Hlavní obsah

Královská paráda! Kincl stylově sestřelil soupeře a obhájil pás šampiona. Vémola přelezl klec

Zvládl to. Český zápasník MMA Patrik Kincl dokázal na turnaji Oktagon 35 obhájit titul střední váhy a i nadále zůstává šampionem. Ve vypsané pětikolové bitvě dokázal již po 1 minutě a 54 vteřinách ukončit Francouze Alexe Lohorého na TKO. Na galavečeru v Brně řádili i domácí bijci Andrej Kalašnik, Radek Roušal a navrátilec Jan Gottvald. Cenný skalp si připsali i slovenští bojovníci v čele s Karolem Ryšavým. Poprask vzbudil i šampion UFC Jiří Procházka, který zaplněné aréně ukázal nejcennější opasek světa.

Strhující bitva ostřílených ranařů. Radek Roušal zmaloval obličej Marku BartloviVideo: Oktagon TV

 
Článek
Fotogalerie

Vrchol turnaje v největší brněnské aréně obstaral titulový duel ve střední váze. Vůbec poprvé v kariéře se v roli obhájce šampionského opasku představil Patrik Kincl, který si to o svatý grál rozdal s Francouzem Alexem Lohorém, jehož během dvou let čekala již druhá titulová šance. Po Karlosu Vémolovi ale přišel další nezdar, tentokráte s hodně rychlým koncem.

Před zápasem se avizovaly různé scénáře, nakonec se napsal ten z nejméně pravděpodobných - tedy konec v prvním kole. Inspektor, jak se Kinclovi přezdívá, totiž od úvodních vteřinek dokázal hrozit v postoji, a především skvěle posazené údery pravou zadní pořádně zamotaly soupeři nohy. O rok mladší Lohoré si posléze nepohlídal nesmírně tvrdý kop na hlavu a vše spělo k dílu zkázy.

Velká paráda v podání Patrika Kincla. Sestřelil Francouze Lohorého a obhájil titulVideo: Sport.cz

Kincl vycítil šanci, náležitě jí chytil za pačesy a otřeseného rivala dokázala u pletiva posadit na zadek. Následovala závěrečná salva úderů a vyprodaná aréna byla ve varu. K vítězství přitom stačilo pouhých 114 vteřin! Euforií pohlcený Kincl naskočil jako pravý šampion na klec a užíval si tisíce burácejících fanoušků. Příprava třiatřicetiletého bojovníka ale s vysokou pravděpodobností bude pokračovat, rýsuje se totiž odvetný duel s Karlosem Vémolou, který o sobě dal po zápase pořádně vědět. Terminátor přelezl klec a (vysoce pravděpodobně) budoucímu soupeři dal jasně najevo, co má v plánu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zřejmě nejatraktivnější duel přinesl jediný souboj pod pravidly undergroundu, který proti sobě postavil dva ostřílené ranaře. Brněnský rodák Radek Roušal prokázal, že je v této disciplíně jako doma a ve strhující tříkolové bitvě pořádně zmaloval Marku Bartlovi obličej. Zkrvavený protějšek navíc v závěrečné minutě neustál tvrdou zadní a málem smutnil ještě před závěrečným gongem. Roušal se pokoušel duel ukončit za každou cenu, krví zlitá tvář soupeře přesto znamenala jednoznačné vítězství na body.

Před zraky tisíců diváků se poprvé do klece postavili ještě nedávní účastníci české reality show Survivor. Důvod byl jasný, vyřešit osobní spory, které se táhly právě ještě z nejdrsnější soutěže na světě. Tříměsíční drastická příprava lépe sedla Adamu Raiterovi, který si s pořádně motivovaným výrazem a i bojovým projevem vyšlápl na Nathana Dzabu. Koncovka zápasu přišla v závěru třetí minuty, kdy se Raiterovi povedlo po efektivním podražení zavelet k finálnímu ground and pound, které sudí musel kvůli pasivně se bránícímu soupeři zastavit.

Bitku trosečníků z ostrova vyhrál Adam. Dali jsme si do držky a jdeme na pivo!Video: Sport.cz

Po necelých třech letech se zpět do klece vrátil také oblíbený Jan Gottvald. Další z brněnských zástupců to ale měl možná těžší, než sám před zápasem očekával. Brazilec Edilson Franca mu nedal nic zadarmo, v prvním kole měl navrch a schylovalo se k pořádnému překvapení hned při prvním duelu turnaje. Českého bojovníka, kterého od prvního kola zdobil i pořádný šrám u ucha, však pořádně povzbudila divácká kulisa. Gottvaldovi se navíc ve třetím kole povedlo nepříjemně vypadající situaci na zemi zvrátit a po tvrdých loktech na vyčerpaného soupeře div duel neukončil před limitem. Nakonec tomu tak nebylo, brněnkého rodáka rozradostnil až triumf na body.

Nečekaně rychlou práci předvedl i slovenský zástupce Karol Ryšavý. V bitvě krajanů nejprve několik desítek vteřinek zkoušel Františka Fodora ukončit na arm-triangle choke, který ačkoliv se zdál pevně chycený, bleskové vítězství nepřinesl. Ryšavému to vlilo krev do žil a pokračoval ve spanilé jízdě. Tu zakončil v samotném závěru prvního kola, kdy Fodor neustál tvrdý hák a tři vteřiny před gongem nakonec sudí musel po tvrdých loktech mezi oba bojovníky skočit.

Rychlá práce Karola Ryšavého. Fodora poslal tvrdě k zemi a slavil hned v prvním koleVideo: Oktagon TV

Těžká šichta čekala i na Andreje Kalašnika, který po předchozím zaváhání toužil přiblížit se blíže k titulové šanci. Brazilský rival Joel dos Santos ale představoval pořádně těžký balvan, který se málem odvalit nepovedlo. Český ranař však vsázel na maximálně pečlivý výkon v postoji, plusové body jistě přišly i po zdárně ubráněných pokusech o takedowny, který Brazilce zdobily v nedávném duelu s Vlastem Čepem. Kalašnik bez výraznější chyby dokázal v tříkolové bitvě, která se na tváři jihoamerického soupeře jistě promítne i následující den, oslavit zisk důležitého vítězství na body.

Suverénním způsobem si počínal Ronald Paradeiser, který africkému rivalovi Yamiku Furtadovi nedal sebemenší šanci a s přehledem si došel pro vítězství po limitu. Důvod k oslavám jistě má i znovuzrozený Robert Pukač, který oproti předchozím zápasům předvedl diametrálně odlišný výkon a Tomáše Meliše k ničemu nepustil. Nejrychlejší ukončení večera pro změnu předvedl navrátivší Radovan Uškrt, který si doslova smsl na Ukrajinci Denisi Kurdinovovi.

Největší ovace měl v Brně Jiří Procházka. Celá hala s ním řvala: Vítězství!Video: Sport.cz

Nabitý galavečer zpestřil svou přítomností i český UFC šampion Jiří Procházka, který v elektrizující atmosféře ukázal fanouškům v hale mistrovský opasek nejprestižnější bojové organizace. Jeden z největších aplausů celého večera, ne-li úplně ten největší.

Reklama