Královna boxu má novou obdivovatelku. Už někdy někoho knokautovala? vysmívá se jí šampionka

18.07.2023

Autor: Miroslav Obluk

Claressa Shields.

Claressa Shields.FOTO: Profimedia.cz


Když Claressa Shields 11. července získala prestižní ocenění ESPY pro nejlepší boxerku roku, uklonil se jí celý boxerský svět. Za svými zády totiž nechala další nominované hvězdy boxerského světa v čele s Devinem Haneym, Gervontou Davisem a Shakurem Stevensonem. Na absolutním vrcholu vystřídala Tysona Furyho, za což se dočkala zaslouženého potlesku. Jedny ruce ale netleskaly. Neukloněná, vzpřímená. Taková byla rivalka Natasha Jonas.



I Britka má za sebou úspěšný loňský rok. Liverpoolská hvězda se díky svým úspěchům stala první ženou v historii, která získala ocenění Britský boxer roku, udělované Britskou boxerskou kontrolní radou. 

Úspěch jí vlil pořádnou sílu do žil. Zkraje července se do ringu vrátila jako oceněná šampionka vůbec poprvé. A v bitvě proti Kandi Wyatt to bylo znát. 

Jonas v manchesterské AO Aréně zářila. Kanaďanku ukončila technickým knokautem v osmém kole. K titulům super welterové váhy přidala i titul welterové váhy. Jako novopečená šampionka dvou váhových divizí byla při chuti.

Jonas své největší úspěchy kariéry zažívá až ve svých devětatřiceti letech, zpomalovat ale nehodlá. Míří na ta největší jména. Na ty největší bitvy.

Původně si po zápase myslela na odvetu s irskou královnou Katie Taylor, s níž prohrála před dvěma lety. Nicméně rozhovor, který zaslechla, změnil ráz jejího smýšlení.

Na manchesterském galavečeru byla přítomna i Claressa Shields. Z hlediště podporovala svou blízkou přítelkyni Franchon Crews-Dezurnu, která v ringu nestačila na Savannah Marshall, bývalou soupeřku Claressy.

Té však Shields pozornost nevěnovala. Svůj zrak zaměřila na Jonas. A v rozhovoru pro Sky Sports se nechala slyšet, že kdyby se spolu utkaly v ringu, hravě by ji knokautovala.

Slib byl vyřčen a Jonas pouze valila oči. "Ona už někdy někoho knokautovala? Buďme upřímní," kontrovala nevěřícně Britka rovněž pro Sky Sports.

"Jsme od sebe vzdálené váhově, naše dovednosti jsou však na podobné úrovni. Říkala, že shodí do 66 kil, tak pojďme na to. Vložím jí peníze do úst a uvidíme, jak se poté zachová," provokovala.

O vzájemném zápase šampionek se spekuluje již delší dobu. Promotér Američanky Dmitrij Salita se před několika měsíci dokonce nechal slyšet, že jejich tým učinil všechny potřebné kroky k uskutečnění zápasu. Údajně se čeká pouze na odpověď britské šampionky.

Ta přišla nyní. "Jo, říkali to už dříve, ale Salita tvrdil, že to chtějí udělat v dohodnuté váze. On tvrdil, že Claressa nedokáže shodit do super welterové váhy. A najednou, když jsem získala pás, tak tvrdí, že shodí do welterové? Mezi jeho slovy je spousta rozporů," poukazovala Jonas.



Další články v kategorii

Bojoval s nejhoršími chlápky na světě, říká White. Jones je jednička, pokud ne, je to šílené

02.06.2024Kdo je nejlepším bojovníkem UFC napříč váhovými divizemi? Jedna věc je žebříček, který je sestaven, druhá věc, jak na ...

Jake Paul krade peníze, říká slavný Mayweather k zápasu s Tysonem

02.06.2024Půjde určitě o jeden z nejkontroverznějších boxerských zápasů, který rozhodně nebude mít nouzi o zájem. A to ať už z řad jeho příznivců, ...

Rekordní UFC 302 v New Jersey. Za vstupenky dali fanoušci 165 milionů korun

02.06.2024Sobotní galavečer UFC v New Jersey se povedl. Skončil turnaj a na Instagramu americké organizace se pěla chvála na počet lidí v hale a miliony dolarů za ...

Ruka se prohnula jako luk. Nechceš to radši zastavit, ptal se bijec z UFC sudího

02.06.2024Slavná organizace UFC viděla americko-polskou volenku. Do boje se vydal populární bojovník Kevin Holland, jenž ve své domovině přivítal Evropana ...

Slíbili řežbu, nabídli taktickou bitvu. Omlouvám se, byla to nuda, připustil bývalý šampion UFC

02.06.2024Lákali fanoušky na válku, slibovali krvavou řež. Bojovníci střední divize dostali před bojem fanoušky svými slovy do varu, v samotném ...

Fenomenální šampion a legendární Američan. Titulový boj v UFC nadchl fanoušky i bojovníky

02.06.2024Byl to tuhý boj. Možná ten nejtěžší, který kdy Islam Machačev, šampion lehké divize UFC, zažil. Dagestánský fenomén ...

Hotová válka v UFC. Šampion krvácel, soupeře přesto utáhl v 5. kole

02.06.2024Dustin Poirier a Islam Machačev, elitní bojovníci z lehké divize, na které v New Jersey čekal titulový boj. Dagestánec dal všanc své ...

Získala výhru, vyšpulila zadek. Jihoameričanka z UFC slavila tradičním způsobem

02.06.2024Ví, jak zapůsobit, ví, jak vyvolat vlny. Argentinská bojovnice Ailin Perez ráda provokuje. Svá vítězství slaví netradičním ...

KO v těžké váze. Číňan roztančil Američana tvrdým granátem

02.06.2024Pár sekund, přesná rána a přišel KO úder. Měl to být zápas, který nakopne uvadající kariéru. Nestalo se. ...

Načíst další články