Sleduj nás

Lájoš Klein: Na Paddyho Pimbletta bych si určitě věřil!

Lájoš Klein: Na Paddyho Pimbletta bych si určitě věřil!
První slovenský zástupce měl v UFC nástup jako hrom. Krásným kopem na hlavu vypnul po necelých osmdesáti vteřinách Shanea Younga a vše vypadalo takřka dokonale.

O to krutější vystřízlivění přinesly dvě porážky v řadě, které Lájoš utrpěl v roce 2021. Po nich následoval přesun do lehké váhy, který se ukázal jako zásadní pro další úspěšné účinkování v nejlepší lize světa.

https://twitter.com/i/status/1587862022884048898


Loňský rok byl v podání sedmadvacetiletého borce opravdu průlomový. Dvě důležitá vítězství zajistila jeho další setrvání v UFC a jeho ochota přijímat zápasy na short notice zase vylepšila renomé u hlavních bossů organizace. V dalším zápase bychom jej podle vlastních slov mohli vidět již velmi brzy.

„Strašně jsme pracovali na tom, abych měl ještě jeden zápas v prosinci, ale UFC mi řeklo, že až po novém roce. Možná je i varianta teď v lednu, když se objeví nějaký short notice.


Teď ale vše směřujeme k březnovému termínu, protože tam je turnaj v Londýně. To by pro mě bylo skvělé, je to blízko a mohli by mě vidět moji fanoušci,“ prohlásil Ludovít Klein v interview pro televizi TA3.

Londýnský turnaj se s velkou pravděpodobností neobjede bez největší britské hvězdy současnosti Paddyho Pimbletta. Ten se naposledy představil na turnaji UFC 282, kde zvítězil na body na Jaredem Gordonem.

Výsledek zápasu vzbudil obrovskou vlnu nevole fanoušků, kteří viděli vyhrát Američana a vedení UFC obvinili, že Paddyho protěžuje.


Lájoš se z Gordonem zná ze společného působení v Sanford MMA, a tak se k proběhnuvšímu zápasu také vyjádřil. Zároveň se rozpovídal i o svých plánech na nejbližší budoucnost, které zahrnují i případný zápas s anglickou hvězdou.

„Dávám si spíš krátkodobé cíle. Chci udržet vítěznou sérii a posouvat se v žebříčku. Potom je možné, že by vyšel i zápas s Paddy Pimblettem. Viděl jsem jeho souboj s Jaredem Gordonem, se kterým jsem trénoval v Sanfordu.

Myslím, že klidně mohl vyhrát on. Uvidíme, co přinese budoucnost, ale pro mě by to byl dobrý zápas. Pimblett má dobré jméno a lidé ho znají. Mohl bych se na něm zviditelnit. Určitě bych si na něj věřil!“

Další články