Hlavní obsah

Krvavá lázeň v kleci. Legenda padla, nezastavitelný stroj zmaloval soupeře. Slaví i Češi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První turnaj organizace Oktagon MMA v letošním roce je minulostí. Po Frankfurtu se na německé půdě dočkal i Mnichov. Po právu tak mohla zaplněná aréna radostně vykřiknout po výhře nesmrtelného Christiana Jungwirtha či po krveprolití německé bitvy mezi Martinem Zawadou a Alexandrem Poppeckem. Parádní show si přichystal stále neporažený Losene Keita, který soupeře krvavě zmaloval a příště ho čeká boj o druhý pás. Slavilo se ale i na česko-slovenské straně. Jmenovitě se o to postarali Ronald Paradeiser, Pavol Langer, Vladimír Lengál či Marek Bartl.

Foto: Oktagon MMA

Losene Keita (vlevo) v souboji se Samuelem Barkem.

Článek
Fotogalerie

Výrazný krok směrem k druhému titulu učinil stále neporažený ranař Losene Keita. Belgický přízrak tentokráte pořádně zmaloval švédského soupeře Samuela Barka, jenž před zápasem představoval hodně složitou překážku na cestě k pásu pérové divize. Ačkoli se Keita tentokráte rozjížděl pozvolna, postupem času ale začal přidávat a na soupeřově obličeji to bylo znát. Bark nejprve přežil koncovku druhého kola, ve třetím ale rychlým bombám už podlehl. Keita tak zvládl vítězně i desátý zápas své kariéry, 29. dubna má navíc slíbenou titulovou bitvu o titul pérové váhy s šampionem Matém Sanikidzem. V případě jeho získání se může stát dvojnásobným králem. Belgičan navíc vyfasoval tučný bonus 5 tisíc eur (přibližně 118 tisíc korun) za výkon večera.

O zřejmě největší překvapení galavečera se postaral slovenský tvrďák Pavol Langer, který si vyšlápl na více než tři roky neporaženého Brazilce Rafaela Xaviera. Z avizované postojové řežby se ale vyklubaly taktické šachy, které svědčily právě prvně jmenovanému. Ten postupnými krůčky na soupeře tlačil, dokázal ho házet pod sebe, a právě díky této účelné taktice dokráčel pro jedno z nedůležitějších vítězství kariéry. Bodové rozluzení totiž poměrem 2:1 hrálo právě ve prospěch Langera, naopak zamrzlý Brazilcův výkon znamená pád daleko od titulové šance.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Nezastavuje ani rozjetý Ronald Paradeiser. Bývalý titulový uchazeč neměl smilování s chorvatským vyzyvatelem Sikičem, který do zápasu vletěl jako velká voda. Překvapivě divoký úvod mu ale paradoxně sebral tolik fyzických zásob, že toho slovenský bojovník hravě využil. Po několika tvrdých dělovkách a následných otřesech šel Sikič k zemi, kde byl ve druhém kole ukončen na TKO.

Oktagon 39, Mnichovvýsledky
Christian Jungwirth - Denilson de OliveiraVítěz: Jungwirth (body - split)
Martin Zawada - Alexander PoppeckVítěz: Poppeck (body - jednomyslně)
Losene Keita - Samuel BarkVítěz: Keita (3. kolo - TKO)
Rafael Xavier - Pavol LangerVítěz: Langer (body - split)
Ronald Paradeiser - Vlado SikičVítěz: Paradeiser (2. kolo - TKO)
Hatel Moeil - Wallyson CarvalhoVítěz: Moeil (body - jednomyslně)
Vlasto Čepo - Hector LombardVítěz: Remíza
Vladimír Lengál - Cem KuyumcuogluVítěz: Lengál (2. kolo - TKO)
Marek Bartl - Kevin HangsVítěz: Bartl (1. kolo - KO)
Lucas Cruz - Tayo OdunjoVítěz: Cruz (body - jednomyslně)

Německý boj mezi Martinem Zawadem a Alexandrem Poppeckem se proměnil v hotovou krvavou válku. Zawadovi se sice v první pětiminutovce povedlo přežít tvrdé ground and pound, ve druhém kole mu to ale chutnalo o poznání méně. Po jednom z tvrdých loktů se spustil krvavý gejzír, který německou legendu červeně zmaloval snad na každé části těla. Ke konci to ale nevedlo, možná až překvapivě. Zawada totiž mučení přežil celý zápas, jednoznačné bodové vítězství si přesto připsal jeho protějšek.

Úspěšně do nového roku vkročil i český všeuměl Vladimír Lengál. Objev loňských dvanácti měsíců organizace Oktagon MMA se několik dnů před turnajem musel vypořádat se změnou soupeře, neboť zdravotně indisponovaného Deiga-Schecka nahradil novic v profi MMA Cem Kuyumcuoglu. A o snadnou kořisti se rozhodně nejednalo. Lengál sám pocítil postojové soupeřovy kvality, zkušeně proto o svém vítězství rozhodl na zemi, kde v závěru druhého kola pasivně se bránícího rivala dobušil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Daleko, daleko za očekáváním byl hlavní duel galavečera. Jindy atraktivně bojující domácí miláček Christian Jungwirth tentokráte předvedl taktický boj s Brazilcem Denilsonem de Oliveirou, ve kterém nechtěl nic riskovat. Možná i s ohledem na blížící se milionový projekt Tipsport Gamechanger, který startuje již za necelý měsíc. A málem na to doplatil. Soupeř s ním totiž v závěru pořádně zamával a před bodovým rozuzlením se snad dal i na modlení. Ani ne zrovna stoprocentní výkon ale na vítězný zářez stačil.

Moc krásy nepobral ani jediný duel těžkotonážníků. Německé eso Hatef Moeil upustil od rychlých ukončení z posledních duelů a Brazilec Wallyson Carvalho mu zdárně vzdoroval všechna tři kola. Po neúnavné přetlačované přesto mohl slavit prvně jmenovaný, který vysoce pravděpodobně udělal poslední krok na cestě k titulové šanci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Z hlediska atraktivity to slavné nebylo ani během jednoho z nejočekávanějších duelů turnaje. Boxerské klání mezi Slovákem Vlastem Čepem a bývalým šampionem prestižní organizace Bellator Hectorem Lombardem dlouhou dobu diváky spíše nudilo. Minimum akce, žádné přestřelky a případný konec v nedohlednu. A jelikož před zápasem byla pravidla nastavena jasně, tak od remízového konce nic nezachránila ani „záchranné" výměny z poslední tříminutovky.

Pochvalu si ale určitě zaslouží znovuzrozený Marek Bartl. Čekal ho totiž další klíčový zápas, neboť mu neustále v patách a mysli byla třízápasová šňůra porážek. Český bojovník se ale otřepal a s Němcem Kevinem Hangsem nemilosrdně skoncoval již v prvním kole.

Organizace Oktagon MMA se nyní přesouvá směrem do Ostravy, kde další turnaj proběhne již 4. března. Naplno se tak spustí již zmíněný projekt Tipsport Gamechanger, jako první se uskuteční osmifinálové boje šestnáctky statečných.

Reklama