Hlavní obsah

Král zůstává králem! Došlo k zakopání válečné sekery, poraženému se vysmál McGregor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nic se měnit nebude. Šampionem bantamové váhy slavné UFC je i nadále Američan Aljamain Sterling. Při své třetí obhajobě se mu povedlo zdolat po třech letech navrátivšího Henryho Cejuda, bývalého dvojnásobného šampiona. Nesmírně vyrovnaná bitva se nakonec rozhodla až po limitu. Navíc se po zápase v kleci začaly dít věci. Šampion totiž již zná dalšího soupeře do pětikolového rodea...

Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports

Aljamain Sterling (vlevo) a Henry Cejudo při vzájemném souboji.

Článek

Vrchol turnaje UFC 288 a v hlavní režii titulová bitva o to nejcennější. Mezi šampionem Sterlingem a vyzyvatelem Cejudem se před zápasem dala napjatá atmosféra krájet. Vzduchem létaly nadávky, to hlavní se ale odehrálo v kleci. Všichni navíc s napětím sledovali comeback druhého jmenovaného, který po třech letech znovu chytil zápasovou slinu...

A nic extra atraktivního k vidění nebylo. Zaplněná aréna v New Jersey sledovala nesmírně vyrovnanou řežbu, která se nakonec rozhodovala v úplných detailech. Oba se totiž na sebe snažili vyzrát stejnými zbraněmi, i proto za celý zápas nedošlo k ničemu převratnému. Žádná krev, žádné výraznější šrámy v obličeji. Pětikolová bitva naopak přinesla neustále přetlačovaní u pletiva a také měření se v postoji, kde však chyběly odvážnější kombinace a pokusy o předčasná ukončení.

I proto všichni zúčastnění s napětím sledovali, jak o osudu titulové bitvy rozhodnou bodoví sudí. A bylo to vskutku vyrovnané (2x48-47 Sterling, 47-48). Pozici krále se nakonec povedlo uhájit právě americkému ranaři Sterlingovi, který tak i nadále hýčká trůn bantamové divize. Poražený Cejudo naopak po tříleté odmlce od zápasení padl, za svůj výkon se ale rozhodně stydět nemusí.

Po vyhlášení se začaly dít věci. Rozradostněný Sterling si po zápase rýpl do sebevědomého bojovníka Seana O'Malleyho, který na vyzvání zamířil do klece a vysvlékl ze sebe bundu. Došlo k hádce a domlouvání vzájemného střetu. Co dělat měla ochranka, která nakonec druhého jmenovaného vyprovodila ven. Právě "Cukřík" bude Sterlingovým dalším soupeřem, vzduchem létaly výkřiky o zářijovém termínu...

Až poté se k řeči konečně dostal Cejudo, který byl výrokem sudích lehce překvapený. „Byl tvrdší než já. Moji trenéři si ale mysleli, že jsem vyhrál tři kola. Ale nevím...bylo to blízko, Aljamain každopádně udělal skvělou práci," smekl před rivalem, se kterým si následně podal ruku. Šestatřicetiletý bývalý dvojnásobný šampion sice kariéru ještě nezabalil, zároveň však připouští i to, že by to mohl být jeho poslední zápas. „Jsem teď trochu zmatený," přiznal.

Kdo si ale po zápase nezapomněl rýpnout, tak to byl milovaný i nenáviděný Conor McGregor, který například poukázal na to, že Sterlingova tvář byla bez jediného šrámu. „Nejjednodušší peníze, jak jsem kdy vydělal. Na Aljovi ani škrábanec. Dobrý malý bojovník Henry, ale dejte pokoj s těmi jeho plány. Ten chlap má za sebou méně něž 20 zápasů...dělal rozchody jako striptér a dostal na pr*el," vysmál se rivalovi na Twitteru.

Ostatní elitní bojovníci UFC rovněž viděli vyrovnanost souboje, nechyběly ani komentáře o nudném pojetí boje. „Šrot bantamové divize," napsal Raphael Assuncao, Sterlingův přemožitel z roku 2017. „Co to bylo za zápas? Dva šampioni," vyjádřil se například Giga Čikadze, zástupce pérové divize.

Reklama

Související témata: