě vím, jak to celé bude, prozradit to ale ještě nemůžu. Řeknu jen to, že v mé váze bude v Edenu zápasů víc. Brzy se to dozvíte.

Takže vítěz nepůjde na Bojana Veličkoviče?
Co mám zprávy, Bojan si chce dát větší pauzu. Ten letos zápasit asi nebude. 

A zajímala by vás trilogie s ním?
Mám ji samozřejmě v hlavě. Teď se samozřejmě soustředím jen na nejbližší zápas, s Bojanem bych se ale utkat ještě chtěl. Jednou jsem vyhrál, jednou ne. Bylo by fajn to mezi námi rozlousknout. 

Mrzí vás, že o titul nepůjdete už v Edenu?
Ani ne. Prohrál jsem s Kaikem Britem, naposledy i s Veličkovičem. Jsem v pohodě s tím, že si před titulovým zápasem musím dát ještě jeden těžký zápas. Myslím, že je to tak asi v pořádku. Věřím, že k pásu se probojuju stejně.

Jak se těšíte na zápas ve slávistickém fotbalovém chrámu?
Těším se fakt moc. Takový turnaj tady ještě nikdy nebyl. Vyhovuje mi, když přijde co nejvíce lidí a ženou mě dopředu, v takové atmosféře předvádím ty nejlepší výkony. Znám to dobře z Ostravy a doufám, že to zažiju i v Edenu. Že mi tam bude hodně lidí fandit. 

A je vašemu srdci bližší Slavia než Sparta? 
Abych řekl pravdu, tak ani jedno. Fotbal vůbec nesleduju. Chuligán nejsem, na polích se neperu, tohle jde zcela mimo mě. Chodím ale do gymu, v němž chuligáni Slavie trénují. Kdybych se tedy musel vybrat mezi ní a Spartou, řeknu Slavii. Ale jen kvůli těm klukům (směje se).  


Další články v kategorii

Odchod do ciziny se odkládá. Sivák podepsal novou smlouvu s RFA

09.05.2024Skvělá zpráva pro fanoušky RFA i Václava Siváka! Ačkoliv je Bad Boy už dávno nachystán čelit těm největším světovým ...

V prosinci si dali tvrdý boj, dnes spolu trénují. Buchinger a Paradeiser ladí formu

09.05.2024Jubilejní galavečer se vší parádou. Tuzemská organizace PML připravuje své desáté pokračování. To spatří ...

Velkolepý comeback dostal další dílek. McGregor mu vezme dech, tipují fanoušci

09.05.2024Napětí stoupá, očekávané datum se blíží. Dva bojovníci, kteří v poslední době stáli opodál, se vrací ...

Polský rival pochválil Procházku, pak ho zatratil. Myslím, že by o titul bojovat neměl

09.05.2024 Stojí opodál, kvůli zranění nezápasí. Na bojovou výhru čeká již dva roky, přesto věří, že by měl v dalším zápase ...

Unikátní pohled na KO. Oktagon si pro fanoušky připravil revoluční novinku

09.05.2024Když skončí zápas MMA, může být jasno. Soupeř padne po tvrdém KO, o vítězi rozhodne submise nebo jasná výhra na body. Když skončí ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Esa pro historický Eden. Sportovní, fanouškovské, nervové a mediální

09.05.2024Největší domácí MMA turnaj se blíží. Co se týče fanouškovského zájmu, půjde v Česku a na Slovensku napříč ...

Jeho zápasy všechny nudí, řekl šéf UFC o neporaženém bijci a přeladil na fotbal

09.05.2024Sbírá jednu výhru za druhou, v kleci je zatím neporažený. Zastavit jej nedokázali ani v UFC, přesto nemá na růžích ustláno. ...

Bude to parádní štípaná, těším se jak malý Jarda, přiznal Mikulášek

09.05.2024Datum 22. června má v kalendáři zakroužkované už hezky dlouho. Populární bojovník Václav Mikulášek se v ten den pobije ...

Načíst další články